Ovidiu Portariuc a vizitat şantierele din Botoşani
Dimensiune font:
* edilul şef a fost prezent pe şantierele de la Pod de Piatră, fostele sere, parcurile Eminescu şi Curcubeului
Primarul Ovidiu Portariuc a vizitat, ieri dimineaţă, patru dintre şantierele pe care municipalitatea le-a deschis şi care se află în diferite stadii de lucru. Dacă la sensul giratoriu de la Pod de Piatră, care va fi considerată noua poartă de intrare dinspre Iaşi, la sfârşitul lui august se va da în folosinţă lucrarea, la fostele sere nici măcar nu a fost făcut public anunţul electronic al licitaţiei pentru construcţia unui parc de joacă pentru copii. „Din aprilie, de când permite vremea, tot vizitez şantierele deschise în municipiu. Sper ca lucrările să fie finalizate în timp util şi să le începe pe cele pe care le-a programat”, a declarat Ovidiu Portariuc.
Semafor cu telecomandă în sensul giratoriu de la Bazar
Sensul giratoriu de la Pod de Piatră, din zona bazarului, a fost total reconfigurat. Această intersecţie, între Calea Naţională şi străzile Ion Pillat şi Nicolae Iorga, va fi noua poartă de intrare în Botoşani dinspre Iaşi. În mijlocul sensului giratoriu va fi amplasată o fântână arteziană care va schimba total aspectul zonei, iar semaforul destinat tramvaiului va fi unul de ultimă oră, dotat cu telecomandă. „Când tramvaiul ajunge în intersecţie, pentru a nu aştepta, va avea o telecomandă cu care vatmanul va schimba culorile semaforului. Astfel, când va fi acţionată telecomanda pentru a permite tramvaiului să intre în sens, atunci şoferii care vin pe Calea Naţională dinspre bazar şi merg spre piaţă, vor avea roşu. Doar ei, pentru că ceilalţi vor putea circula fără probleme”, este explicaţia pe care a primit-o primarul Portariuc în vizita la şantierul de construcţie a sensului giratoriu de la Pod de Piatră. Lucrarea este estimată a fi dată în folosinţă în a doua parte a lunii august, inclusiv cu fântâna arteziană montată în sens.
Foişorul din Parcul Eminescu a fost dărâmat
Lucrările de modernizare a Parcului Mihai Eminescu, în valoare de un milion de lei pentru al doilea tronson, prevăd şi modernizarea foişoarelor, iar cel din centrul parcului a fost dărâmat, urmând a fi construit unul nou. Foişorul central are o semnificaţie aparte pentru mii de botoşăneni, având în vedere că generaţii întregi de elevi şi-au legat multe amintiri de acel foişor. „Lemnul foişorului avea mai bine de 30 de ani de existenţă. Practic, nu trebuia decât împins şi ar fi căzut”, a declarat primarul Portariuc. El susţine că asocierea de firme care a câştigat licitaţia, condusă de firma Conrec SA Botoşani, va finaliza lucrările de reabilitare a parcului în cel mult două luni. Aleile parcului vor fi pavate în totalitate, în momentul acesta existând alei vechi şi de 30-40 de ani, din dale betonate care au fost măcinate de vreme, iar reţeaua de iluminat şi mobilierul schimbat în întregime. Primarul a trecut şi prin zona amenajată pentru şahişti, iar aceştia i-au cerut să se repare scaunele. Totodată, Portariuc a jucat o partidă fulger, de 3 minute, cu un bătrân, şi a fost învins.
Pe locul fostelor sere un loc de joacă de 800.000 lei
Deşi acolo trebuia să se construiască un bazin didactic de înot, pe locul fostelor sere se va amenaja un parc de distracţii pentru copii, municipalitatea alocând proiectului peste 800.000 lei. „Vom scoate lucrarea la licitaţie şi sperăm ca până în septembrie să ştim şi câştigătorul ei, dacă nu vor fi contestaţii. Mai rămâne să se lucreze în septembrie şi octombrie, practic nu se va putea face mare lucru decât lucrările la utilităţi, la amenajarea zonei, iar la anul în iulie, cel târziu august vrem să inaugurăm locul de joacă pentru copii”, a spus edilul-şef. Având în vedere că se amenajează acolo un loc de joacă special pentru copiii cu vârsta de până la 12-13 ani, vechiul loc de joacă din Parcul Eminescu va fi demontat şi va fi mutat în Parcul Tineretului. Zona fostelor sere a fost curăţată şi aşteaptă începerea lucrărilor. Municipalitatea a scos de acolo cantităţi impresionate de beton şi fier vechi, dar şi multă vegetaţie în care se adăposteau maidanezi şi persoane fără adăpost. Acolo trebuia construit un bazin didactic de înot de către Compania Naţională de Investiţii, în acest sens având loc o licitaţie şi fiind desemnat şi un câştigător. În 2010 CNI a întrerupt programul de construcţii de bazine de înot şi totul a fost abandonat.
Alina Caliniuc
Şi şantierul deschis în Parcul Curcubeului a fost vizitat de primarul Ovidiu Portariuc, lucrările fiind finanţate de Agenţia Fondului de Mediu cu 600.000 lei. Şi acolo vor fi reabilitate aleile pietonale, au fost construite trei foişoare, o cascadă, un loc de joacă pentru copii, şi au fost plantaţi copaci şi gard viu. „Noi facem lucrarea, iar banii vor veni, sperăm, până la sfârşitul anului. Vom face toate demersurile pentru ca fondurile să fie deblocate în acest an”, a precizat Ovidiu Portariuc.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau