Evenimente de toamnă de neratat

castane

Dimensiune font:

| 07-10-2022 13:56

 Toamna cu zilele ei schimbătoare te îndeamnă adesea să îți petreci mai mult timp în casă. În ciuda factorilor meteo care nu sunt mereu favorabili, ai la dispoziție câteva evenimente interesante. Unul dintre obiceiurile care au loc în fiecare an este culesul strugurilor și al altor roade. Ei bine, pe lângă această tradiție poți participa și la alte câteva evenimente culturale care au loc în orașul tău, sau în apropriere. Este bine să îți pregătești calendarul pentru a nu rata vreunul dintre acestea. Să aruncăm o privire pentru a vedea care sunt cele mai importante evenimente ale acestei toamne.

Vizită la muzeul satului

Dacă faci parte din categoria persoanelor care nu prea obișnuiesc să facă vizite la țară, sau pur și simplu îți dorești să descoperi cum trăiau oamenii în trecut, poți face o vizită la Muzeul Satului.

Multe orașe din țara noastră dispun de un muzeu de acest tip care merită vizitat cel puțin o dată. Toamna este un moment bun să faci acest lucru pentru că atunci au loc de obicei și diverse evenimente interesante la care poți lua parte. Spre exemplu, la Parcul Etnografic “Romulus Vuia” din Cluj-Napoca te vei întâlni cu meșteri populari, artizani și artiști de muzică populară care îți oferă o filă din istoria României.

Dacă vrei să descoperi și alte muzee similare de la noi din țară poți merge în Maramureș, Timișoara sau chiar București, fiecare are un alt specific.

Sărbătoarea Castanelor

E deja o tradiție să participi la sărbătoarea castanelor care are loc în fiecare toamnă. Oamenilor le place să se adune cu ocazia acestei sărbători pentru a se bucura de preparate tradiționale, a mânca multe castane și a asculta muzică live. Acesta este un mod bun de a sărbători toamna și o ocazie excelentă de a petrece timp împreună cu prietenii și familia. Pe lângă mâncare muzică și must, aici se găsește și o expoziție interesantă cu flori și plante frumoase.

Fără îndoială, acesta este unul dintre evenimentele de toamnă pe care nu vrei să le ratezi. De obicei are loc la finalul lunii septembrie. Așadar, dacă nu ai participat până acum la edițiile organizate, anul viitor sigur vei fi prezent.

Mișcare în aer liber

Un eveniment social cât se poate de interesant este Semimaratonul de la Zărnești. Evenimentul are loc pe data de 5 noiembrie, fiind o ocazie excelentă să ieși puțin în natură.

Având în vedere gradul de efort este indicat un nivel minim de pregătire. Traseul este unul de motocross, cunoscut persoanelor care frecventează această zonă din Brașov.

Este bine de știut că nu trebuie neapărat să fii alergător profesionist pentru a putea lua parte la această provocare. Dacă vrei să încerci ceva diferit care te scoate din zona de confort, sigur nu vei regreta această decizie. Peisajul frumos de toamnă va fi frecventat și de alți pasionați de alergare. Poate îți vei deschide apetitul spre această activitate.

Oktoberfest

 

Un festival de care sigur ai auzit până acum este faimosul festival Oktoberfest din Germania. Anual, oamenii călătoresc din toate colțurile lumii pentru a lua parte la acest eveniment interesant.

Cel mai tare festival de folk are loc în Munchen în faimoasele corturi unde se găsesc bere din belșug, preparate tradiționale și multă voie bună.

Trebuie să ai parte de această experiență măcar o dată în viață având în vedere că își are originile în anii 1810. Pe lângă preparatele delicioase pe care le vei savura, aici te vei delecta și cu muzică bună concerte live de folk costume tradiționale și un parc de distracții. Chiar dacă nu ajungi în Germania, este bine de știut că există și varianta românească a evenimentului.

Târg de toamnă

Un alt eveniment care te ar putea interesa dacă faci parte din categoria agricultorilor este acest târg care are loc în București Până la finalul lunii octombrie.

Aici vei întâlni parteneri de afaceri, expozanți și diverse produse revoluționare la prețuri excelente. Dacă faci parte din acest domeniu, sau ești doar interesat să descoperi câteva informații, aici sigur vei găsi persoane care te pot ajuta în această direcție. Pe de altă parte, o expoziție de acest tip îți pune la dispoziție și cele mai bune roade ale naturii.

Acestea sunt câteva dintre cele mai interesante și iubite festivaluri ale toamnei. Unele dintre acestea sunt locale, în schimb altele necesită călătoria la o altă destinație. Indiferent de locul în care se află sau de specificul acestora și de anvergura lor, te fac să apreciezi și mai mult frumusețea acestui sezon. Dacă ai ratat vreunul dintre acestea nu este o problemă, toamna viitoare îți vei lua revanșa.

