Delicatese ucrainene - Vareniki
Dimensiune font:
Pentru a-și câștiga existența ucrainencele s-au apucat de gătit produse din bucătăria tradițională a Ucrainei, iar activitatea și-o fac cunoscută pe Facebook - @Varenyk.
„S-a întâmplat că a trebuit să ne părăsim casa pentru o vreme (sperăm că nu pentru mult timp). Vă mulțumim pentru primirea călduroasă în România. Probabil că nu vom înceta să vă mulțumim. Dar nu vrem să fim o povară pentru cetățenii români de rând. Prin urmare, am decis să gătim și să vindem găluște ucrainene foarte gustoase", scriu ucrainencele în prima lor postare pe rețeaua de socializare.
Femeile au fost găzduite în bucătăria unui restaurant din Constanța și s-au apucat de gătit Vareniki.
„Mâncare ucraineană delicioasă de casă, care este întotdeauna la îndemână. Micul dejun, prânzul sau cina în 5 minute. Doar produse naturale. Confecţie manuală. Cu dragoste din Ucraina.”, este descrierea pe care o fac paginii lor de Facebook.
Ingrediente:
Făină – 1kg
Apă – 500 ml
Brânză – 500g
3 ouă
Unt – 150g
Sare
Smântână
Mod de preparare:
Pentru prepararea aluatului vom avea nevoie de un bol incăpător pentru a mixa făina, apa şi sarea. Mai întâi adaugăm apa şi sarea după care se adaugă făina treptat în timp ce mestecam până se formează aluatul moale şi uşor de lucrat. Se întinde aluatul pe masa pudrată cu făină şi se porţionează în bucăţele mai mici, umând a fi întinse dând forma unui vareniki ( în forma unui disc, cca 3mm grosime).
Într-un bol se amestecă brânza cu ouăle până se leagă. Se mai adaugă sare în funcţie de preferinţă şi se amestecă bine. Umplem colţunaşii deja pregătiţi cu umplutura de branză şi îi punem la fiert intr-o oală cu apă clocotită şi puţină sare.
Colţunaşii se pun unul câte unul în apă clocotită şi se lasă la fiert cca 10 – 15 minute după care se scot intr-un vas cu puţin unt topit sau ulei cald pentru a nu se lipi intre ei. Se servesc calzi cu smântână.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau