Recomandarea brokerilor: cumpără SIF Oltenia. Analiştii i-au actualizat preţul ţintă
Dimensiune font:
„Raliul“ din ultimele două luni al cotaţiilor societăţilor de investiţii financiare au dus preţul de piaţă al SIF Oltenia (SIF5) suficient de mult deasupra celui mai recent preţ ţintă. Ca urmare, Broker Cluj Napoca a estimat un nou preţ ţintă, mai mare, potrivit raportului trimis la redacţia ECONOMICA.NET. Şi au schimbat recomandarea „Păstrează“ în Cumpără“.
Era ultima dintre cele cinci SIF-uri care nu beneficia de o recomandare de cumpărare.
Chiar şi acum SIF Oltenia (SIF5) este supraevaluată după raportul dintre profitul companiei pe acţiune şi preţul acesteia (PER), potrivit calculelor Andrei Rădulescu, autorul raportului Broker Cluj Napoca, primit la redacţia ECONOMICA.NET.
Totuşi, SIF5 este subevaluată din punct de vedere fundamental, inclusiv al valorii portofoliului societăţii.
Nu existau motive solide pentru a mai considera SIF Oltenia (SIF5) o excepţie de la criteriul „îmbunătăţirii percepţiei de risc privind investiţiile financiare din România“.
Noul preţ ţintă al acţiunii SIF Oltenia (SIF5), de 1,649 lei / titlu, oferă un potenţial de creştere de peste 12% faţă de preţul de piaţă actual.
De asemeni, şi de la SIF Oltenia (SIF5) se aşteaptă dividende mari. Dividendul mare este argumentul de serviciu“ pentru creşteri în această perioadă, chiar dacă SIF5 are cel mai mic randament al dividendului (raport dintre dividendul previzibil şi preţul actual de cumpărare).
SIF5 nici nu are de unde da dividende prea mari, fiind singura SIF care a obţinut un profit sub 100 de milioane de lei anult trecut: 88 de milioane.
Totuşi, SIF5 şi-a conservat atu-ul tranzacţiei Erste, este încă acţionar important al BCR, dar poate finaliza tranzacţia, încasa partea de cash şi/sau fructifica acţiunile Erste, pe caer le va primi la schimb.
AVERTISMENT
Estimările de mai sus nu sunt nici prognoze nici recomandări pentru anumite decizii de luat la bursă. Responsabilitatea deciziilor este a celor ce le iau.
Analiştii fac estimări de preţ ţintă pentru următoarele 12 luni, cercetând activele companiei şi comparându-le cu performanţele altor companii similare.
Estimările de preţ ţintă nu sunt decât repere, şi nu sugestii, chiar dacă sunt denumite recomandări. Sunt , de obicei modificate mai devreme de 12 luni, pentru că intervin schimbări relevante în evoluţia performanţelor companiei.
Nici autorii estimărilor şi nici ECONOMICA.NET nu-şi pot asuma răspunderea pentru rezultatele deciziilor de investiţii, luate de investitori, în funcţie de profilul de risc al investitorului.
economica.net
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau