Moccacino sau Caffè Mocha e de fapt un Cappucino cu sirop de ciocolată in plus. Sunt mai multe variante, una dintre ele fiind chiar inlocuirea siropului de ciocolată cu caramel, băutura numindu-se atunci Caramel Macchiato, ori amestecarea celor două siropuri, sau folosirea de ciocolată albă. Se prepară prin adăugarea spumei de lapte si a cremei de lapte peste amestecul dintre un shot de espresso si ciocolată.Moccacino sau Caffè Mocha e de fapt un Cappucino cu sirop de ciocolată in plus. Sunt mai multe variante, una dintre ele fiind chiar inlocuirea siropului de ciocola ...
Italieni consideră florile de dovleac o delicatesă si găsesc diverse moduri si preparate prin a le evidentia gustul minunat. Una dintre ele, poate cea mai simplă este cea de flori pane, delicioase si crocante! Ingrediente 15-20 buc flori de dovleac/dovlecel Pentru panatura 1 buc ou 4 linguri făină 50 ml apă minerală carbogazoasă/bere după gust sare, piper după necesitate ulei pentru prăjit Se spală florile si se dau prin amestecul de ou si făini, se prăjesc in ulei incins si se scot pe o farfurie.
Un bărbat a trecut printr-o experientă de neuitat cand a deschis casoleta de inghetată. El a făcut o descoperire care l-a lăsat fără cuvinte. Totul s-a petrecut in Marea Britanie. La scurt timp după descoperire, imaginile au devenit virale si au starnit mii de reactii in randul internautilor. Era o zi obisnuită, iar omul a mers la un supermarket si si-a cumpărat o casoletă de inghetată cu vanilie. Odată ajuns acasă, acesta a deschis cutia si a vrut să se răcorească savurand desertul cumpărat. Cand a deschis cutia a rămas mut de uimire. În interior, chiar p ...
Cafeaua nu este singura modalitate de a te trezi si de a te inviora, spun expertii, iar unele persoane au contraindicatii la această băutură, in timp ce altora pur si simplu nu le place. În acest caz, puteti incerca cateva alternative. Iată ce altceva puteti face pentru a evita să vă simtiti lenesi si somnorosi. Matcha Acesta este un ceai verde japonez care a fost măcinat sub formă de pulbere. O cească din această băutură are aceeasi cantitate de cofeină ca si cafeaua. Ceaiul verde are un gust dulce si o notă de amărăciune. Prelucrarea corectă a frunzel ...
Budinca de amaranth este un mic dejun delicios, dar si un deseet gustos. INGREDIENTE 1 pahar amaranth 2 pahare lapte 1 ou 3 linguri de iaurt grecesc capsuni afine 2 linguri sirop de artar Mod de preparare Amaranthul se lasa la hidratat peste noapte! Se pune laptele la fiert impreuna cu amaranthul (scurs bine de apa) pentru aproximativ 20 de minute, amestecand periodic. Fructele se spala si se feliaza. Oul se bate ca pentru omleta impreuna cu iaurtul si siropul de artar. Se amesteca apoi cu amarantul si cu bucatile de fructe. Se toarna compozitia obtinuta in vase termorezi ...
Ziua de 13 iulie este dedicată cartofilor pai (denumiţi ''french fries'' in engleză), un preparat delicios, nelipsit din aproape niciun meniu. În ciuda numelui cu trimitere la Franţa, cartofii pai sunt de fapt originari din Belgia. Povestea creaţiei lor a fost descoperită intr-un manuscris de familie din 1781, potrivit căruia, cartofii erau tăiaţi mai intai in formă de peşte şi serviţi in locul peştelui pescuit de obicei in mai multe localităţi din Belgia. Se pare că, după ce apele lacului au ingheţat, localnicii nu au mai putut să prindă peştele pe care ...
Andreea Marin le-a dezvăluit prietenilor virtuali ce găteste la inceput de săptămană. Potrivit vedetei, preparatul este „un răsfăt”. „Să incepem săptămana cu un răsfăt, o bunătate care se găteste in doar cateva minute: vanătă coaptă. Cateva minute la cuptor vanăta asezată intreagă in tavă, apoi o tai pe jumătate si adaugi iaurt grecesc deasupra, branză feta, oregano. După ce scoti din cuptor, adaugi mărar proaspăt, rodie, spanac, mai poti pune si zatar, usturoi sau ardei iute praf, ardei copt tăiat in bucăti mici, mentă, fistic, fiecare pune ce d ...
Un espresso făcut bine ne relaxează si ne energizează ideile.
Humusul poate fi oricand o gustare delicioasă si hrănitoare, iar reteta este foarte simplă. Retetă pentru 14 portii Ingrediente 2 conserve de năut cu sodiu redus, clătite si scurse. Păstrati 1/4 de lichid din conservă 1 lingură ulei de măsline extravirgin 1/4 cană suc de lămaie 2 cătei de usturoi, tocat mărunt 1/4 lingurită de piper negru 1/4 lingurită de paprika 3 linguri tahini (pasta de susan) * 2 linguri pătrunjel italian cu frunze plate * Notă: Dacă trebuie să urmati o dietă fără gluten, verificati eticheta pentru a vă asigura că tipul de tahini nu ar ...
Cum se face cea mai bună pizza
Pestele este un preparat adorat de romani pentru faptul că se găteste rapid, usor, iar carnea sa albă are un gust delicios. Indiferent că-l prepari la grătar, saramură sau in cuptor, pestele este sătios si delicios, fiind preferat atat de cei mici, cat si de cei mari. Fie că vrei să impresionezi musafirii sau te-ai gandit să intri la dietă pentru a da jos cateva kilograme, pestele poate fi un aliment esential in alimentatia ta. Pe langă nutrientii pe care-i contine carnea albă, gătirea pestelui are un singur mare dezavantaj, acela că miroase extrem de puternic, iar izul poat ...
Gătit in folie de aluminiu, peştele işi intensifică aroma. Vinul alb şi roşiile cherry, cărnoase şi suculente, innobilează carnea. O reţetă Jamie Oliver, care nu mai are nevoie de nicio prezentare. Ingrediente: 1 ou, bătut spumă 100 g cartofi, curăţaţi şi tăiaţi in sferturi o jumătate de fenel, curăţat şi tăiat bucăţi mari o jumătate de lămaie, feliată 5 roşii cherry, tăiate in jumătăţi ulei de măsline 60 g măsline negre, fără samburi, tăiate in jumătăţi 120 g file de peşte (somon, batog), fără piele, dezosat un praf de sare piper 4- ...
Cand bem sucuri carbogazoase, zahărul pe care-l contin determină eliberarea de dopamină, inundand centrele plăcerii din creier, potrivit Centrului Medical Wexner al Universitătii de Stat din Ohio. De aceea, obiceiul de a ne lua „doza zilnică” de sucuri carbogazoase este tot mai greu de controlat, potrivit Healthdigest. Desi americanii continuă să fie mari băutori de sucuri acidulate, consumul a scăzut clar in ultimii 13 ani. Cei mai multi sunt constienti de cantitatea excesivă de zahăr pe care o contin, adică 39 de grame intr-o cutie obisnuită de Coca-Cola. D ...
Pentru a-si castiga existenta ucrainencele s-au apucat de gătit produse din bucătăria traditională a Ucrainei, iar activitatea si-o fac cunoscută pe Facebook - @Varenyk. „S-a intamplat că a trebuit să ne părăsim casa pentru o vreme (sperăm că nu pentru mult timp). Vă multumim pentru primirea călduroasă in Romania. Probabil că nu vom inceta să vă multumim. Dar nu vrem să fim o povară pentru cetătenii romani de rand. Prin urmare, am decis să gătim si să vindem găluste ucrainene foarte gustoase", scriu ucrainencele in prima lor postare pe reteaua de s ...
Castraveţii de mare au fost consideraţi o delicatesă in Asia timp de secole, iar familiile bogate mancau aceste animale pentru proteinele lor. Cererea pentru aceste animale marine a explodat in anii 1980, odată cu creşterea numărului celor din clasa mijlocie in China. În general sunt uscaţi şi impachetaţi şi oferiţi chiar şi ca daruri la ocazii speciale. Cu cat arată mai ciudat, cu atat mai scumpi sunt, scrie publicaţia americană. Există 1.250 de specii diferite de castraveţi de mare in lume, iar cei japonezi ar fi cei mai preţioşi. Totuşi, chiar şi dacă veţi coma ...
Ingrediente 1 kg spanac proaspat 1 ceapa 5 catei de usturoi 2 linguri de pasta de tomate sau bulion 2-3 ulei sare si piper marar Preparare Spanacul se curata de codite si de eventualele frunze mai uscate, se spala bine in cateva ape si se toaca cu cutitul nu foarte marunt Ceapa se toaca marunt cu usturoiul si se caleste in 2 linguri de ulei,mie mai mult imi place sa o inabus adaugand putina apa. Peste ceapa care a devenit transparenta am adaugat spanacul taiat, un pic de apa (50-100 ml) si am acoperit cratita. In cateva minute spanacul scade si se lasa sa fiarba se condimentea ...
Fiecare zi este specială şi merită celebrată, mai ales atunci cand există motive in plus in calendar. Fie că este vorba despre sărbători cunoscute in toată lumea, sau de ocazii mai puţin ştiute, in orice zi a anului există cel puţin o sărbătoare demnă de atenţie, ce oferă un motiv in plus atat de amuzament, cat şi de extindere a ariei de cunoaştere sau de sporire a gradului de conştientizare. Pentru a ne bucura pe deplin de fiecare zi a anului, ne lăsăm inspiraţi şi de unul dintre celebrele dialoguri ale indrăgitelor personaje ale lumii de basm create de scriitorul b ...
Migdalele sunt alimente care pot imbunătăti mesele zilnice, atat prin gustul lor deosebit, cat si prin numeroasele proprietăti benefice pentru organism pe care le au. Potrivite pentru a fi incluse in orice gustare, dar si in mesele principale, migdalele reprezintă o alegere hrănitoare si sănătoasă, atunci cand iti doresti să aduci ceva nou in dieta ta zilnică. Pe piată, există două tipuri de migdale: dulci si amare. Ambele se caracterizează prin aceeasi aromă unică si prin proprietătile benefice asupra sănătătii, insă, după cum ti-ai dat seama, ceea ce diferă este gustu ...