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

 

Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., cu sediul în mun. Iași, șos. Aleea Nicolina, nr, 82, jud. Iași, tel: 0232-243.864; fax: 0232-212.231, e-mail: iasi@insolventa.ro, prin asociat coordonator Mititelu Corneliu, în calitate de lichidator judiciar al debitorului S.C. Starmod S.A. Suceava cu sediul social în mun. Suceava, str. Universității, nr. 29, jud. Suceava, nr. înregistrare în Registrul Comerţului J33/69/1991 , C.U.I. RO3177717, numită potrivit Sentinţei Civile nr. 19 din data de 25.01.2022, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 9819/86/2010**, invită toți agenții economici interesați ca, până la data de 11.11.2022, ora 16:00, să depună o ofertă financiară și o ofertă tehnică pentru efectuarea lucrărilor cadastrale de reglementare a situațiilor tehnico-cadastrale pentru bunurile imobile din patrimoniul societății Starmod S.A. Suceava. Condiții de formă: Ofertele vor fi depuse la sediul lichidatorului judiciar MANAGEMENT REORGANIZARE LICHIDARE IAȘI S.P.R.L., din Iași, str. Aleea Nicolina, nr. 82, într-un plic închis şi sigilat prin aplicarea ștampilei ofertantului, ce va conţine documentele de participare mai jos menţionate. Plicul va menţiona în mod obligatoriu şi limitativ: numele/denumirea ofertantului, adresa domiciliului/sediului social al ofertantului, precum şi menţiunea „ofertă servicii cadastrale, a nu se deschide înainte de data de 11.11.2022, ora 16.00”. Solicităm ca oferta financiară să conţină următoarele elemente obligatorii: -Preț (va fi exprimat în lei, fără T.V.A.); -Acordul expres al ofertantului ca plata prețului să se efectueze în conformitate cu dispozițiile Legii 85/2006, pe măsură ce se vor obține fonduri din valorificari de active din patrimoniul societății debitoare. Solicităm ca oferta tehnică să conţină următoarele elemente obligatorii: -Termen de execuţie; -Lista serviciilor cadastrale ce vor fi prestate pentru reglementarea situațiilor tehnico-cadastrale pentru bunurile imobile din patrimoniul societății Starmod S.A. Suceava. -Certificatul de atestare din care reiese că ofertantul este calificat şi atestat în vederea efectuării de operațiuni/servicii cadastrale. Va fi descalificată automat orice ofertă care nu conţine toate documentele sus-menţionate. Pentru cuantificarea preţului de executare a lucrării, accesul în incinta societăţii debitoare se face cu programare (48 de ore) şi este condiţionat de semnarea unui Protocol de vizitare a acesteia care cuprinde clauze de confidenţialitate. Pentru programare ofertanţii trebuie să-şi anunţe prin fax la 0232-243.864 sau e-mail iasi@insolventa.ro intenţia de vizitare. Relații suplimentare se pot obține de la: -tel. 0232-243.864 0755.132.473 -fax: 0232-212.231 -email: secretariat@insolventa.ro
VANZARE TEREN SI CONSTRUCTII PIATA NEAMT str. Piata Garii, nr.7, loc. Piatra Neamt, jud. Neamt. Subscrisa BDO BUSINESS RESTRUCTURING S.P.R.L. desemnata in calitate de administrator judiciar al debitoarei PERLA INVEST S.R.L., in reorganizare, prin Incheierea de sedinta nr. 236 din data de 19.04.2016, pronuntata in Dosarul nr. 2699/103/2015/a4, de Tribunalul Neamt – Sectia a II-a Civila, de Contencios Administrativ si Fiscal, organizeaza in data de 23.11.2022, ora 13:00, la sediul BDO BUSINESS RESTRUCTURING S.P.R.L., din Bucuresti, Str. Invingatorilor nr. 24, Victory Business Center, Et. 4, Sector 3, sedinta de licitatie publica cu strigare pentru vanzarea, in bloc, a proprietatii imobiliare compuse din: -teren intravilan, in suprafata de 1.000 mp, inscris in CF nr.54618 a Mun.Piatra Neamt, avand nr. cadastral 54618; -constructie in suprafata utila de 567,46 mp, inscrisa in CF nr.54618-C1-U1 a Mun. Piatra Neamt, avand nr. cadastral 54618-C1-U1; -constructie in suprafata utila de 1.707,65 mp, inscrisa in CF nr.54618-C1-U2 a Mun. Piatra Neamt, avand nr.cadastral 54618-C1-U2 situate in Mun. Patra Neamt, str. Piata Garii, nr.7, jud. Neamt. Pretul de pornire al sedintei de licitatie 1.379.000 EUR, exclusiv TVA. Detalierea componentei acelor blocuri de active poate fi solicitata administratorului judiciar la adresa de e-mail business.restructuring@bdo.ro. Ofertantii care doresc sa participe la licitatie trebuie sa depuna la sediul BDO BUSINESS RESTRUCTURING S.P.R.L., cel tarziu cu o zi lucratoare inaintea sedintei de licitatie publica la care doresc sa participe, personal sau prin curier, ora 17:00, toate documentele specificate in cuprinsul Caietului de sarcini, ce poate fi achizitionat de la sediul BDO BUSINESS RESTRUCTURING S.P.R.L. pentru suma de 1.000 Lei, exclusiv TVA. Plata Caietului de sarcini se va realiza prin transfer bancar in contul unic de insolventa al societatii PERLA INVEST S.R.L., pe baza facturii comunicate de catre administratorul judiciar. Pentru informatii suplimentare va rugam sa ne contactati la numarul 021.319.94.76 sau e-mail business.restructuring@bdo.ro.
Soția regelui Charles a decis să renunțe la o tradiție a monarhiei ce datează din Evul Mediu
28/11/2022 14:42

 Regina consoartă Camilla, soţia regelui Charles al III-lea, a decis să renunţe la tradiţia „doamnelor de onoare” („ladies-in-waiting” in engleză), relatează BBC si ...

„Atacul cămășilor albe”, una dintre cele mai glorioase și nebunești acțiuni militare românești
27/11/2022 19:23

  Atacul ‘cămăsilor albe’ – context strategic si militar După doi ani de neutralitate, Romania intră in război pe 27 august 1916, de partea Antantei, decizia fiind influentată de ...

Ce riscă
27/11/2022 14:05

Castigătoarea editiei din 2016 a concursului Miss Croatia a pozat in tinute considerate indecente de către qatarezi, fapt pentru care internautii au pus-o la zid si i-au reprosat că trebuie să se supună re ...

Primul mesaj public al părintelui CALISTRAT după ce a fost acuzat că a lovit două femei în curtea Mănăstirii Vlădiceni, Iași
27/11/2022 11:10

Părintele Calistrat, slujitor la Mănăstirea Vlădiceni din judetul Iasi, a fost, in ultima perioadă, in centrul atentiei, după ce a fost filmat lovind două enoriase chiar in curtea mănăstirii. Abia acum ...

Campionatul Mondial blochează lumea: este nebunie totală în mai multe țări
25/11/2022 12:52

Guvernul galez permite ca şcolile să intrerupă cursurile pe durata meciului dintre naţionala Ţării Galilor şi selecţionata Iranului, de la Cupa Mondială din Qatar, astfel incat elevii să poată urmăr ...

Modrici, Djokovici! De ce majoritatea sârbilor au terminația „ICI” la numele de familie?
24/11/2022 22:59

Fiecare popor are propriile sale traditii si obiceiuri care ii influentează nu numai viata socială ci si numele de familie ale cetătenilor. Serbia nu este un caz aparte, iar istoria trăită si-a pus amprent ...

Controversele Campionatului Mondial de Fotbal din Qatar: corupție, jocuri geopolitice, bani și revelația unui stat autocrat
24/11/2022 18:49

Situatia in care Qatarul găzduieste Campionatul Mondial de fotbal este ”cea mai mare absurditate din istoria sportului”, scrie The Atlantic, intr-o analiză acidă a competitiei de fotbal organizat ...

Salariile selecționerilor de la Cupa Mondială din Qatar. Cât câștigă antrenorul echipei care a umilit Argentina
23/11/2022 09:56

Au fost publicate salariile selectionerilor de la Cupa Mondială din Qatar. Cupa Mondială din Qatar a ajuns la a treia zi de competitie si mai multe echipe incep să se individualizeze ca mari favorite sau ...

Ce sancțiuni riscă jucătorii care vor purta banderola „One Love” la CM 2022 Qatar
20/11/2022 16:09

 Jucătorii care vor purta banderola „One Love” la Cupa Mondială din Qatar riscă să primească cartonase galbene inainte de startul meciului pentru incălcarea regulilor FIFA privind echipam ...

Premiul Festivalului internaţional de film de la Marrakech, dedicat premiul tuturor femeilor din Iran
20/11/2022 14:02

Tanărul cineast iranian Emad Aleebrahim Dehkordi, regizorul peliculei ''A Tale of Shemroon'', a fost recompensat sambătă seară cu Steaua de Aur, cea mai importantă distincţie acordată in cadrul Festivalu ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei