Peste 1500 de tineri au participat la Festivalul Internațional de book-trailere Boovie
Dimensiune font:
Peste 1500 de elevi și profesori au fost prezenți anul acesta la Iași, în perioada 23-26 Iulie, la Festivalul Internațional de book-trailere Boovie, unul dintre cele mai așteptate evenimente dedicate elevilor. Evenimentul a reunit elevi și profesori din toată țara, transformând Iașiul într-un adevărat centru al creativității și pasiunii pentru lectură și cinematografie.
Punctul culminant al festivalului a fost Gala Boovie, unde au fost premiate cele mai bune book-trailere create de participanți.
Cele două jurii — cel de preselecție și cel de gală, formate din profesioniști în domeniu, au evaluat și anul aceasta book-trailerele. Premiile I, II, III și mențiunile au fost acordate pe criterii de originalitate, creativitate, concept regizoral și integrare a semnificațiilor majore ale cărții, de reprezentații UNAGE Iași Oana Sandu, Laura Bilic, Andrei Cozlac, reprezentanții UNATC București Iulia Voicu, Iolanda Girleanu, Lorand Gabor, dar și de către Adrian Buliga, regizor și producător, alături de reprezentanta TIFF Maria Dobre și elevul jurat Emanuel Meauca.
În urma nominalizărilor realizate de juriul de preselecție, Juriul de Gală, compus din personalități precum Olimpia Melinte, Cristian Popa, Iulia Rugină, Maria Dobre și Laura Bilic, a ales câștigătorii celor opt premii majore pentru realizări de excepție, atât la secțiunea Liceu, cât și pentru Gimnaziu. Joi seara, în cadrul Galei Boovie, au fost decernate Marile Premii pentru categoriile de scenografie, actorie, regie, scenariu, coloană sonoră originală, imagine, costume, montaj și editare.
Marele Premiu/Trofeul Boovie, în valoare de 1000 de euro, a fost câștigat de echipa Arcadia Studios, de la Liceul Economic nr.1 din București, pentru trailerul cărții „Magicianul”, de Colm Tóibín.
În cele 4 zile de festival, au fost organizate peste 50 de ateliere susținute de traineri care ne-au învățat secretele cinematografiei, ale scrierii creative și ale artei vizuale, dar ne-au arătat și cum să ne cunoaștem mai bine, prin workshop-uri de dezvoltare personală. Printre aceștia s-au numărat: Irina Păcurariu (jurnalistă și realizatoare TV); Vlad Adamescu și Răzvan Petri (fondatorii Politica la Minut); Ioana Stroe (creatoare de conținut – Ioana cu Pancarta); Iulia Rugină (regizor); Laura Bilic (conferențiar universitar doctor); Adrian Buliga (regizor și producător film); Andrei Botnaru (regizor și director vizual); Diana Sabău (facilitator SuperTeach); Ovidiu Bădescu (fondatorul comunității “For Life”), Anamaria Ghiban și Cristina Mocanu (fondatoarele proiectului PISC – Profesorii Inovează Școala); Diana Cheivan și Clubul de cinematografie MOVLA (foști participanți); Nicoleta și Emil Munteanu (fondatorii ALECART); Eli Bădică (editor și coordonator al imprintului n’autor); Andrada Strugaru și Mălina Turtureanu (studente Iași); Ștefan Popa (trainer Forum Expert); Ștefan Vasilică și Anca Gîlca (reprezentanți ai Asociației Leaders); Diana Cătălina Popa (profesoară MERITO); Marina Marcu, Vlad Basarabescu și Ciprian Ouatu (trainerii Companiei Ascendis); Silviu Totelecan (sociolog Academia Română) și Nicolae Seghedin (prorector TUIASI).
Pe lângă ateliere, tinerii de la UNATC – Teatru pentru BAC au pus în scenă romanul „Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război”, iar partenerii noștri de la Ora de Cinema au prezentat două filme remarcabile: „Dancing Queen”, în regia Aurorei Gossé (Norvegia, 2023), și „Excursia”, în regia Unei Gunjak (Bosnia și Herțegovina, 2023).
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau