Iată principalele repere istorice ale zilei de 3 aprilie

0-semne de intrebare -intrebare

Dimensiune font:

| 03-04-2022 11:01

 

 Iată principalele repere istorice ale zilei de 3 aprilie:

- 1520: Se naște conducătorul militar și omul politic otoman Sinan Pașa (pe numele complet: Koca Sinan Pașa). Deși s-a născut în Albania, într-o familie săracă, a ajuns un important comandant de oști și om de stat otoman. În 1569 a fost numit guvernator al Egiptului și a condus până în 1571 luptele pentru cucerirea Yemenului. În 1574 a condus marea expediție împotriva Tunisului, pe care l-a cucerit în ciuda apărării îndârjite a garnizoanei italo-spaniole. În 1580 a fost comandantul în războiul împotriva Persiei. În același an a fost numit Mare Vizir, numai pentru a fi demis și exilat în anul următor, datorită eșecului locotenentului său, Mohamed Pașa, de a aproviziona garnizoana turcească de la Tbilisi. A devenit în cele din urmă guvernator al Damascului și, în 1589, după marea revoltă a ienicerilor, a fost numit Mare Vizir pentru a doua oară. O altă revoltă a ienicerilor a dus la demiterea sa în 1591, dar în 1593 a fost rechemat să ocupe pentru a treia oară funcția de Mare Vizir. În acest an a comandat armata turcă în campania împotriva Ungariei. În ciuda victoriilor din această campanie, a fost demis în februarie 1595, la scurtă vreme după venirea pe tron a lui Mehmet al III-lea, fiind exilat la Malghara. În august al aceluiași an, a fost rechemat la post pentru a conduce campania împotriva lui Mihai Viteazul în Țara Românească. Rezultatele dezastruoase ale campaniei, în special înfrângerea suferită în Bătălia de la Giurgiu, l-au aruncat din nou în dizgrație, concretizată în destituirea sa din funcția de mare vizir. Moartea neașteptată a succesorului său, Lala Mahommed, la trei zile după numire, a fost privită ca un semn divin, iar Sinan a fost numit Mare Vizir pentru a cincea și ultima dată. A murit tot într-o zi de 3 aprilie, dar în 1596, lăsând în urmă o uriașă avere și niciun moștenitor.
 
- 1682: Moare pictorul spaniol Bartolomé Esteban Murillo. Alături de Diego Velazquez și Francisco De Zurbaran, a fost cel mai important pictor al Secolului de Aur al Spaniei. Este cunoscut în special pentru picturile sale religioase (mai ales multiplele variante ale „Imaculatei Concepţie”).
- 1880 (22 martie/3 aprilie): Se naște aviatorul George-Valentin Bibescu. Nepot al domnitorului Gheorghe Bibescu, a fost unul dintre cei mai buni piloți români. Este fondatorul Automobil Clubului Român (1904), înființând și Clubul Aviatic Român (1909) și Liga Națională Aeriană (1912). Între anii 1911-1912 a deținut funcția de comandant al Școlii de pilotaj de la Cotroceni, iar în perioada 1920-1923 cea de președinte al Comitetului Olimpic Român. Între 1911-1916 a fost Mare Maestru al Marii Loji Naționale din România, iar în 1925 Mare Maestru Onorific al acesteia. În 1930 a devenit președinte al Federația Aeronautică Internațională. Este fondatorul Aeroportului Băneasa din București, care a luat naștere pe fosta moșie a mătușii sale, Maria Bibescu, contesă de Montesquiou-Fézensac (azi cartierul Băneasa).
- 1885: Gottlieb Daimler primește un brevet german pentru proiectarea motorului său.
- 1889: Se naște violonistul Grigoraș Ionică Dinicu. Ultimul lăutar al Bucureştiului boem s-a impus printr-o manieră deosebită de interpretare a vechilor piese muzicale din repertoriul lăutăresc, prin sobrietatea stilului său individual și prin tehnica instrumentală excepțională. are meritul de a fi desfiinţat orice hotar între muzica clasică şi cea populară şi de a fi făcut legătura între mahala şi burghezie, aducând sonorităţile horelor, doinelor şi cântecelor muzicii lăutăreşti de la periferia oraşului, unde erau în parte uitate, adaptându-le şi prezentându-le pe cele mai prestigioase scene ale lumii, începând cu cea a Ateneului Român, dar şi pe undele radioului. Este cunoscut în toată lumea mai ales pentru compoziția sa din 1906, „Hora staccato”. Alte compoziții cunoscute ale sale sunt: „Hora mărțișorului”, „Ceasornicul”, „Căruța poștei” și „Hora spiccato” (cunoscută mai bine cu titlul „Hora Furtuna”).
- 1895: Se naște funcționarul public, polițistul și juristul Eugen Cristescu. A fost șeful spionilor români în perioada celui de-al Doilea Război Mondial. Doctor în ştiinţe juridice la Universitatea din Iași (1923), a lucrat neîntrerupt timp de 14 ani în Siguranţa Generală a Statului şi apoi 6 ani în funcţii de conducere la Ministerul de Interne. Din 1920 până în 1934 a fost investit, succesiv, cu următoarele funcţii: subşef de birou, şef de birou, şef de serviciu, subdirector şi director în Direcţia Generală a Poliţiei, remarcându-se în special prin modul în care a combătut Mișcarea Legionară. Între 1934 şi 1940 a fost director al Direcţiei Administraţiei de Stat din Ministerul de Interne, iar între 1940 și 1945 director general al Serviciului Special de Informații al Președinției Consiliului de Miniștri. După venirea comuniștilor, este arestat și acuzat că „s-a pus în slujba hitlerismului și fascismului și a contribuit cu fapte proprii la realizarea scopurilor politice”. După ce a fost închis în penitenciarele de la Dumbrăveni și Aiud, a decedat în 1950, în penitenciarul Văcărești.
- 1897: Moare compozitorul, pianistul și dirijorul german Johannes Brahms. Alături de Johann Sebastian Bach și Ludwig van Beethoven este deseori inclus în grupul celor „Trei B” ai muzicii. Dintre toţi compozitorii romantismului târziu, Brahms a fost cel mai ataşat de idealul clasic. A scris simfonii, concerte, muzică de cameră, lucrări pentru pian, compoziții corale și peste 200 de cântece. A fost marele maestru al stilului simfonic și al sonatei în a doua jumătate a secolului al XIX-lea. Prima sa simfonie a fost descrisă de Hans von Bülow drept a zecea a lui Beethoven, fiind considerat de către mulți drept „succesorul” compozitorului născut la Bonn. Printre cele mai cunoscute creații ale sale se numără Simfonia nr. 3 în Fa major, „Cântecul de leagăn” („Wiegenlied”) și colecția de „Dansuri ungare”.
- 1897: Mihail Sadoveanu debutează publicistic în ziarul umoristic „Dracul” din București.
- 1905: Moare pedagogul, prozatorul, publicistul și folcloristul Ion Pop-Reteganul. A fost preciat de Ion Mușlea drept „cel mai mare folclorist al Ardealului”.
- 1922: Iosif Vissarionovici Stalin îi succede lui Vladimir Ilici Lenin ca lider al Uniunii Sovietice.
- 1922: Se naște actrița și cântăreața americană Doris Day (născută: Doris Mary Ann Kappelhoff). Prestațiile sale din filmele în care a jucat în anii ’50 și ’60 au făcut-o o vedetă de top la Hollywood. A jucat în filme precum „Romance on the High Seas”, „Calamity Jane”, „The Man Who Knew Too Much”, „Pillow Talk”, „Move Over, Darling” sau „The Thrill of It All”.
- 1924: Se naște actorul și regizorul american Marlon Brando (născut: Marlon Brando Jr.). Considerat de mulți cel mai mare actor al tuturor timpurilor, alături de James Dean, este reprezentantul de marcă al generației beat. Format la Actors Studio și adept al „metodei” stanislavskiene, care imprima un stil de joc naturalist. Cariera sa se consumă practic în două etape: seria marilor succese din anii ’50, când este întruchiparea masculului modern, revoltat, încrâncenat, instinctual, și după 1970, seria rolurilor de compoziție, expresie a maturității creatoare. În 1950 a debutat în filme, devenind actorul cel mai admirat, pe care toți ceilalți care i-au urmat l-au avut drept idol: Paul Newman, James Dean sau chiar Elvis Presley. A jucat în 40 de filme, dintre care cele mai celebre sunt „Ultimul tangou la Paris”, „Un tramvai numit dorință” și „Pe chei”. În 1972 a refuzat premiul Oscar pentru rolul din „Nașul”, ca opoziție la modalitatea în care Hollywood-ul denatura imaginea nativilor americani.
- 1927: Se naște cântărețul Luigi Ionescu. Numele lui rămâne legat de o serie apreciabilă de șlagăre românești sau internaționale interpretate în limba română, cum ar fi „Marina, Marina”. Piesa de referință a carierei lui rămâne „Lalele”, compusă de Temistocle Popa.
- 1930: Se naște omul politic german Helmut Kohl (născut: Helmut Josef Michael Kohl). A fost cancelar al Republicii Federale Germania din 1982 până în 1998, fiind cel mai lung mandat al unui cancelar german de la Otto von Bismarck. Este considerat principalul arhitect al Reunificării Germaniei, și împreună cu președintele francez François Mitterrand, este considerat arhitectul Tratatul de la Maastricht, care a format Uniunea Europeană.
- 1944: Moare pictorul Octav Băncilă. „Pictorul răscoalelor de la 1907” a fost unul dintre marii artiști plastici români. A făcut studiile la Școala de Arte Frumoase din Iași. După câțiva ani petrecuți în Italia, Franța și Germania, revine în țară. În 1900 organizează prima expoziţie personală la Teatrul Naţional din Iaşi (1900), urmată de o altă expoziţie, în acelaşi loc, în anul următor. A pictat tablouri cu teme muncitoreşti şi revoluţionare, peisaje și portrete. În 1913 a pictat la Agapia, unde l-a cunoscut pe Gala Galaction, cu care a devenit prieten. A avut cea de-a patra expoziţie personală, în 1914, la Ateneul Român, cu 60 de pânze, iar anul următor a organizat o nouă expoziţie cu 100 de lucrări. În timpul Primul Război Mondial s-a aflat la Cartierul general al Armatei şi a participat la expoziţia „Arta Română” cu peste 130 de tablouri, prilej cu care a fost elogiat de Nicolae Tonitza. De asemenea, în 1924 a participat la expoziţia omonimă şi la câteva expoziţii colective la Iaşi. Ultima expoziţie personală a organizat-o în 1943, la Bucureşti. Deși a fost un simpatizant al socialismului, nu a fost niciodată membru al Partidului Comunist Român. Printre cele mai cunoscute lucrări ale sale se numără „La gura Holdiței”, „Cap de ţăran”, „Peticarul”, „Pax”, „Spălătoreasa” și „Înainte de 1907”, precum și seriile de picturi „1907”, „Țigancă”, „Crizanteme”, „Liliac” și „Autoportret”.
- 1948: Președintele american Harry Truman a semnat Planul Marshall de ajutorare cu 5 miliarde de dolari pentru 16 țări europene afectate de cel de-Al Doilea Război Mondial.
- 1961: Se naște actorul, regizorul, producătorul și cântărețul american Eddie Murphy (născut: Edward Regan Murphy). Este unul dintre cei mai apreciați actori de comedie din istorie, dominând scena de profil din Statele Unite ale Americii mai ales în anii ’80. A excelat și în ceea ce privește spectacolele de stand-up comedy, celebre fiind în special „Delirious” și „Eddie Murphy Raw”. A jucat în filme precum „48 Hours”, „Trading Places”, „The Nutty Professor”, „Dolemite Is My Name”, „Dr. Dolittle”, „Dr. Dolittle 2” și „Dreamgirls”, precum și în seria „Beverly Hills Cop”.
- 1967: Se naște regizorul și scenaristul Cristi Puiu. Filmele sale pot fi incluse pe lista celor mai importante creații românești de acest gen de după Revoluție. A semnat regia și scenariul unor opere cinematografice precum „Marfa și banii”, „Un cartuș de Kent și un pachet de cafea”, „Moartea domnului Lăzărescu”, „Aurora”, „Sieranevada” sau „Malmkrog”.
- 1975: Bobby Fischer refuză să joace șah împotriva lui Anatoly Karpov, titlul de campion mondial revenind astfel lui Karpov.
- 2015: Moare jurnalistul și scriitorul Paul Grigoriu. Timp de 40 de ani viața sa a fost legată de existenţa radioului public naţional, devenind cea mai importantă voce a radioului de după 1989. S-a remarcat prin emisiunile sale dinamice de la Radio Vacanţa, apoi prin celebrul radioprogram „Matinal” și emisiunea de prânz „Sfertul Academic”. În 1992 a devenit director general adjunct al Radiodifuziunii Române, iar între octombrie 1994 şi septembrie 1995 director general interimar al Societăţii Române de Radiodifuziune.
- România: Ziua Jandarmeriei Române. Instituția a fost înfiinţată prin ofis domnesc în 3 aprilie 1850, de către domnitorul Grigore Alexandru Ghica.
 
 
 

 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Pochidia, cu sediul in comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, cod postal 737552, telefon 0335/407.239, e-mail: pochidia@yahoo.com, cod fiscal 16396425. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: 4 parcele de teren intravilan, situate in comuna Pochidia, sat Salceni, F.N., apartinand domeniului privat al Comunei Pochidia, identificate astfel: -Parcela A, 1.130 mp, nr. cadastral 70780, CF 70780, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/25; -Parcela B, 1.130 mp, nr. cadastral 70781, CF 70781, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/27 -Parcela C, 1.000 mp, nr. cadastral 70769, CF 70769, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/18; -Parcela D, 1.040 mp, nr.cadastral 70771, CF 70771, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/2; conform H.C.L.Pochidia nr. 41/30.09.2024 si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartiment Secretar sau se poate consulta pe site-ul: www.pochidia.ro. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Se poate obtine de la Compartimentul Secretar, din cadrul Comunei Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 50 Lei/exemplar, ce se achita numerar la Casieria institutiei, sau se poate descarca de pe site-ul institutiei: www.pochidia.ro -gratuit. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 09.01.2025, ora 10.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 17.01.2025, ora 10.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, Compartiment Secretar. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 21.01.2025, ora 13.00, Comuna Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, Sala de sedinte. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Vaslui, Vaslui, Str. Stefan cel Mare nr. 54, judetul Vaslui, telefon 0235/311.582, fax 0235/312.432, e-mail: tr-vaslui@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 21.11.2024.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt, telefon 0233.787.050, fax 0233.787.050, e-mail: timisesti @nt.e-adm.ro, cod fiscal 2614252. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: -Imobil teren in suprafata de 1.000 mp, avand carte funciara 52220 si numar cadastral 52220, situat in sat Plaiesu, comuna Timisesti, Str. Neamtului nr. 2, judetul Neamt, apartinand domeniului privat al Comunei Timisesti, conform caietului de sarcini, H.C.L. Comuna Timisesti nr. 105/12.11.2024 si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: prin solicitare scrisa la Compartimentul Relatii cu publicul si secretariat administrativ al Comunei Timisesti. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Relatii cu publicul si secretariat administrativ al Comunei Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: Persoanele interesate pot achita contravaloarea documentatiei de atribuire de 10 Lei/exemplar, ce se achita la Serviciul Impozite si taxe, contabilitate, proiecte, mediu si achizitii publice al institutiei. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 06.12.2024, ora 14.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 16.12.2024, ora 16.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Compartimentul Relatii cu publicul si secretariat administrativ al Comunei Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: 1 exemplar original. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 17.12.2024, ora 11.00, la Caminul Cultural din sat Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Instanta de contencios administrativ de pe langa Tribunalul Neamt, Piatra Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233.219.493, fax 0233.210.247, e-mail: tr-neamt-scivil @just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 18.11.2024.
ECOPIATA S.A. IASI organizeaza licitatii publice cu strigare pentru inchirierea urmatoarelor terenuri si spatii comerciale: - terenul nr. 4 (20 mp) din Bazar, destinat amplasarii unei rulote pentru activitatea de fast food, pe 16.12.2024 - ora 9.30; - terenul nr. 2 (20 mp) din Bazar, destinat amplasarii unei rulote pentru activitatea de fast food, pe 16.12.2024 - ora 9.45; - spatiul comercial S1 (5,87 mp) – Piata Independentei pe 16.12.2024 – ora 10.00; - spatiul comercial S3 (24 mp) - Piata Independentei pe 16.12.2024 - ora 10.30; - spatiul comercial S4 (38 mp) - Piata Independentei pe 16.12.2024 - ora 11.00; - spatiul comercial S5 (72,5 mp) - Piata Independentei pe 16.12.2024 - ora 11.30; - spatiul comercial S9 (48,21 mp) - Piata Independentei pe 16.12.2024 - ora 12.00; - spatiul comercial S25 (30,00 mp) - Piata Hala Centrala pe 16.12.2024 - ora 12.30; - spatiul comercial S6 (28,65 mp) – Piata Hala Centrala pe 16.12.2024 – ora 13.00; - teren nr. 2 (25 mp) din Piata Pacurari, destinat amplasarii unei rulote/ chiosc/ modul, pe 16.12.2024 – ora 13.30; - teren nr. 1 (30mp) din Targul Auto, destinat amplasarii unui container/ rulote/ chiosc, pe 16.12.2024 – ora 13.45; - spatiul comercial S2 (28,65 mp) – Piata Hala Centrala pe 16.12.2024 – ora 14.00; - spatiul comercial S9 (28,65 mp) – Piata Hala Centrala pe 16.12.2024 – ora 14.30. Licitatiile vor avea loc la sediul firmei din Str. Anastasie Panu nr. 48. Caietele de sarcini se pot cumpara de la secretariatul societatii, unde se va depune documentatia pentru inscriere pana la data si ora de incepere a fiecarei licitatii. Informatii suplimentare la tel. 0232/267844.
ALERTĂ - Vicepreședintele ANCOM cere suspendarea TikTok pe teritoriul României
27/11/2024 18:23

  Pavel Popescu, vicepresedinte al Autoritătii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare in Comunicaţii (ANCOM), anuntă că va cere suspendarea platformei TikTok pe teritoriul Romaniei pană la f ...

Scandalul din jurul lui Călin Georgescu ia amploare: Se cere o investigație a Comisiei Europene
27/11/2024 15:39

  Coaliţia Vot Corect a publicat raportul de monitorizare a alegerile din 24 noiembrie, in care se arată că AEP a fost sesizată pentru demararea urgentă a unui control, iar ANCOM pentru iniţierea un ...

TikTok impune restricții pentru tinerii sub 18 ani. Unele conturi vor fi blocate
27/11/2024 11:26

  În săptămanile următoare, utilizatorilor TikTok sub 18 ani li se va interzice să isi mărească artificial ochii, să isi mărească buzele sau să isi netezească ori să isi modifi ...

Iașul va avea cel mai extins parc de distracții din zonă, oferind o experiență unică de drift karting indoor
27/11/2024 10:05

Iasul va avea cel mai extins parc de distractii din zonă, oferind o experientă unică de drift karting indoor Iasul va avea cel mai extins parc de distractii din zonă, oferind o experientă unică de drift ...

Singura țară din lume care nu are semafoare! Iată ce reguli au de respectat cetățenii
24/11/2024 17:31

Singura tară din lume care nu are semafoare este Bhutan. Gandul că o tară intreagă ar putea functiona fără semafoare pare aproape ireal, dar in Bhutan acest lucru a devenit posibil. Iată ce reguli au de ...

Țara care tocmai a descoperit că stă pe un zăcământ de aur de peste 80 de miliarde de dolari
23/11/2024 14:50

 Geologii au identificat peste 40 de filoane noi de aur situate la mai putin de 2.000 de metri sub pămant, in mina de aur Wangu din regiunea Pingjiang, ceea ce a adus resursele totale de aur din zona cent ...

Fostul procuror șef Valentin Iordan, condamnat la trei ani cu suspendare, după ce a fost prins beat pulbere la volan
21/11/2024 15:30

 În primă instantă, Valentin Iordan fusese condamnat cu suspendare. În apel, fostii colegi ai acestuia au cerut o pedeapsă cu executarea in regim de detentie. Putin a lipsit ca magistratii C ...

Un film de Crăciun, primul în topul încasărilor din week-end. BIletele au adunat aproape 35 de milioane de dolari
18/11/2024 11:51

„Red One”, o comedie de acţiune de Crăciun cu Dwayne „The Rock” Johnson in rolul şefului securităţii lui Moş Crăciun, a obţinut incasări de 34,1 milioane de dolari in cinematogr ...

O navă de croazieră oferă o călătorie de 4 ani în jurul lumii pentru a „scăpa” de politică și de noul preşedinte
18/11/2024 10:16

O navă de croazieră oferă o călătorie de 4 ani in jurul lumii pentru a „scăpa” de politică si de noul preşedinte Compania de croazieră Villa Vie Residences a oferit rezidentilor americani ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei