Iată principalele repere istorice ale zilei de 30 martie

0-semne de intrebare g

Dimensiune font:

| 30-03-2022 12:22

 Iată principalele repere istorice ale zilei de 30 martie:

- 1138: Se naște filosoful, medicul și teologul evreu Moise Maimonide. Este cunoscut și sub numele ebraic de Rabbi Moshe ben Maimon, iar în limba arabă ca Abu Imran Musa ibn ’Ubayd Allah Maimun al Qurtubi al Israili. Este considerat cel mai important înțelept al Iudaismului din perioada medievală a istoriei. Opera sa principală, „Călăuza șovăielnicilor”, publicată în limba arabă (în care propune o formulă alegorică de interpretare a textelor sfinte, pentru anularea contradicțiilor dintre învățătura lui Dumnezeu relevată în Tora, cunoștințele oferite de științele naturii și filosofie), a exercitat o influență asupra dezbaterilor religioase și filosofice din iudaism și creștinism până în secolul al XVIII-lea.
- 1392: Prima atestare documentară a orașului Roman. Se apreciază că numele orașului a fost preluat de la Roman I Mușat, considerat întemeietorul orașului.
- 1432: Se naște sultanul Mahomed al II-lea (cunoscut sub numele de Fatih Sultan Mehmed sau sultanul Mahomed Cuceritorul). A fost unul dintre cei mai puternici sultani din istoria Imperiului Otoman. A domnit între 1444 și 1446, și ulterior între 1451 și 1481. La 29 mai 1453, a cucerit Constantinopolul, aducând astfel sfârșitul Imperiului Bizantin. În timpul domniei sale, Ștefan cel Mare și Sfânt a reușit cel mai mare succes militar: victoria zdrobitoare din Bătălia de la Vaslui împotriva puternicei armate otomane conduse de Soliman-Pașa, beilerbeiul Rumeliei, la 10 ianuarie 1475. În urma pierderii acestei bătălii, anul următor sultanul însuși va conduce o expediție încheiată cu înfrângerea armatei moldovene, în bătălia de la Valea Albă-Războieni.
- 1633: Se naște diplomatul, cronicarul și boierul Miron Costin. Erudit, cunoscător de limbi străine și conștient de rolul culturii în evoluția statelor, a trecut în eternitate lăsând posterității o operă valoroasă atât din perspectivă istorică, documentară, cât și din punct de vedere literar. Opera sa principală, „Letopisețul Țării Moldovei de la Aron vodă încoace, de unde este părăsit de Ureche - vornicul”, continuă cronica lui Ureche din 1594 până în 1661. Totodată, „De neamul moldovenilor, din ce țară au ieșit strămoșii lor”, este o lucrare neterminată, păstrată în 29 de copii manuscrise și publicată pentru prima dată de M. Kogălniceanu în 1852, devenită ulterior cartea de căpătâi a Școlii Ardelene. A mai scris și două cronici în limba polonă: „Cronica țărilor Moldovei și Munteniei” și „Istoria în versuri polone despre Moldova și Țara Românească (Poema polonă)”.
- 1746: Se naște pictorul și creatorul de gravuri spaniol Francisco de Goya (născut: Francisco José de Goya y Lucientes). Este adesea menționat ca ultimul dintre vechii maeștri și primul dintre moderni. La un secol după Velázquez și cu un secol înainte de Picasso, Goya este punct de referință pentru două veacuri de pictură spaniolă. Ani de-a rândul Goya a fost artistul curții regale, la fel ca și mulți alți pictori ai secolului al XVIII-lea. Printre cele mai importante picturi ale sale se numără „3 mai 1808 - Împușcarea revoltaților madrileni”, „2 mai 1808 - Masacrul de la Madrid”, „Doi bătrâni mâncând supă”, „Saturn devorându-și fiul”, „Portret al familiei lui Carol al IV-lea”, „Maja dezbrăcată” și „Maja îmbrăcată”. A excelat și în ceea ce privește gravurile, seturile „Capriciile” și „Ororile războiului” (în special „Bătrânele” și „Somnul rațiunii naște monștri”) fiind adevărate capodopere.
- 1758: Se naște domnitorul Alexandru Nicolae Suțu. Născut la Constantinopol, a fost 1 dată domn al Moldovei și de 4 ori caimacam și domn al Țării Românești. În timpul ultimei domnii (1818 - 1821), simțind că tronul îi este amenințat de revoluția grecească care se afla în pregătire, s-a grăbit să-și adune avere fără scrupule. Se presupune că a murit otrăvit de eteriști care îl priveau ca pe o piedică în calea revoluției lor.
- 1821: Are loc întâlnirea dintre Tudor Vladimirescu, conducător al revoluției din Țara Românească, și Alexandru Ipsilanti, liderul Eteriei. În ciuda unor grave divergențe, cei doi ajung la un acord, în urma căruia județele dinspre munte trec sub autoritatea lui Ipsilanti, iar Oltenia și județele de câmpie sub cea a lui Tudor.
- 1830: Se încheie lucrările de redactare a Regulamentelor Organice, considerate primele acte constituționale de pe teritoriul României.
- 1842: Este utilizată pentru prima dată anestezia (într-o intervenție a chirurgului american dr. Crawford Long).
- 1844: Se naște poetul francez Paul-Marie Verlaine. Aparține curentului simbolist și este unul dintre cei mai citiți poeți francezi. Este privit de simboliștii francezi ca șef al curentului. A dus o viață de boem, de „poet blestemat”, ce contrastează în planul creației cu aspirația spre puritate și candoare. Versurile sale de început cuprinse în volumul „Poeme saturniene” din 1866 au reminiscențe din parnasieni și din Charles Baudelaire. A publicat volume precum: „Romanțe fără cuvinte” (considerat cel mai valoros), „Înțelepciune”, „Odinioară și altădată”, „Iubire”, „Elegii” etc. A fost prieten intim cu poetul Arthur Rimbaud.
- 1853: Se naște pictorul olandez Vincent Willem van Gogh. Este considerat unul dintre cei mai importanți pictori din istorie, ale cărui lucrări au avut o influență profundă asupra artei secolului al XIX-lea, prin culorile lor vii și impactul emoțional. A realizat peste 2.000 de opere de artă, în jur de 900 de picturi și 1.100 de desene și schițe. Multe dintre operele sale, inclusiv numeroasele portrete, peisaje și picturi cu floarea-soarelui, se numără printre cele mai cunoscute și cele mai scumpe din lume. Fiind puțin apreciat în timpul vieții, faima sa a crescut în anii de după moarte. Printre capodoperele sale se numără „Noapte înstelată”, „Lan de grâu cu chiparoși”, „Portretul doctorului Gachet”, „Terasa cafenelei noaptea”, „Mâncătorii de cartofi”, „Autoportret”, „Floarea soarelui” și „Autoportret cu urechea bandajată”.
- 1856: Pacea de la Paris pune capăt Războiului Crimeii dintre Imperiul Rus, pe de-o parte, și o alianță a Imperiului Otoman, Regatului Piemontului, Celui de-al Doilea Imperiu Francez și Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei, pe de altă parte. Printre altele, Marea Neagră este declarată neutră.
- 1866: Locotenența domnească publică Proclamația către popor, prin care recomandă alegerea prin plebiscit a Principelui Carol de Hohenzollern ca domnitor al Românilor, cu drept de moștenire și sub numele de Carol I. Guvernul Ghica dă publicității un manifest, la 2 aprilie 1866, cu același sens.
- 1867: Are loc achiziția teritoriului Alaska: Statele Unite ale Americii cumpără Alaska și Insulele Aleutine de la Rusia cu 7,2 milioane de dolari.
- 1874: Se naște generalul și omul politic Nicolae Rădescu. A fost cel de-al 45-lea și ultimul prim-ministru al unui guvern român liber înainte de instaurarea regimului comunist în România. În timpul mandatului său de președinte al Consiliului de Miniștri (6 decembrie 1944-28 februarie 1945) a fost confruntat cu agitațiile cauzate de comuniștii români, care erau într-un proces de acaparare a puterii politice, fiind sprijiniți de Armata Roșie. În urma crizei politice declanșate de PCR în februarie 1945 și a ultimatumului dat de Andrei Vîșinski, regele Mihai a fost nevoit să accepte demisia lui Rădescu, numindu-l în cele din urmă pe Petru Groza prim-ministru. Rădescu a scăpat de închisoare numai datorită faptului că s-a refugiat în legația Marii Britanii din București, reușind la 15 iunie 1946 să părăsească țara clandestin. În străinătate a condus Comitetul Național Român, o organizație menită să reprezinte interesele poporului român în lumea liberă.
- 1889: Este înființată prima agenție de presă românească, Agenția Telegrafică a României (astăzi, Agerpres).
- 1899 (30 martie/11 aprilie): Moare omul politic ieșean Lascăr Catargiu (scris și: Lascăr Catargi). A fost prim-ministru al Principatelor Unite și al Regatului României. Descendent al unei mari familii boiereşti din Moldova, s-a situat în prim planul scenei politice timp de aproximativ 45 de ani, fiind timp de 20 de ani preşedinte al Partidului Conservator. A ocupat funcția de ministru în mai multe guverne, fiind președinte al Camerei Deputaților și prim-ministru al României pentru patru mandate. Până în 1859 a ocupat diferite funcţii în administraţia locală a Moldovei. Conservator, a fost adept al unirii Moldovei cu Mutenia şi a luat parte activă la alegerea lui Alexandru Ioan Cuza ca domn în ambele principate. În coaliţie cu liberalii, a acţionat pentru îndepărtarea lui Cuza în 1866. A fost membru în locotenenţa domnească în 1866 şi a fost un activ susţinător al instaurării monarhiei constituţionale şi al dinastiei străine. În 1871 a salvat România de la destabilizare, intervenind pe lângă Carol I să nu abdice (la presiunea liberalilor). A încercat să-l convingă pe principe să renunţe la decizie. Ulterior, a format un guvern de orientare conservatoare, condus de el între 1871 şi 1876, care a făcut ca România să meargă spre independenţa obținută în urma războiului ruso-româno-turc din 1877-1878. Ironia istoriei a făcut ca de laurii victoriei să se bucure succesorul său, liberalul Ion C. Brătianu. Tot în perioada menționată a reglementat situaţia financiară dificilă. A hotărât un gest de independenţă prin sfidarea firmanului de domnie al lui Carol I dat de sultan, care interzicea României să semneze convenţii comerciale alte state, și a semnat convenţia comercială cu Austria din 1875.
- 1899: Are loc debutul poetic al lui George Bacovia. Revista „Literatorul” din București îi publică poezia „Și toate”. Semnează cu V. George.
- 1912: Moare scriitorul german Karl Friedrich May. A fost, timp de decenii, unul dintre scriitorii germani cei mai productivi și mai citiți, fiind cunoscut pentru romanele sale de aventuri. Totodată, a fost unul dintre cei mai vânduți scriitori germani din istorie (peste 200 de milioane de exemplare). Este cunoscut pentru seria de romane ale cărei acțiuni se petrec în Vestul Salbatic, având drept personaje principale pe indianul Winettou și fratele său alb, Old Shatterhand, și pentru o serie de romane care ale căror evenimente se desfășoară în Imperiul Otoman, naratorul protagonist fiind Kara Ben Nemsi însoțit de ghidul și servitorul său, Hadschi Halef Omar.
- 1937: Se naște actorul, producătorul și regizorul american Henry Warren Beatty. Având o carieră care se întinde pe circa șase decenii, a fost nominalizat de 15 ori la premiul Oscar. A primit Premiul Memorial Irving G. Thalberg, legendarul șef de producție al studioului Metro-Goldwyn-Mayer, care a dezvoltat reputația studioului pentru filme sofisticate. Trofeul constă într-un bust al lui Thalberg în locul statuetei Oscar tradiționale, până în prezent fiind oferite doar 39 de astfel de distincții. Printre cele mai importante filme în care a jucat se numără „Bugsy”, „Reds”, „Bonnie and Clyde”, „Heaven Can Wait”, „Shampoo”, „Bulworth” etc.
- 1945: Se naște chitaristul, cântărețul și compozitorul englez Eric Patrick Clapton. Deținător a 18 premii Grammy, Clapton este considerat unul dintre cei mai importanți și influenți chitarişti ai tuturor timpurilor. Printre hiturile sale se numără „Layla”, „I Shot The Sheriff” (cover după Bob Marley), „Tears in Heaven” și „My Father’s Eyes”.
- 1946: Moare dramaturgul Victor Ion Popa. De Iași îl leagă mai ales prima parte a vieții, oraș în care urmează cursurile primelor cinci clase de liceu (la Liceul internat „Costache Negruzzi”), iar ultimele două clase liceale la Liceul „Național”, pe care-l absolvă în 1914. În perioada 1916 - 1917 urmează Școala de ofițeri de rezervă și ia parte la luptele de la Oituz cu Regimentul 12 Infanterie din Bârlad. Între 1917 și 1919 participă la ședințele cenaclului literar Academia Bârlădeană, iar în 1918 este actor al Teatrului Național din Iași. Urmează o perioadă în care este ajutor de pictor, pictor scenograf, secretar literar, profesor de teatru, director de scenă și regizor, activând la mai multe teatre din țară. Timp de doi ani este directorul general al Teatrului Național din Cernăuți, perioadă în care a montat 41 de premiere și reluări. Aici a creat primul teatru românesc de păpuși și marionete și a deschis un ciclu de audiții muzicale însoțite de conferințe. Până la moarte a fost director al mai multor teatru din București și, timp de doi ani, profesor suplinitor la catedra de „Dicțiune, dramă și comedie” a Conservatorului din București. Prin opera sa dramatică, regizorală și pedagogică, a avut o contribuție însemnată la evoluția teatrului românesc dintre cele două războaie mondiale. A scris și tradus numeroase piese de teatru, romane și nuvele. Cea mai celebră creație dramaturgică a sa este „Take, Ianke și Cadâr”.
- 1950: Moare omul politic, diplomatul și jurnalistul francez de origine evreiască Andre Leon Blum. A fost unul dintre liderii secțiunii franceze a Internaționalei Muncitorești și, în două rânduri, președinte al Consiliului de miniștri din Franța. Din mai 1943 până în aprilie 1945 a fost deținut în lagărul de concentrare Buchenwald. Șef al Guvernului provizoriu al Republicii franceze din decembrie 1946 până în ianuarie 1947, a fost responsabil de punerea în funcțiune a instituțiilor celei de a IV-a Republici. Reformele sale au reprezentat mari progrese sociale (concediu plătit, femei în guvern, reducere a timpului de lucru etc.).
- 1960: Intră în funcțiune prima stație meteorologică automată din România.
- 1962: Se naște rapperul și actorul american MC Hammer (născut: Stanley Kirk Burrell). Este cunoscut în special datorită melodiilor „U Can’t Touch This” și „2 Legit 2 Quit”.
- 1964: Se naște cântăreața și compozitoarea americană Tracy Chapman. Artist extrem de apreciat, este cunoscută în special pentru melodii precum „Fast Car”, „Give Me One Reason”, „Talkin’ ’bout a Revolution”, „Baby Can I Hold You” sau „Telling Stories”.
- 1968: Se naște cântăreața, textiera și actrița canadiană Celine Dion (născută: Céline Marie Claudette Dion). Supranumită „regina muzicii pop”, este cel mai bine vândut artist canadian, precum și cel mai vândut artist de limbă franceză din istorie. Printre hiturile sale se numără „The Power of Love”, „Think Twice”, „Because You Loved Me”, „It’s All Coming Back to Me Now”, „My Heart Will Go On” și „I’m Your Angel”.
- 1986: Moare actorul american James Cagney (născut: James Francis Cagney Jr.). În 1999 Institutul American de Film l-a clasat pe locul 8 în topul celor mai mari staruri ale tuturor timpurilor, iar Orson Welles l-a descris drept „poate cel mai mare actor care a apărut vreodată în fața unei camere”. Este cunoscut în special pentru rolurile de băieți duri cu mai multe fațete în filme precum „The Public Enemy”, „Taxi!”, „Love Me or Leave Me”, „Angels with Dirty Faces”, „The Roaring Twenties”, „City for Conquest” și „White Heat”. Pentru abilitățile sale de dansator din musicalul „Yankee Doodle Dandy” a câștigat premiul Oscar.
- 1986: Se naște fotbalistul spaniol Sergio Ramos (născut: Sergio Ramos Garcia). Este considerat unul dintre cei mai buni fundași din istoria fotbalului. Este un simbol al echipei Real Madrid, club la care a activat 16 sezoane și cu care a câștigat 4 Ligi ale Campionilor, 3 Supercupe ale Europei și 4 Cupe Mondiale ale Cluburilor. Împreună cu echipa națională a Spaniei a câștigat Campionatele Europene din 2008 și 2012, respectiv Campionatul Mondial de Fotbal din 2010. Este jucătorul spaniol cu cele mai multe selecții la naționala țării sale.
- 2003: Moare actrița Vasilica Tastaman. Una dintre figurile reprezentative ale scenei teatrului românesc, s-a numărat printre fondatorii Teatrului de Comedie. A jucat și la Teatrele Giulești și Bulandra. În 1981 s-a stabilit în Suedia. A fost căsătorită de două ori, cu fostul antrenor de fotbal Emeric Jenei și actorul Dan Tufaru. A jucat în filme precum „D-ale carnavalului”, „Telegrame”, „Nea Mărin miliardar”, precum și în seriile „Veronica” și „BD”.
- 2020: Moare cântărețul și textierul american Bill Withers (născut: William Harrison Withers Jr.). Legendă a muzicii soul, Withers a câștigat trei premii Grammy și a fost nominalizat pentru încă șase. A fost inclus în Songwriters Hall of Fame în 2005 și Rock and Roll Hall of Fame în 2015. Viața sa a făcut subiectul documentarului „Still Bill”. Este cunoscut în special pentru hiturile „Ain’t No Sunshine”, „Lean on Me”, „Just the Two of Us” (cu Grover Washington Jr.), „Use Me”, „Lovely Day” și „Grandma’s Hands”, primele două fiind incluse în Grammy Hall of Fame.

 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

Subscrisa TIMOFTE INSOLV SPRL, cu sediul in municipiul Piatra Neamt, Aleea Plaiului nr.10, bl.B1, sc.B, parter, apt.23, judetul Neamt, inregistrata in Registrul Formelor de Organizare al UNPIR sub nr. RFO II-0779, Atestat 2A0779, Cod Fiscal: RO33718032, Tel/fax: 0233272861, mobil: 0745455926/0744995468, Adresa e-mail: timofteinsolvsprl@gmail.com, In calitate de administrator judiciar al debitorului S.C. POLIVALENT S.R.L., conform Incheierii de sedinta nr.153/F din data de 13.09.2022, pronuntata de Tribunalul Neamt-Sectia a-II-a Civila, de Contencios Administrativ si Fiscal, in dosarul nr.2465/103/2022, Emite urmatoarea Decizie suspendare si amanare licitatii: Avand in vedere eroarea strecurata in cuprinsul publicatiilor de vanzare intocmite pentru bunurile apartinand debitoarei SC POLIVALENT SRL, transmise in presa locala si centrala, primarii, dosarul cauzei, pe site-ul UNPIR si in BPI, administratorul judiciar DECIDE: Anularea tuturor licitatiilor organizate pentru aceste active, urmand sa fie prorogata reluarea licitatiilor la o data ce va fi stabilita ulterior, motivat de urmatoarele aspecte: Administratorul judiciar precizeaza faptul ca, in publicatiile intocmite, comunicate si afisate nu coincide suprafata de teren situata in intravilanul satului Uricani, com. Miroslava, judet Iasi, care face obiectul contractului de concesiune nr. 26700/24.08.2018 incheiat cu Primaria comunei Miroslava, judetul Iasi, pentru o perioada de 49 de ani, in sensul ca, in unele publicatii este mentionata suprafata de 10.000 mp, iar in alte publicatii suprafata de 20.000 mp. Totodata prezenta decizie este fundamentata si pe finalizarea demersurilor de intabulare a imobilului in cartea funciara si de dezembrare a imobilului concesionat, demersuri inititate de administratorul special al societatii Polivalent SRL. De asemenea, s-a constatat faptul ca nu au fost respectate termenele de publicitate a vanzarii prevazute la art.838 alin.2 Cod proc. Civila. Prin urmare, in conformitate cu art.845 CPC, administratorul judiciar decide amanarea licitatiei din data de 28.10.2024 la o data ulterioara, cu refacerea formalitatilor de publicitate si finalizarea demersurilor privind intabularea si eventual dezmembrarea imobilului ce face obiectul contractului de concesiune incheiat cu Primaria comunei Miroslava. Administrator Judiciar, Timofte Insolv SPRL.

ANUNȚ DE PARTICIPARE LA LICITAȚIE PUBLICĂ. Privind concesiunea prin licitație publică a unui teren extravilan, domeniului privat al Comunei Tămășeni, Jud. Neamt. 1.Informații generale privind autoritatea contractantă in special denumirea, codul de identificare fiscală, adresa, număr telefon, fax și/sau adresa e-mail, persoană contact: Comuna Tămășeni, strada Unirii, nr.157 județul Neamț, telefon: 0233749494, fax: 0233749333, e–mail: primariatamaseni@yahoo.com. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, in special descrierea bunurilor care urmează să fie concesionate:Teren în suprafață de 1000 mp, ce aparține domeniului privat al Comunei Tămășeni, situat pe strada Traian din satul Tămășeni, comuna Tămăeșni; Concesiunea se va realiza conform HCL nr.51/16.10.2024 si OUG nr. 57/2019. 2.Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc in caietul de sarcini. 2.1.Modalitatea sau modalitațile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar din documentația de atribuire:la sediul Comunei Tămășeni sau în baza unei solicitari scrise sau in format electronic adresate către Primăria comunei Tămășeni. 2.2.Denumirea si datele de contact ale compartimentului de la care se pot obține un exemplar din documentația de atribuire: Primăria comunei Tămășeni, Compartiment administrare domeniul public și privat, fond funciar, cadatru și resurse umane. 2.3.Costul si condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor OUG nr.57/2019 privind Codul administrativ: 10,00 lei poate fi achitat in numerar la casieria unitații. 2.4.Data–limită de pentru solicitarea clarificărilor 05.11.2024 ora 12:00. 3.Informații privind ofertele: 3.1.Data-limită de depunere a ofertelor:11.11.2024 ora 15:00. 3.2.Adresa la care trebuie depuse ofertele: Primăria comunei Tămășeni, strada Unirii, nr.157, județul Neamț, la registratură.3.3.Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: 2 exemplare. 4.Data si locul la care se va desfașura sedința publică de deschidere a ofertelor:14.11.2024 ora 10:00, Primăria comunei Tămășeni, strada Unirii, nr.157, județul Neamț. 6.Denumirea, adresa, numărul de telefon și /sau adresa de e-mail ale instanței competente in soluționarea litigiilor apărute si termenele pentru sesizarea instanței: Judecătoria Roman, Piata Roman Voda nr. 1 cod postal 611022 telefon 0233 743858 fax 0233 742583, e-mail: jud-roman@just.ro.
 1win Moldova Recenzie: O analiză aprofundată
28/10/2024 09:58

 1win Moldova Recenzie: O analiză aprofundată Explorati o recenzie cuprinzătoare a 1win Moldova, un jucător proeminent in industria pariurilor online. Acest articol analizează caracteristicile platfo ...

Turnul Babel 2.0: A început construcția cele mai mari clădiri din istoria omenirii. Proiectul este o adevărată nebunie, dar va deveni curând realitate
27/10/2024 14:30

      O constructie monumentală, echivalentul a 20 de clădiri Empire State, prinde contur in Riad, Arabia Saudită. Denumit Mukaab, acest zgarie ...

Trecem la ora de iarnă. Ceasurile vor fi date înapoi cu o oră
26/10/2024 09:40

Romania urmează să treacă la ora de iarnă. Ceasurile vor fi date inapoi cu o oră, ora 4:00 devenind ora 3:00. Duminică va fi cea mai lungă zi din an, cu 25 de ore, pentru că se trece la ora de iarnă. ...

Urmărirea locației telefoanelor a scăpat de sub control. Iată cum să te aperi
25/10/2024 18:01

 Probabil că nu ati auzit niciodată de Babel Street sau de Location X, dar sunt sanse mari ca acestea să stie multe despre dvs. si despre oricine altcineva pe care il cunoasteti care tine un telefon in ...

Cum să folosești un kettlebell reglabil pentru antrenamente funcționale?
25/10/2024 10:10

Cum să folosesti un kettlebell reglabil pentru antrenamente functionale? Kettlebell-ul este un anumit tip de greutate individuală, pentru antrenamente cardio sau de fortă. Are o formă specifică, compusă ...

Jocurile de noroc și etica: Ar trebui ca moralitatea să influențeze reglementările?
23/10/2024 10:14

Jocurile de noroc si etica: Ar trebui ca moralitatea să influenteze reglementările?  Te-ai gandit vreodată de ce intr-o lume in care libertatea personală este atat de pretuită, jocurile de noroc sunt ...

Încântare pentru ochi şi suflet la gradina Botanică din Iaşi: FLORI DE TOAMNA 2024 - expoziţie de flori, fructe şi seminţe, a XLVIII-a ediţie
22/10/2024 11:52

Încantare pentru ochi şi suflet la gradina Botanică din Iaşi: FLORI DE TOAMNA 2024 - expoziţie de flori, fructe şi seminţe, a XLVIII-a ediţie Cu ocazia acestei editii, sub genericul "Alegor ...

Alpaca, un animal de companie mai deosebit
21/10/2024 11:54

Alpaca, un animal de companie mai deosebit Pană acum cativa ani, era aproape necunoscută in Romania. Era confundată cu lama, numele ii era pocit, iar cand venea vorba despre plural, se foloseau tot felul ...

Slot machines populare în rândul jucătorilor români
21/10/2024 11:16

Cazinourile online din Romania au cunoscut un adevărat boom in ultimii ani. Odată cu dezvoltarea tehnologiei si accesul la internet de mare viteză, tot mai multi jucători romani aleg Bonus fara depunere, co ...

Marea dilemă a iubirii
18/10/2024 14:04

Marea dilemă a iubirii Cand vine momentul in viaţă să iţi alegi un companion care să te insoţească in clipele de singurătate sau care să te umple de bucurie atunci cand vii obosit de la serviciu, e ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei