Sprijin pentru românii din străinătate
Dimensiune font:
* ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a anunţat continuarea unor acţiuni concrete menite să-i protejeze pe românii care lucrează în ţările Uniunii Europene * în acest sens sau fost deja încheiate protocoale cu ţări precum Cipru sau Italia, unde lucrează un număr foarte mare de români
Aceste acţiuni constau într-o serie de protocoale instituţionale prin care persoanele care lucrează în ţările Uniunii Europene să fie protejate şi să fie angajate în aceleaşi condiţii cu persoane din astfel de ţări. Potrivit ministrului, trebuie să existe aceeaşi politică pentru toţi cetăţenii, indiferent că lucrează în România sau în altă parte. „M-am gândit încă de anul trecut să încep o tentativă de discuţii cu toţi miniştrii din toate ţările Uniunii Europene, să încep să construiesc o legătură directă şi mai ales instituţională cu aceste ţări. Aceasta înseamnă că instituţii specializate precum Inspecţia Muncii, Agenţia de Plăţi şi Casa Naţională de Pensii pot să construiască legături directe, să facă schimb de informaţii şi să acţioneze rapid cu instituţia omologă din ţara respectivă atunci când apare un caz şi ar putea fi rezolvat”, a explicat Mariana Câmpeanu, ministrul Muncii.
Aceasta a arătat că partea română a încheiat astfel de protocoale cu Italia şi cu Cipru, a semnat cu Marea Britanie, Belgia, Olanda, existând totodată discuţii cu alte ţări, între care Grecia. Ministrul Muncii a menţionat că are în vedere un proiect de lege care să dea posibilitatea angajatorilor să vină în ţara noastră şi să creeze locuri de muncă. „Oferim nişte condiţii mult mai bune decât alte ţări”, a argumentat Mariana Câmpeanu.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau