Bali, călătorie spre Paradis

default

Dimensiune font:

| 05-01-2013 05:00

Cum la noi e iarnă, nu e nimic mai potrivit decât o călătorie, chiar şi cu imaginaţia, spre „Insula zeilor”, alias Bali, acolo unde peisajul pare desprins dintr-o vedere * cunoscută şi ca „Dimineaţa lumii”, Bali este o insulă mică a Indoneziei, situată în Oceanul Indian * plajele cu nisip fin, umbrite de cocotieri, pădurile luxuriante, peisajele spectaculoase, tradiţiile şi cultura, cât şi orezăriile transformă locul într-un adevărat „paradis” pe Terra * moştenirea culturală a insulei este vizibilă peste tot, cele peste 20.000 de temple şi palate, numeroasele festivaluri şi ceremonii, care îmbină teatrul, muzica şi dansul, transformând călătoria într-una cu adevărat spectaculoasă * un sejur în Bali, una dintre cele mai bine cotate destinaţii turistice din lume, trece de 2.000 de euro

Bali este o insulă mică din Indonezia şi este una dintre cele mai mari atracţii turistice din lume. Este înconjurată la nord de Marea Java, iar la sud de Oceanul Indian, la vest de strâmtoarea Bali, care face legătura cu insula Java, iar la est, de strâmtoarea Lombok, care face legătura cu insula Lombok. Insula are capitala la Dempasar. Relieful este muntos, cu vârfuri care ating peste 2000 de metri în cazul lanţului muntos din centrul insulei, unde se află şi vulcanul Agung (3142 m).Climatul este favorabil culturii de orez, cele mai multe terase de plantaţii de orez fiind în centrul şi sudul insulei. În nord se găsesc mari plantaţii de cafea. Există totuşi şi zone aride în jurul vulcanului Agung, iar peninsula Bukit şi insula Nusa Penida sunt mai puţin cultivate şi populate din cauza lipsei apei. Un aspect care a stârnit mereu curiozitatea ţine de faptul că 92% din locuitorii insulei practică Hinduismul balinez, un amestec între hinduismul adus de indieni în urmă cu 2000 de ani şi unele tradiţii şi ritualuri locale din timpul Imperiului Majapahit. Asta în condiţiile în care majoritatea populaţiei indoneziene este de religie musulmană.
Plajele, „Mecca” turismului în Bali
Sudul insulei este cel mai vizitat punct, include faimoasele plaje Kuta, Sanur şi Seminyak. Tot aici se află şi Capitala. Pentru o vacanţă mai liniştită este recomandat estul insulei, cunoscut şi ca „vechiul Bali”.
Plajele din Bali atrag un număr mare de turişti, apa curată, peisajele spectaculoase, reciful de corali, valurile propice pentru surf asigurând o vacanţă de neuitat. Plajele se împart în două: cele din sud, cu nisip alb, şi cele din nord, cu nisip negru, de provenienţă vulcanică. Bali este o destinaţie perfectă pentru amatorii de surf, scuba diving sau rafting. Cele mai spectaculoase locuri pentru surfing sunt lângă UluWatu, doar pentru surferi experimentaţi, şi de-a lungul coastei de la nord de Canggu. Cea mai bună perioadă este în timpul sezonului uscat, iunie-septembrie. Scuba diving-ul este practicat, mai ales, de-a lungul coastei de est, în apropiere de Candi Dasa, Amed şi lângă Nusa Penida. Rafting-ul atrage, deasemenea, 10% din turiştii care vin anual în Bali, unde se găsesc două râuri potrivite pentru acest sport, Ayung şi Telaga Waja, la poalele muntelui Agung. Peste 2000 de specii de peşti şi reciful de corali completează imaginea paradisiacă din Bali.. Localnicii s-au gândit şi la o ofertă inedită pentru a împăca toate gusturile, aşa că sunt organizate şi „escapade” cu un submarin de 36 de locuri în Golful Amuk Bay, Padangbai.
Ce poţi vizita în Bali
Ubud este oraşul ideal pentru amatorii de arte. Acesta este centrul cultural şi artistic din Bali, cu galerii interesante şi muzee impresionante, Puri Lukisan şi Galeria Neka fiind printre cele mai renumite.
Excursii spre zona vulcanului Batur sunt organizate zilnic. De obicei, prima oprire este la Batubulan, pentru a vedea dansuri tradiţionale. Se vizitează apoi Celuk, renumit pentru bijuteriile din argint, şi Mas, unde sculpturile din lemn uimesc prin frumuseţea lor. Se ajunge apoi la Kintamani, un sat de munte situat la peste 1500 metri altitudine, de unde se pot admira lacul Batur şi vulcanul Batur, încă activ. La întoarcere, Peştera Elefanţilor este o altă atracţie turistică ce nu trebuie ratată.
Cel mai venerat templu din Bali şi cel mai mare templu hindus din Indonezia este Besakih, denumit şi Templul Mamă. Se află în zona vulcanului Agung şi a fost construit în secolul al XI-lea, la o altitudine de 1.000 metri, pe Muntele Agung. Călătoria spre Templul Mamă include şi vizitarea vechiului Palat de Justiţie de la Klungkung, cu celebrul său tavan pictat şi şcoala de pictură de la Kamasan. Culturile terasate de orez şi celebra Peşteră a Liliecilor completează acest tur.
Nusa Dua este o staţiune destinată luxului, cu unele dintre cele mai frumoase şi moderne hoteluri, plaje strălucitoare cu nisip fin, ape cristaline, unde puteţi face baie în mijlocul lagunelor.
Garuda Wisnu Kencana este un parc cultural privat situat în Peninsula Bukit, la capătul sudic al insulei Bali. Acesta este dedicat zeului hindus Vishnu şi muntelui său, Garuda, pasărea mitică care îi ţinea companie.
Templul Uluwatu se află pe o stâncă de pe peninsula Bukit şi este considerat, de asemenea, un simbol al insulei Bali.
„Insula celor 1000 de temple”
Traducerea în indoneziană pentru cuvântul templu este Pura, cuvânt provenit din sanscrită, care înseamnă spaţiu înconjurat de ziduri. Templele din Bali au fost construite în perioada imperiului Majapahit. Numărul lor este foarte mare, cel puţin trei temple se găsesc în fiecare sat. Chiar şi amplasamentul lor este foarte important, fiind aliniate în funcţie de munte, mare şi răsărit. Cel mai important templu este Pura Puseh (alias templul originilor), dedicat strămoşilor şi care este amplasat pe cel mai înalt punct al muntelui Agung. În punctul cel mai apropiat de nivelul mării este Pura Dalem, (n.red - templul Morţilor), unde se află şi cimitirul -marea. Înainte de a intra în templu, trebuie trecut printr-o serie de curţi, unele temple au doar două curţi, împărţite cu porţi în forma de turn secţionat pe verticală şi amplasate de o parte şi de alta a drumului, numite şi porţi secţionate. Prima curte nu este foarte importantă, aici au loc ceremoniile fără o semnificaţie aparte, întâlniri şi adunări, cât şi prepararea şi aranjarea mâncărurilor, un alt aspect inedit care atrage turiştii. În prima curte se găseşte şi turnul în care este amplasată o tobă, kulkul, cu rol asemănător clopotniţei din bisericile creştine. A doua curte este considerată sacră, aici se ajunge printr-o poartă sub formă de munte, care simbolizează muntele sfânt şi prin care se trece obligatoriu, fiind considerat un obicei de purificare înainte de a păşi în curtea „sfântă”.
Tradiţiile sunt la rang de cinste
Arta balineză este unică prin complexitate şi fineţe, batikul, tehnica de desenare cu ceară sau cu alte tipuri de substanţe rezistente la apă, precum pasta de orez, pe haine sau pe materiale pentru a produce un design, şi ikatul, un tip de stofă ţesută manual, cu un model complicat şi minuţios în care aţa este prelucrată înainte de a fi ţesută, fiind reprezentative pentru această zonă. Muzica în Bali este deosebită datorită gamelanului. Cu toate că în Indonezia este popular acest instrument, în Bali este diferit de gamelanul din celelalte insule, deoarece are cu mult mai multe componente. Dansul este acompaniat de gamelan, şi are aproape întotdeauna un rol de scenetă. Cele mai multe dansuri balineze sunt, de fapt, scenete din epopeea Mahabharata şi Ramayana sau legende tradiţionale. Kekac este cel mai cunoscut dans în Bali.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Pochidia, cu sediul in comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, cod postal 737552, telefon 0335/407.239, e-mail: pochidia@yahoo.com, cod fiscal 16396425. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: 4 parcele de teren intravilan, situate in comuna Pochidia, sat Salceni, F.N., apartinand domeniului privat al Comunei Pochidia, identificate astfel: -Parcela A, 1.130 mp, nr. cadastral 70780, CF 70780, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/25; -Parcela B, 1.130 mp, nr. cadastral 70781, CF 70781, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/27 -Parcela C, 1.000 mp, nr. cadastral 70769, CF 70769, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/18; -Parcela D, 1.040 mp, nr.cadastral 70771, CF 70771, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/2; conform H.C.L.Pochidia nr. 41/30.09.2024 si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartiment Secretar sau se poate consulta pe site-ul: www.pochidia.ro. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Se poate obtine de la Compartimentul Secretar, din cadrul Comunei Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 50 Lei/exemplar, ce se achita numerar la Casieria institutiei, sau se poate descarca de pe site-ul institutiei: www.pochidia.ro -gratuit. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 09.01.2025, ora 10.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 17.01.2025, ora 10.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, Compartiment Secretar. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 21.01.2025, ora 13.00, Comuna Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, Sala de sedinte. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Vaslui, Vaslui, Str. Stefan cel Mare nr. 54, judetul Vaslui, telefon 0235/311.582, fax 0235/312.432, e-mail: tr-vaslui@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 21.11.2024.
Primăria Comunei Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CUI 16384625, tel 0232/272590, e-mail primaria_valealupului@yahoo.com, organizează în data de 31.01.2025, licitație în vederea vânzării terenului intravilan în suprafață de 26.770 mp, nr. cadastral 100107, CF nr. 100107, zona Dedeman 1. Informaţii generale privind concedentul, în special denumirea, codul fiscal, adresa, numărul de telefon, telefax şi/sau adresa de e-mail a persoanei de contact etc: UAT Comuna Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CIF 16384625, tel 0232/272590, e-mail primaria_valealupului@yahoo.com 2. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, în special descrierea și identificarea bunului care urmează să fie vândut: teren intravilan în suprafață de 26.770 mp, situată în Sat Uricani, Comuna Miroslava, județul Iași, zona Dedeman, nr. cadastral 100107, CF nr. 100107, teren proprietate privată a Comunei Valea Lupului 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini 3.1 Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la cerere, de la sediul autorității sau de pe site-ul autorității wwww.comuna-valealupului.ro 3.2 Denumirea și datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul vânzătorului, de la care pot obține un exemplar din documentația de atribuire: de la Registratura primăriei, Aleea Irisului nr. 8, sat Valea Lupului, Comuna Valea Lupului, județul Iași sau de pe site-ul autorității: www.comuna-valealupului.ro 3.3 Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: se obține gratuit, atât de la sediul autorității, cât și de pe site-ul autorității 3.4 Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 23.01.2025, orele 16.00 4. Informații privind ofertele: se regasesc în caietul de sarcini 4.1 Data-limită de depunere a ofertelor: 31.01.2025, orele 09.00 4.2 Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, Județul Iași 4.3 Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: un singur exemplar original 5. Data și locul la care se va desfașura ședința publică de deschidere a ofertelor: 31.01.2025, orele 11.00, Primăria Comunei Valea Lupului - Sala de consiliu, Aleea Irisului nr. 8, Comuna Valea Lupului, Județul Iași 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Iași, Strada Elena Doamna nr. 1A, telefon: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, Fax: 0332.435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro
ANUNȚ DE PARTICIPARE LA LICITAȚIE PUBLICĂ privind închirierea prin licitație publică a două spații ce aparțin domeniului public al Comunei Tămășeni, Jud. Neamt. 1.Informații generale privind autoritatea contractantă in special denumirea,codul de identificare fiscală, adresa,numărul de telefon,fax și/sau adresa de e-mail,persoană de contact:Comuna Tămășeni, strad Unirii, nr.157 județul Neamț, telefon: 0233749494, fax: 0233749333 e –mail: primariatamaseni@yahoo.com.Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică,in special descrierea bunurilor care urmează să fie concesionate:Spațiu în suprafață de 118,53 mp ce aparține domeniului public al Comunei Tămășeni, situat pe Str. Unirii, nr. 373, la etajul 1 al Dispensarului Uman din satul Adjudeni, com. Tămășeni, Jud. Neamț. Închirierea se va realiza conform HCL nr.66/16.12.2024 si OUG nr. 57/2019. Spațiu în suprafață de 117,45 mp ce aparține domeniului public al Comunei Tămășeni, situat pe Str. Unirii, nr. 373, la etajul 1 al Dispensarului Uman din satul Adjudeni, com. Tămășeni, Jud. Neamț.Închirierea se va realiza conform HCL nr.67/16.12.2024 si OUG nr. 57/2019. 2.Informații privind documentația de atribuire : se regăsesc in caietul de sarcini. 2.1.Modalitatea sau modalitațile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar din documentația de atribuire:la sediul Comunei Tămășeni sau în baza unei solicitari scrise sau in format electronic adresate către Primăria comunei Tămășeni.2.2.Denumirea si datele de contact ale compartimentului de la care se pot obține un exemplar din documentația de atribuire: Primăria comunei Tămășeni, Compartiment administrare domeniul public și privat, fond funciar, cadastru și resurse umane.2.3.Costul si condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor OUG nr.57/2019 privind Codul administrativ: 10,00 lei poate fi achitat in numerar la casieria unitații.2.4.Data–limită de pentru solicitarea clarificărilor 08.01.2025 ora 12:00.3.Informații privind ofertele:3.1.Data-limită de depunere a ofertelor : 15.01.2025 ora 10:00.3.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Primăria comunei Tămășeni, strada Unirii, nr.157, județul Neamț, la registratură.3.3.Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: 2 exemplare. 4.Data si locul la care se va desfașura sedința publică de deschidere a ofertelor: 16.01.2025 ora 10:00, Primăria comunei Tămășeni, strada Unirii, nr.157, județul Neamț.6.Denumirea, adresa, numărul de telefon și /sau adresa de e-mail ale instanței competente in soluționarea litigiilor apărute si termenele pentru sesizarea instanței : Judecătoria Roman, Piata Roman Voda nr. 1 cod postal 611022 telefon 0233 743858 fax 0233 742583 , e-mail : jud – roman@just.ro. 7.Data transmiterii anunțului de licitație către instituțiile abilitate in vederea publicării: 17.12.2024. Primar, Lucaci Stefan
Manastirea Bucium – Iasi
25/06/2021 19:04

Manastirea Bucium din Iasi este o manastire de calugari crestin-ortodocsi, cu hramul Duminica Tuturor Sfintilor Atonului. Lacasul a fost construit in anul 1863, ca metoh al schitului romanesc Prodromul de la ...

Pentru cei carora le place iarna
21/12/2018 12:00

Stockholm, Suedia Pamantul Vikingilor, in anotimpul iernii are un aer magic. Poti face o plimbare romantica cu barca impreuna cu prietenul tau pentru a viz ...

Rezervaţia de zimbri „Neagra”
22/05/2018 14:39

 Satul Bucşani din comuna omonimă, judeţul Damboviţa, adăposteşte una dintre cele mai frumoase Rezervaţii de zimbri din ţară, dar şi din Europa. Prima atestare documentară a satului datează din ...

Muzeul de Artă Piatra-Neamţ
18/01/2016 16:00

Piatra Neamţ , reşedinţa de judeţ, este unul dintre principalele puncte de pornire intr-o excursie prin acest ţinut moldovan. Ajunşi aici, veţi vedea că oraşul are o aşezare pitorească in zona de ...

Complexul Green Village – Sfantu Gheorghe
05/01/2016 15:38

Localizat in Sfantu Gheorghe, locul unde Dunarea intalneste Marea Neagra, Complexul Green Village inseamna deopotriva o vacanta pe litoral si o evadare in inima Deltei. Descriere Complexul Green Village &nda ...

Vila Luminiş - Muzeul „George Enescu” Sinaia
26/11/2015 12:13

 Vila Luminiş a constituit loc de inspiraţie pentru George Enescu, dar şi loc de relaxare după concerte. Clădirea este realizată intr-un mod autentic romanesc, regăsind in faţada acesteia stilul cu ...

Salina de la Slănic - Prahova
26/11/2015 07:59

 Localitatea Slănic din judeţul Prahova este celebră datorită zăcămantului de sare care se află in această zonă. În 1685, Mihai Cantacuzino şi-a dat seama că aici există un mare zăcăman ...

Turismul in Delta are alternative: Birdwatching, foto safari, mormintele de pirati
17/11/2015 14:00

Marea problema a Deltei o constituie suprataxarea serviciilor turistice care se resimte apoi in pretul pe care il platesc turistii pentru un sejur in aceasta zona. Este nevoie de un plan de dezvoltare a D ...

Palatul Poştei, Galaţi
09/11/2015 05:00

În anul 1399, la Giurgiu, este atestată de către Mircea cel Bătran intr-un Hristov, existenţa serviciilor poştale pe teritoriul Romaniei. Prin acest document, localităţile din ţară erau obligate ...

Pasajul Scărilor
06/11/2015 13:49

Atestat documentar pentru prima dată in 1191, Sibiul este un oraş modern, occidental, dar care mai păstrează urme ale infloritorului burg medieval de altădată ori clădiri cu elemente arhitecturale specif ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei