Staţia de epurare Dancu, locul unde lucrurile bune miros a mâl!

Dimensiune font:

| 14-01-2017 05:35

Aproape 1.300 de litri de apă murdară sunt scoşi în fiecare secundă din Bahlui pentru a fi înlocuiţi cu un lichid limpede şi fără poluanţi. PET-urile şi cârpele pe care ieşenii le aruncă ajung la groapa de gunoi, iar nămolul rezultat în urma decantării intră într-un proces de fermentare de pe urma cărui rezultă biogazul folosit de angajaţii ApaVital pentru producerea unei părţi din energia electrică necesară funcţionării staţiei. Pe scurt, acesta este rolul actual al obiectivului din Dancu, exceptând faptul că, în urmă cu peste 20 de ani, ridicarea staţiei a stat la originea dezvoltării cartierului ieşean.

Drumul spre staţia de epurare din Dancu te duce cu gândul la un sat cu pretenţii de orăşel şi mai puţin la faptul că, aici, ar urma să dai peste una dintre cele mai moderne staţii din ţară. Prima senzaţie este că „bijuteria” celor de la ApaVital Iaşi nu este amplasată tocmai unde trebuie, însă explicaţia oferită de reprezentanţii companiei elimină orice urmă de reticenţă. „La proiectarea unei staţii de epurare se ţine cont în primul rând de apropierea acesteia faţă de emisar, în cazul nostru, Bahluiul”, spune Ioan Mihăilescu, directorul operaţional al ApaVital, funcţie pe care o îndeplineşte de anul trecut, când operatorul regional de apă şi canalizare a purces la o reorganizare a societăţii. Aidoma celorlalţi angajaţi ai staţiei, oficialul Apavital este un tip extrem de amabil. La fel şi Andi Dumitraş, şeful staţiei de epurare. „Bine aţi venit la noi”, ne întâmpină acesta, înainte de a ne pofti în clădirea administrativă. Coincidenţa face ca, în ziua vizitei noastre aici, gazdele să celebreze un moment oarecum festiv, prezentat oaspeţilor sub forma unui panou compus din patru LED-uri uriaşe, pe care rulau scheme sofisticate. „Este o investiţie implementată recent şi care are rolul de a ne oferi informaţii cât mai bogate şi cât mai exacte de la celelalte staţii de epurare din judeţul Iaşi. Evident, nu toate dispun de specialişti, prin urmare, noi preluăm informaţiile despre modul cum funcţionează aceste staţii, după care le recomandăm celor de acolo ce măsuri să aplice, astfel încât epurarea apelor uzate să respecte parametrii specificaţi de lege”, spune şeful staţiei.

În total, la staţia de epurare din Dancu lucrează 62 de oameni, în trei ture. Toţi devotaţi muncii pe care o depun şi pe care nu o consideră plictisitoare. „Sunt în permanenţă o sumedenie de lucruri de rezolvat. Personal, mă implic în multe dintre ele: discut cu oamenii, vin la schimbul dintre ture pentru a vedea ce probleme au fost. Ieri, am plecat la opt seara”, mărturiseşte Andi Dumitraş, şeful staţiei de epurare Dancu.
Apă limpede şi nămol bun pentru agricultură
Traseul apei uzate în procesul de epurare începe într-un canal prevăzut cu grătare. Rolul lor este de a opri mizeria adunată în apă, cea de mari dimensiuni. „Cum ar fi frigiderele”, glumesc amfitrionii noştri, dând de înţeles că în Bahlui se aruncă orice. Chiar şi bani, existând cazuri în care s-au găsit banconote în respectivele grătare. După filtrare şi decantare, apa ajunge în alte colectoare, unde are loc epurarea biologică. Un procedeu destul de complex şi care, în esenţă, se bazează pe reacţiile metabolice ale unei populaţii mixte de bacterii, ciuperci şi alte microorganisme (în special protozoare), care asimilează compuşii organici prezenţi în amestecurile neomogene din apa uzată. Apoi, amestecul de nămol şi apă uzată este distribuit către bazinele de aerare. Fiecare bazin de aerare are ataşate discuri de pulverizare, pentru a distribui aerul în apă sub formă de bule fine. „Oxigenul are rolul de a menţine microorganismele în viaţă, de a le face să consume compuşii organici. După care, apa curge către bazinele de decantare finală, unde are loc procesul de sedimentare a microorganismelor pe fundul acestor bazine. Nămolul este colectat separat, iar apa curată ajunge din nou în Bahlui”, ne mai explică gazdele de la staţia de epurare.
 
Interesant, însă, este faptul că materiile rezultate din procesul de epurare ar putea fi folosite altfel. Miile de tone de nămol uscat rezultat după epurarea apelor uzate ar putea fi folosite în agricultură, să îngraşe soia, fasolea şi mazărea, dependente de zincul extrem de concentrat în nămolul „meşterit” de angajaţii ApaVital. La fel şi apa. În loc de a fi adusă în Bahlui, ar putea fi folosită la irigaţii. Însă, ambele scenarii nu au fost puse în practică din lipsă de doritori. 

Ultima modernizare datează din 2015!
Epurarea mecanică şi cea biologică sunt urmate de o altă etapă, introdusă de curând şi în urma recomandărilor venite din partea organismelor europene cu atribuţii în ceea ce priveşte protecţia mediului. „Este ceea ce noi numim treapta terţiară. Rolul ei este de de a elimina nutrienţii din apele uzate, respectiv azotul şi fosforul, în conformitate cu Directiva 91/271/EEC. Este ultima modernizare realizată la staţia de epurare Iaşi pe fonduri POS Mediu, investiţie finalizată în 2015”, mai spune Ioan Mihăilescu. Practic, doar staţiile mari dispun de această treaptă, cea din Iaşi fiind a doua ca mărime din ţară, după Bucureşti.

Staţia de epurare Iaşi a fost concepută pentru un debit de 4.200 de litri pe secundă, însă în acest moment funcţionează la jumătate din capacitate, fiind vorba de o perioadă a anului în care nu se consumă atât de multă apă.
 
Laborator la standarde înalte
Un rol important în funcţionarea staţiei de epurare îl constituie laboratorul unde se fac analizele chimice ale apelor uzate. Laboratorul dispune de dotarea corespunzătoare cu instalaţii, echipamente şi aparatură de laborator performante şi prezintă garanţia calităţii rezultatelor analizelor efectuate, prin: control intern - folosirea de kituri de calibrare, materiale de referinţă certificate (MRC), diagrame de control, analize repetate - şi control extern - participarea la scheme de performanţă (comparare interlaboratoare). Evident,
măsurătorile/analizele şi prelevările de probe respectă recomandările standardelor naţionale şi internaţionale, fapt ce conduce la un grad ridicat de exactitate a analizelor efectuate. Acesta este şi motivul pentru care aproape 200 de agenţi economici din Iaşi plătesc analize periodice. Printre ei se numără şi.... ApaVital! „Laboratorul este o entitate independentă. Inclusiv noi plătim contravaloarea analizelor realizate. Suntem verificaţi periodic de cei de la Apele Române, prin urmare, suntem obligaţi să facem astfel de teste”, dezvăluie directorul Mihăilescu.
Costuri mari
Produsul final – apa curată şi limpezită – ajunge acolo de unde a plecat: în râul Bahlui. Pentru toată cantitatea de apă epurată, ApaVital plăteşte Apelor Române sume importante. „O staţie de epurare presupune costuri exorbitante. Cei mai mulţi bani sunt înghiţiţi de consumul de energie electrică. Oricum, noi am reuşit ca prin cogenerare să reducem acest consum cu 15%, însă chiar şi aşa, costurile rămân mari”, mai spune Ioan Mihăilescu. De altfel, producţia de la Dancu se regăseşte în factura ieşenilor, care achită 2,77 lei pentru fiecare metru cub de apă dat la canalizare. Din această sumă, 1,46 lei/mc reprezintă costurile cu epurarea.
Plecăm convinşi de faptul că oamenii din Dancu îşi fac bine treaba şi că datorită lor avem un Bahlui mai curat şi ferit de poluări, la fel cum, datorită colegilor acestora de la staţia de tratare a apei de la Chiriţa, la robinetele ieşenilor curge o apă potabilă şi curată. Tudor DAMASCHIN
 

Urmareste-ne si pe canalul nostru de WhatsApp

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

1. Denumirea, adresa, numarul de telefon, numarul de fax si adresa de e-mail ale autoritatii contractante: Comuna Roma, comuna Roma, sat Roma, Str. Brazilor nr. 54, judetul Botosani, telefon 0231/544.622, fax 0231/565.978, e-mail: primaria.roma@yahoo.ro, cod fiscal 3372114. 2. Denumirea, adresa, numarul de telefon, numarul de fax si adresa de e-mail ale biroului de la care se poate solicita documentatia de atribuire. Daca este cazul, costul si conditiile de plata in vederea obtinerii documentatiei de atribuire: Biroul Achizitii Publice, din cadrul Comunei Roma, cu sediul in comuna Roma, sat Roma, Str. Brazilor nr. 54, judetul Botosani, telefon 0231/544.622, fax 0231/565.978, e-mail: primaria.roma@yahoo.ro, cod fiscal 3372114. Documentatia de atribuire in format electronic este pusa de catre Autoritatea Contractanta cu titlu gratuit la dispozitia ofertantilor care au inaintat o solicitare in acest sens. 3. a) Locul prestarii serviciilor: Comuna Roma, cu satele apartinatoare Roma si Cotargaci, judetul Botosani. b) Obiectul concesionarii; natura si dimensiunea prestarilor: Serviciul de utilitate publica de distributie a gazelor naturale in Comuna Roma, cu satele apartinatoare Roma si Cotargaci, judetul Botosani, conform art. 8 H.G.209/2019. c) Termenul de finalizare sau durata contractului: 49 de ani. 4. a) Termenul de depunere a ofertelor: 20.06.2025, ora 10.00. b) Adresa la care trebuie transmise ofertele: Comuna Roma, Roma, sat Roma, Str. Brazilor nr. 54, judetul Botosani, telefon 0231/544.622, fax 0231/565.978, e-mail: primaria.roma @yahoo.ro. c) Limba sau limbile in care trebuie redactate ofertele: romana. d) Data, ora si locul deschiderii ofertelor: 20.06.2025, ora 11.00, Comuna Roma, comuna Roma, sat Roma, Str. Brazilor nr. 54, judetul Botosani. 5. Conditiile personale, tehnice si financiare pe care trebuie sa le indeplineasca ofertantii: conform documentatiei de atribuire. 6. Criterii utilizate la atribuirea contractului: conform documentatiei de atribuire. 7. Dupa caz, procentajul minim din lucrari care trebuie acordat partilor terte: conform documentatiei de atribuire. 8. Data trimiterii spre publicare a anuntului de participare: 30.04.2025. 9. Denumirea si adresa organismului competent de rezolvare a contestatiilor si, dupa caz, de mediere. Informatii exacte privind termenele de depunere a contestatiei si, dupa caz, denumirea, adresa, numarul de telefon, numarul de fax si adresa de e-mail ale biroului de la care se pot obtine aceste informatii: Tribunalul Botosani, Sectia de Contencios -Administrativ, cu sediul in orasul Botosani, Str. Maxim Gorki nr. 8, judetul Botosani, telefon 0231/511.739, fax 0231/531.832, email: tr-botosani@just.ro.
Orasul Harlau clarifica regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul fiscal, adresa, numarul de telefon, telefax si/sau adresa de e-mail ale persoanei de contact: Orasul Harlau, cu sediul in orasul Harlau, Str. Musatini nr.1, judetul Iasi, telefon/fax 0232/720.412/ 0232/720.777, e-mail: primariahirlau @yahoo.com, juridic@ primaria- hirlau.ro, cod fiscal 4541190. Reglementari legale privind acordarea de finantare nerambursabila: In baza Legii nr. 350/2005 privind regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit de interes general, cu modificarile si completarile ulterioare si H.C.L. Harlau nr. 27/26.03.2025 privind aprobarea bugetului pe anul 2025. Perioada de finantare: anul 2025. Suma totala alocata de la bugetul local este de 160.000 Lei si se aloca in intregime pentru domeniul Sport. Criteriile de acordare a finantarilor nerambursabile sunt cele prezentate in Regulamentul Orasului Harlau aprobat prin H.C.L. Harlau nr. 53/27.04.2017 privind regimul finantarilor nerambursabile alocate de la bugetul local pentru activitatile nonprofit de interes local, cu modificarile si completarile ulterioare. Documentatia pentru elaborarea si prezentarea propunerilor de proiecte/ programe se poate obtine de pe site-ul: www.primaria hirlau.ro. Documentatia de solicitare a finantarii nerambursabile se poate descarca de pe site-ul autoritatii contractante: www.primaria hirlau.ro sau se poate procura de la sediul Orasului Harlau, Harlau, Str. Musatini nr. 1, judetul Iasi. Data-limita pentru depunerea propunerilor de proiecte: 15.05.2025, ora 14.00, la Compartimentul Registratura al Orasului Harlau, Harlau, Str. Musatini nr. 1, judetul Iasi. Perioada la care se desfasoara selectia de proiecte, verificarea eligibilitatii, a indeplinirii criteriilor referitoare la capacitatea tehnica si financiara si evaluarea propunerilor de proiecte este: 16.05.2025 -19.05.2025.
Comuna Racaciuni, judetul Bacau, clarifica regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit de interes general Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul fiscal, adresa, numarul de telefon, telefax si/sau adresa de e-mail ale persoanei de contact: Comuna Racaciuni, cu sediul in comuna Racaciuni, sat Racaciuni, Str. Stefan cel Mare nr. 136, judetul Bacau, telefon 0234/251.212, fax 0234/251.586, e-mail: cl_racaciuni@yahoo.com, cod fiscal 4670330. Reglementari legale privind acordarea de finantare nerambursabila: In baza Legii nr. 350/2005 privind regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit de interes general, cu modificarile si completarile ulterioare si Hotararea Consiliului Local al Comunei Racaciuni nr. 09/31.03.2025 privind aprobarea bugetului pe anul 2025. Perioada de finantare: anul 2025. Suma totala alocata de la bugetul local este de 385.000 Lei si se aloca astfel: 15.000 Lei pentru domeniul Sportiv, 50.000 pentru domeniul Social, respectiv 320.000 Lei pentru Culte religioase. Criteriile de acordare a finantarilor nerambursabile sunt cele prezentate in Regulamentul Comunei Racaciuni aprobat prin H.C.L. Comuna Racaciuni nr. 14/31.03.2025 privind regimul finantarilor nerambursabile alocate de la bugetul local pentru activitatile nonprofit de interes local. Documentatia pentru elaborarea si prezentarea propunerilor de proiecte/ programe se poate obtine de pe site-ul Comunei Racaciuni: www.comuna racaciuni.ro. Documentatia de solicitare a finantarii nerambursabile se poate descarca de pe site-ul autoritatii contractante www.comuna racaciuni.ro sau se poate procura de la sediul Comuna Racaciuni, cu sediul in comuna Racaciuni, sat Racaciuni, Str. Stefan cel Mare nr. 136, judetul Bacau. Data-limita pentru depunerea propunerilor de proiecte: 13.05.2025, ora 14.00, adresa: Comuna Racaciuni, cu sediul in comuna Racaciuni, sat Racaciuni, Str. Stefan cel Mare nr. 136, judetul Bacau. Perioada la care se desfasoara selectia de proiecte, verificarea eligibilitatii, a indeplinirii criteriilor referitoare la capacitatea tehnica si financiara si evaluarea propunerilor de proiecte este: 14.05.2025- 15.05.2025.
SUBSCRISA Five Administration SPRL, in calitate de Administrator judiciar al debitoarei R-Agro Falciu SA -in reorganizare, organizeaza in perioada 16.04 -09.05.2025 inclusiv, orele 09:00 -19:00, licitatii publice cu strigare in vederea valorificarii urmatoarelor active mobile aflate in patrimoniul debitoarei, dupa cum urmeaza: -Utilaje agricole lista nr. 1 -pret de pornire peste 9.000 Lei (bunurile se vand individual), pentru care se vor organiza licitatii: -Licitatia nr. 1 in perioada 16 -17.04.2025, termen-limita inscriere: 15.04.2025, ora 12:00; -Licitatia nr. 2 in perioada 29 -30.04.2025, termen-limita inscriere: 28.04.2025, ora 12:00; Licitatia nr. 3 in perioada 07 -08.05.2025, termen-limita inscriere: 06.05.2025, ora 12:00. -Utilaje agricole lista nr. 2 -pret de pornire sub 9.000 Lei (bunurile se vand individual), pentru care se vor organiza licitatii: -Licitatia nr. 1 in perioada 17 -23.04.2025, termen-limita inscriere: 16.04.2025, ora 12:00; -Licitatia nr. 2 in perioada 30.04 -02.05.2025, termen-limita inscriere: 29.04.2025, ora 12:00; Licitatia nr. 3 in perioada 08 -09.05.2025, termen-limita inscriere: 07.05.2025, ora 12:00. Bunurile supuse valorificarii, datele si orele fiecarei licitatii, precum si pretul de pornire la fiecare licitatie se regasesc in listele de bunuri pentru fiecare Pachet si pot fi solicitate Administratorul ui judiciar, la adresa: vanzari@five -advisory.ro. Preturile de pornire ale licitatiilor nu includ TVA, acesta se va adauga dupa caz conform prevederilor legale. Persoanele interesate au obligatia de vizionare a activelor, cu instiintarea prealabila a Administratoru lui judiciar si numai dupa achizitionarea caietului de sarcini. Licitatiile se vor desfasura in perioada mentionata exclusiv online, prin intermediul platformei: www.licitatii -unpir.ro, aceasta presupunand crearea unui cont de participant si validarea acestuia de catre administratorul platformei. Toate detaliile referitoare la modalitatea de participare prin intermediul platformei online mentionate anterior se regasesc in cuprinsul Caietului de sarcini. Orice persoana interesata va avea obligatia achizitionarii caietului de sarcini cuprinzand descrierea bunurilor si a semnarii unui Angajament de confidentiali tate privind procedura de valorificare a activelor cuprinse in caietul de sarcini. Pretul Caietului de sarcini este 595 Lei (TVA inclus) pentru bunurile care au pret de pornire peste 9.000 Lei si de 119 Lei (TVA inclus) pentru bunurile care au pret de pornire sub 9.000 Lei si poate fi solicitat prin e-mail, la adresa: vanzari@five -advisory.ro. Termenul-limita pentru transmiterea documentatiei de participare la licitatie este cel mentionat mai sus, aceasta urmand a fi depusa exclusiv prin mijloace electronice, la adresa de e-mail: vanzari@five-advisory.ro. Documentele transmise prin orice alte mijloace electronice (whatsapp /mms etc.) nu vor fi luate in considerare. Vizionarea activelor se va face numai in baza unei programari prealabile, la nr. 0762978187 sau e-mail: office@r-agro.ro si numai dupa achizitionarea Caietului de sarcini.
SC SELF TRUST SRL este lider national al segmentului de piata pentru sisteme de conveioare (benzi transportoare) automatizate. Echipamentele proiectate si produse de noi se adreseaza in special urmatoarelor industrii: Logistica, Intralogistica, Automotive, Procesarea Carnii, Panificatie, Imbuteliere, Fabricarea Mobilei, Reciclarea Deseurilor. Detinem o pozitie importanta la nivel modial in randul producatorilor de echipamente pentru aeroporturi avand clienti din: Romania (15 din 17 aeroporturi), Spania, Portugalia, Franta, Germania, Marea Britanie, Grecia, Slovacia, Algeria, Libia, Yemen, Djibouti, Qatar, Arabia Saudita, Seychelles, Azerbaijan, Turcia. Dorim sa ne extindem echipa cu: OPERATOR STRUNG SI FREZA CNC (FANUC SI HAAS), LACATUS MECANIC PENTRU MONTAJ. Cerinte: cunostinte si experienta practica dovedita in setarea si operarea masinilor cu comanda numerica (operator CNC), respectiv in ansamblarea echipamentelor industriale (lacatus mecanic de montaj), o buna intelegere a proceselor tehnologice, cunostinte de baza pentru intelegerea desenului tehnic, conditie obligatorie. Conditii de lucru: Program de lucru zilnic de la 6:00 – 14:30 (cu pauza de masa de 30 min), de luni pana vineri, Orele suplimentare sunt platite conform legislatiei in vigoare, Echipament de protectie adecvat. Salarizare si bonusuri: Salarizare in functie de experienta si cunostintele dovedite si meseria de incadrare 3000-5000 lei net lunar. Reevaluare salariala dupa primele 3 luni de contract. Crestere salariala anuala in functie de indicii de inflatie comunicati si de performantele profesionale realizate. Bonusare in functie de implicare, de performanta profesionala si randament in procesul de productie. Bonuri de masa in valoare de 40 lei/zi lucratoare. Decontare contravaloare transport sub forma de abonament lunar pe raza municipiului Iasi sau zona metropolitana. Al 13- lea salariu (50% prima de concediu, 25% prima de Craciun, 25% prima de Paste). Bonificatie pentru deplasarile la montaj 150 lei/zi pentru Romania si 50 Euro/zi pentru deplasari in afara tarii. Asteptam CV-urile dvs la adresa HR@selftrust.ro. Informatii suplimentare si programarile pentru proba de lucru se pot obtine la tel. 0733499283 sau la sediul nostru din Iasi, Str.Bucium, nr.34 (zona Baza 3 - intrare pe poarta 2 Moldomobila)
Marketing la graniţa cu înşelătoria
26/12/2022 17:00

De bună seamă, nu există vreun muşteriu al hiper-supermarketurilor care să nu fi fost măcar o dată intrigat că socoteala de la raft nu-i deloc aceeaşi cu aia de la casă. Cei mai mulţi inghit găluşc ...

Urari si obiceiuri de Craciun de pe diferite meridiane
26/12/2022 13:21

In trecut, n-a existat la noi o urare specifica sarbatorilor Craciunului, iar oamenii isi urau pur si simplu "La multi ani!", contopind poate sensurile Craciunului cu cele ale Anului Nou, sau foloseau ...

Delicii culinare după reţete vechi
16/12/2022 17:20

Transformate după gust şi preferinţă, bucatele gătite in stil romanesc sunt o parte a culturii şi tradiţiilor noastre. Am preluat de la maeştri străini foarte multe preparate, la fel cum şi alţii le- ...

Narghileaua și istoria fumatului social
16/12/2022 14:14

  Fumatul ca ritual  Indiferent de motivele pentru care alegem să fumăm, putem cădea de acord că fumatul este un interludiu, un moment al nostru in mijlocul agitatiei cotidiene. Este un ritual p ...

Pledoaria unui avocat pentru artă FOTO
16/12/2022 12:40

 Aţi intalnit, pe culoarele instanţelor, avocaţi in varstă mergand greoi ori in baston, cărand o servietă veche, tocită, din piele, aţi văzut ce lucire au in priviri? Li s-a strans acolo, in ochi, ...

Izvorul cu apă vie din Nicolina FOTO
18/05/2019 14:55

Aflată intr-unul dintre cartierele Iaşului, Staţiunea Balneară „Nicolina”, parte a Societăţii de Tratament Balnear şi Recuperare a Capacităţii de Muncă, satisface cele mai exigente norme p ...

Lungani, locul unde s-a reinventat natalitatea
21/10/2017 05:45

De la Grigore Ureche la Delavrancea şi Sadoveanu Nu cred că Lungani vă sună prea cunoscut. Ar trebui? Vă veţi intreba... Poate că da, pentru că aici, la Goeşti - unul dintre satele componente ale co ...

Un puzzle care continuă să fascineze umanitatea: Civilizaţia Cucuteni
09/09/2017 05:30

Moldova şi-a caştigat de-a lungul timpului renumele de loc incărcat de istorie, artă şi frumos, insă puţine sunt momentele in care specialiştii au avut ocazia să-şi indrepte privirile spre bogăţiile ...

Preţul studenţiei
20/08/2017 12:00

 Cu o ofertă universitară bogată şi diversificată, dar şi cu multe alte oportunităţi, Iaşul găzduieşte anual zeci de mii de studenţi veniţi de prin toate părţile ţării, dar mai ales din ju ...

Secretele „Şcolii Moldoveneşti de Cafea”
29/07/2017 10:32

Aglomeraţie urbană, oameni care sunt intr-un du-te - vino continuu, dar un singur gand: visul la pauză. Cei mai mulţi dintre ei se opresc din tot ceea ce fac şi au un moment de respiro. Se numeşte „ ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei