Lasă culorile să se exprime în jurul tău
Dimensiune font:
De multe ori viata noastra nu este atat de colorata cum ne-am dori si de aceea devine responsabilitatea noastra, a fiecaruia, sa schimbam ceva in aceasta privinta – iar interiorul in care petrecem cel mai mult timp – cel pe care il numim acasa, trebuie sa fie "purtatorul nostru de cuvant".
Tuturor ne plac culorile insa de cele mai multe ori ne este teama sa le combinam mai mult de doua, explorand o lume pe cat de fascinanta pe atat de riscanta atunci cand nu reusim sa ajungem la armonie.
Acesa este motivul pentru care cei mai multi oameni se multumesc cu un interior in nuante linistite de bej, alb sau galbui. De aceea uneori avem senzatia ca interioarele sunt trase la indigo si ca posesorii lor nu au reusit sa iasa din niste conventii cromatice mai degraba nefericite.
Raspunsul la aceasta situatie si rezolvarea vine numai prin curaj si experiment. Trebuie sa iti asculti sufletul si sa cumperi toate obiectele colorate care te atrag, fara a gandi prea mult in legatura cu ceea ce mai ai pe acasa. Astfel azi vei veni acasa de la cumparaturi insotit(a) de 3 perne rosii, oranj si verde. Maine vei aduce in casa o orhidee violet intens intr-un ghiveci verde adanc. Canapeaua ar putea fi un bleo cenusiu ca cea din imagine iar pe pereti ai putea incerca sa aduci cateva tablouri abstracte colorate si ele. Si nu te opri. Nu ai cum sa dai gres.
Evident toate acestea vor fi asezate in cadrul determinat de niste pereti colorati si ei in tonuri ceva mai linistite de roz, verde, albastru, ocru, nisip. Nu uita de puterea covoarelor si a draperiilor. Pot fi in ton cu canapeaua, in complementaritate sau pur si simplu pot avea un numitor comun cum ar fi senzatia ca toate au fost decolorate de soare (desaturare spre alb) sau ca toate au fost inainte murdarite cu cenusa (griuri colorate) etc. Chiar daca nu te pricepi la acorduri cromatice te vei prinde imediat ca ceva este intr-o familie cromatica cu altceva chiar daca sunt culori diferite. Pentru a putea acorda obiectele intre ele ai mare atentie la texturi: mat – lucios, grunjos sau nisipos, alunecos sau diafan, natural sau artificial etc.
Iar ca totusi sa nu te trezesti in imposibilitatea de a mai locui in casa la tine din cauza atator culori care se lupta unele cu celelalte, foloseste suprafete mari neutre. Fie ca este vorba de eternul bej sau ca vei folosi niste griuri din alb si negru sau chiar alb sau chiar negru, aceste zone vor mentine pacea cromatica la tine in casa si te vor ajuta sa creezi un interior jucaus, colorat si totusi serios si armonios.
Sursa: vreauculoare.ro
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau