NU o să te mai dai NICIODATĂ cu RUJ! Iată ce SCÂRBOŞENII conţine
Dimensiune font:
Rujul este preferatul femeilor atunci când vine vorba despre machiaj. Puţine ştiu, însă, ce conţine. Un profesor de chimie a realizat un infografic prin care arată ingredientele acestui produs cosmetic
Compoziţia rujului diferă în funcţie de culoare şi strălucire, dar şi de firma care le produce. Dar există anumite ingrediente care sunt folosite în orice ruj, spune profesorul Andy Brunning, conform Daily Mail.
Culoarea roşie a rujului este dată de mici gândăcei zdrobiţi, care se găsesc de obicei pe cactuşi. Insectele sunt fierte în amoniac sau în soluţie de carbonat de sodiu. Amestecul este apoi filtrat şi se adaugă sulfat hidratat de aluminiu şi potasiu. Culoarea rezultată se numeşte roşu carmin.
Unele rujuri care rezistă mai mult timp pe buze au în compoziţie un chimical numit eosin. De obicei, acest ingredient conferă rujului şi o culoare mai închisă.
Pigmenţii sau vopseaua folosită pentru a da culoare rujului reprezintă doar 5% din compoziţia lui. Variantele roz au dioxid de titaniu, un compus alb, care diluează pigmentul roşu.
Capsaicina, un ingredient care provine din ardeiul iute, este folosit în ruj pentru a se obţine o uşoară inflamare a buzelor, care vor căpăta astfel mai mult volum. Uleiul de ricin şi ceară formează baza acestui produs, fiind esenţiale pentru structura şi forma lui.
De multe ori este folosită ceară de albine, dar şi lanolina, care este o substanţă secretată de glandele oilor.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau