Autoritățile iau măsuri împotriva țânțarilor care transmit virusul West Nile
Dimensiune font:
În urma înmulțirii în ultima perioadă a numărului de cazuri de înțepături ale țânțarilor purtători ai virusului West Nile, municipalitatea a decis intensificarea acțiunilor de dezinsecție, larvicidare și tratamente împotriva acestor insecte.
După ce săptămâna trecută a avut loc o primă acțiune de acest fel în zonele cu vegetație bogată din oraș, autoritățile anunță continuarea tratamentelor de acest fel în zilele de 1, 8, 14, 22 și 29 august precum și pe 5 septembrie. „Facem apel la ieșeni să evite locurile unde vor se vor desfășura astfel de tratamente și să închidă ferestrele atunci când mașinile de intervenție trec prin zona respectivă”, avertizează autoritățile, care precizează că acțiunile de dezinsecție, larvicidare și de combatere a țânțarilor și căpușelor vor fi executate de asocierea SC Wasval SRL – SC Mior SRL – SC Expert 3D SRL, câștigătoare a licitației organizată de Primărie.
Substanțele folosite pentru operațiunile menționate (Aqua K-Othrine pentru dezinsecţie, VectoBac pentru larvicidare și respectiv Solfac pentru combaterea țânțarilor și căpușelor) sunt avizate de Ministerul Sănătații și nu prezintă pericol pentru om și animale, mai susțin reprezentanții municipalității.
Pentru protejarea împotriva infectării cu virusul West Nile, Direcția de Sănătate Publică (DSP) recomandă populației să evite expunerea la țânțari prin purtarea de îmbrăcăminte cu mâneci lungi și pantaloni lungi, utilizarea de substanțe chimice repelente împotriva țânțarilor, utilizarea de substanțe insecticide în locuință/în jurul locuinței, împiedicarea pătrunderii țânțarilor în casă, prin instalarea de plase de protecție la ferestre, asigurarea desecării bălților de apă din jurul gospodăriei şi, nu în ultimul rând, îndepărtarea recipientelor de apă stătută și a gunoiului menajer. „Simptomele îmbolnăvirii cu virusul West Nile se pot confunda cu cele ale unei viroze respiratorii, dar pot provoca și meningită. În cazul în care apar semne de boală, dureri mari de cap, febră, vărstăuri, stare proastă, dureri musculare, atunci este bine ca persoana care prezintă aceste simptome să apeleze imediat la doctor”, mai precizează reprezentanții Direcției de Sănătate Publică. Edi MACRI
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau