20 de ritualuri bahice in lume

default

Dimensiune font:

| 22-11-2012 00:00

Se pare ca fiecare cultura are propriile obiceiuri, festivaluri, bauturi traditionale si practici asociate cu alcoolul. Unele amuzante, altele sacre, destule ciudate: fiecare natie aduce pe masa un ritual diferit, bine intiparit in istoria patriei sale. Multe dintre aceste ritualuri sunt practicate pentru a-i aduce pe oameni laolalta si a cladi spiritul comunitatii pe temeiul savurarii bauturii preferate. Iata cateva dintre cele mai interesante ritualuri de consumat alcool din lume.

 

Thailanda - Galeata
Multi asociaza conceptul de "Galeata thailandeza" cu vreo bizara si frivola practica a turistilor excentrici care viziteaza tara asiatica in cautare de senzatii tari. In realitate, conceptul face referire la o traditie destul de colorata de consumare a alcoolului in Thailanda, prin amestecarea mai multor bauturi intr-o galetusa. "Galeata" este un ritual stravechi aparut in spiritul prieteniei dintre oameni diferiti. Astazi, propriu-zis, intr-o galetusa se amesteca peste 250 ml de whisky mekong, 150 ml de energizant, cola si foarte multa gheata. Apoi, mai multi consumatori isi infig paiele in amestecul bahic rezultat si degusta. Produsul nu este tipic caminului familial, thailandezii consumand mai ales in cluburi si baruri.

 

 


Suedia - Snapsvisor
Ritualul denumit "snapsvisor" este foarte viu in Suedia. Acesta presupune asezonarea toasturilor in cadrul unui eveniment sau al unei adunari cu muzica traditionala de pahar, cantata chiar de meseni. Exista peste 2.000 de cantece traditionale suedeze de bautura, multe dintre ele transmise numai pe cale orala, din generatie in generatie. In asemenea cantece este invocata mai ales bunastarea iar, pentru a sublinia gloria snaps-ului, "cantaretul" trebuie sa ia contact cu el cat mai mult.

 




Germania - Oktoberfest
Acest festival de 16 zile tinut anual, traditional in Munchen, la sfarsitul lunii septembrie si la inceputul lunii octombrie este, probabil, cel mai cunoscut festival modern al carui laimotiv este consumul de alcool. Si este vorba despre un ritual ale carui origini le gasim cu peste 200 de ani in trecut, evenimentul avand, originar, rolul de a comemora uniunea Regelui Ludovic I cu Printesa Theresa. De atunci, festivalul a crescut in importanta si amploare, participantii sai moderni adunandu-se in numar urias, de sute de mii si chiar milioane de oameni. Desi scopul initial al ritualului s-a pierdut cu totul, cativa traditionalisti germani isi mai amintesc inca si celebreaza Oktoberfest-ul pentru ceea era initial menit.

 

 


Rusia - Zeama de castraveti
Rusul obisnuit consuma cel putin o sticla de vodka pe saptamana. Vodka este, in Rusia, emblema si comoara nationala. Bauturile alcoolice amestecate sunt considerate slabe, injositoare si chiar insultatoare, atunci cand sunt oferite ca atentie, in cazul unei vizite sau la o petrecere de rusi. In Rusia exista multe ritualuri asociate consumului de vodka; intre acestea se numara obiceiul prizarii firimiturilor de paine de secara, inaintea ingerarii unui gat de bautura spirtoasa, precum si conceptia ca, odata desfacuta, o sticla de vodka trebuie terminata. Totusi, unul dintre cele mai interesante ritualuri rusesti asociate consumului de vodka presupune ingerarea concomitenta de zeama de castraveti, pentru a preveni starea de mahmureala ulterioara desfatarii cu alcool.

 

 


Republica Ceha - Absinth
Absinth-ul este o bautura traditionala foarte apreciata in Republica Ceha. Ritualic, el nu se consuma ca atare, ci in urma unui proces care variaza, atat in functie de regiune geografica, cat si de pricepere sau gust. Totusi, in majoritatea retetelor o lingurita speciala, perforata, se aseaza deasupra unui pahar, iar absinthul se toarna in recipient peste un cub de zahar pozitionat in lingurita. Apoi, zaharul se flambeaza si se asteapta caramelizarea lui; in unele situatii se asteapta chiar lichefierea si scurgerea zaharului in paharul umplut o treime sau pe jumatate cu absinth, dupa care se amesteca. In final, se adauga apa rece, pana sus sau dupa preferinte, se amesteca iar si se consuma. Multe mituri si legente urbane sunt asociate cu aceasa bautura, majoritatea perpetuate de tineri teribilisti si gresit informati. In istorie, absinth-ul a fost consumat regulat de artisti faimosi, ale caror opere au adancit misterul de care este invaluita "Zana Verde", asa cum mai este cunoscuta aceasta bautura.

 

 


Franta - Vinul ca liant
Ritualic, francezii consuma vin la masa. Si intre mese. Si cand fumeaza. Si in timp ce socializeaza. Dar, spre deosebire de omologii lor americani, telul urmarit nu este acela de a consuma cantitati cat mai mari cu putinta, ci de a obtine un melanj agreabil prin contopirea bauturii cu o companie sau cu o activitate. De asemenea, in Franta vinul este un simbol al statutului. Calitatea, pretul si varietatea vinului pe care il bea o persoana dau dimensiunea caracterului si a pozitiei sociale a acesteia.

 

 


China - Gan-Bei
In traduce "pahar uscat", Gan-Bei implica toastul cu toti cei prezenti la o masa, precum si consumarea baturii din pahar de catre toti cei care iau parte la gest, in semn de respect fata de grupul care le tine companie. Toastul in sine reprezinta stima pe care o persoana o poarta grupului in care se afla, refuzul de a bea fiind interpretat ca o lipsa de respect la adresa gazdei si a intregului grup. Dupa ciocnirea paharelor toata lumea trebuie sa isi termine continutul bahic si sa intoarca recipientele cu gura in jos pentru a demonstra ca nu a mai ramas nimic in ele. Ispravirea dintr-o singura inghititura a bauturii simbolizeaza indrazneala si tarie de caracter.

 




Italia - Strugurata
"Cand esti in Roma, fa ce fac romanii". Si bea grappa (un fel de strugurata)! Grappa este alegerea italienilor ca bautura alcoolica digestiva succesiva cinei. Obtinuta din tescovina (pielita strugurilor si resturile ramase in urma procesului de fabricare a vinului), aceasta bautura dulce este apreciata atat de italieni, cat si de straini deopotriva. Popularitatea sa a sporit atat de mult incat a devenit recent o marca protejata de Uniunea Europeana.

 

 


Irlanda - Cultura pub
In Irlanda cultura pub nu este ceea ce irlandezii fac ocazional, ci un mod de viata in sine. Multe pub-uri irlandeze sunt, de fapt, sufragerii in care se intampla sa existe baruri si o buna selectie de bauturi spirtoase. Majoritatea irlandezilor au localul lor favorit in care sa se imbete, beneficiind, in general, de muzica live gratuita si de bere la discretie. In plus, ori de cate ori un eveniment sportiv are loc si implica in vreun fel Irlanda, pub-urile se umplu pana la refuz cu localnici care isi ovationeaza nestingheriti echipa printre vapori bahici.

 

 


Australia - Dusca de la sase
Dusca de la ora sase si-a capatat numele dupa obiceiul inchiderii la ora sase dupa-amiaza a barurilor de hoteluri, practica frecventa de-a lungul secolului XX. Aceasta ora diurna de "pus lacatul" a fost stablita in incercarea stimularii unui caracter public moral si pentru a-i indemna pe barbatil sa ajunga mai devreme acasa la sotiile lor. Rezultatul obtinut a fost insa acela ca barbatii se concentrau ca pe parcursul unei singure ore, intre 17 si 18, sa bea cat de mult alcool reuseau, pentru a se imbata bine in timpul scurt avut la dispozitie. Abia pe la finele anilor '60 ora de inchidere a barurilor a fost impinsa ceva mai tarziu, in Australia.

 




SUA - Vacanta de primavara
Prolifica "vacanta de primavara" consta in migrarea multor elevi de liceu si studenti, pe parcursul intregii saptamani din luna martie in care nu fac scoala, catre destinatii din Mexic si Florida, cu scopul de a se distra si a consuma foarte mult alcool. In mod specific, Cabo San Lucas, Cancun si Daytona Beach au devenit marci inregistrate pentru zeci de mii de tineri care se dezbraca de inhibitii si responsabilitati in aceste locuri unde nu sunt supravegheati de parinti sau profesori. Inainte ca chiolhanurile sa devina laitmotivul vacantelor de primavara, evadarea din regiunile mai reci ale nordului era principalul motiv de a migra spre sud.

 

 


Finlanda - Caldura
In Finlanda, consumul de alcool nu este o activitate exclusiv hedonista, ci si o necesitate. In timpul lungilor luni de iarna, vremea deprimanta si absenta activitatilor de amuzament sunt un motiv intemeiat pentru ca cetatenii acestei tari sa bea cantitati inimaginabile de alcool, astfel incat sa combata plictiseala si gerul. Sau, folosind cuvintele unui localnic, "... nu prea e nimic altceva de facut, decat sa stai intr-un bar comod si sa bei pahar dupa pahar, atunci cand afara vantul arctic iti ingheata oasele si, pe durata mai multor luni de zile, abia intrezaresti lumina zilei".

 




Japonia - Consumul comunal
In Japonia, traditia impune ca, intr-un grup de meseni, nimeni sa nu isi toarne singur bautura in pahar. Daca cineva face acest lucru, se poate considera oaia neagra a adunarii pe intreaga ei durata. Motivul din spatele acestui ritual este promovarea unui simt al comunitatii si parteneriatului in cadrul intalnirii. Ritualul este acela ca fiecare participant sa serveasca toate celelalte persoane pana la sfarsitul evenimentului. Numarul de participanti nu are importanta.

 




Grecia - Ouzo
Ouzo este o bautura alcoolica servita in mod obisnuit ca aperitiv (pentru a stimula apetitul inaintea unei mese), dar si ca digestiv (bauta dupa masa pentru a stimula digestia), atat dupa programul de lucru, cat si la petreceri si evenimente. Ouzo este servit, mai ales, la ocaziile speciale si la "ouzerii" (locuri traditionale de adunare a oamenilor, raspandite in toate localitatile din Grecia). Aceasta bautura a devenit licoarea bahica ritualica a grecilor la nunti, aniversari, botezuri si chiar inmormantari.

 

 


Anglia - Bautul in sesiuni
Consumul de alcool in sesiuni din Anglia se concentreaza pe aspectul comunitar al bautului, mai degraba decat pe cantitatea consumata. Prin sesiunile bahice, telul este acela de a bea o varietate de bauturi alcoolice cu alcoolemie scazuta, astfel incat sa poata fi consumate pe toata durata noptii fara a determina efectele unei supra-intoxicari. Asemenea sesiuni au loc, tipic, la adunari familiale, in pub-uri si cu ocazia diferitelor evenimente sociale relaxate.

 




Norvegia - Russ
Ceremonia tipica de absolvire a liceului din Norvegia nu implica adunari familiare sau petreceri nocturne gazduite de institutia de invatamant. Evenimentul se rezuma la consum masiv de alcool de catre absolventi imbracati in combinezoane specifice, vreme de 17 zile consecutive. Abia dupa finalul ceremoniei "Russ", tinerii au dreptul sa se numeasca "stundeti" si sa isi indeparteze vesmitele purtate neintrerupt si nespalate vreme de peste 2 saptamani. Ritualul isi are originile in anii 1700, atunci cand datina cerea ca studentii sa poarte coarne pe cap in perioada cuprinsa intre momentul sustinerii examenelor de admitere la o universitate si momentul aflarii rezultatelor.

 




Spania - Patxaran
Patxaranul este un lichior din porumbe originar din Tara Bascilor, regiune situata in nordul Spaniei. Se consuma, in general, la sfarsitul unei mese, sustine digestia si o sanatate puternica. Spaniolii au inceput sa produca (si sa bea) Patxaran inca din anii 1820, reusind, de atunci, sa obtina aprecierea intregii lumi pentru dulceata acestei bauturi. S-au luat masuri pentru a asigura dainuirea productiei de Patxaran in Navarre, acolo unde aceasta isi are originile.

 




Argentina - Aguardiente
Cunoscuta si sub denumirea de "Cana" sau "apa incandescenta", alocata in general bauturilor latine alcoolice cu 29 pana la 60 de grade tarie, in Argentina, aceasta bautura, similara cognacului, reprezinta una dintre cele mai populare si traditionaliste licori ale tarii. Pana pe 21 iunie in fiecare an, argentinienii amesteca Aguardiente cu virnant, care se presupune ca ar ajuta la intarirea sanatatii, prevenind imbolnavirea. Dupa data de 21 iunie, bautura se consuma simpla, pana la sfarsitul anului.

 

 


Brazilia - Cachaca
A treia cea mai populara bautura alcoolica din lume, Cachaca a "zburat sub radar", dincolo de granitele Braziliei, in mai toata lumea. Mai putin de 1% din productia de Cachaca este, insa, exportata. Totusi, in interiorul Braziliei este unul dintre cele mai frenetic adorate tipuri de lichioruri disponibile. Cine poate intra in posesia unei astfel de sticle, sa se astepte la un gust asemanator cu cel de rom, dar mai intens si mai complex. Traditional, aceata bautura se consuma la evenimente, la petreceri si in baruri.

 

 


Canada - Seara de hochei
Canadienii iau foarte in serios hochei-ul, asa cum fac si cu berea. Si, de ficare data cand acest lucru este posibil, le iau pe ambele in serios simultan. Hochei-ul este cel mai popular sport canadian si adesea jocurile de hochei sunt asociate cu betiile crunte. Fie ca se afla la un bar, la un meci sau acasa, canadieni considera impreunarea consumului de alcool cu sportul pe gheata o adevarate necesitate si o voluptate.

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
Bancul Zilei

05:14

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Pochidia, cu sediul in comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, cod postal 737552, telefon 0335/407.239, e-mail: pochidia@yahoo.com, cod fiscal 16396425. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: 4 parcele de teren intravilan, situate in comuna Pochidia, sat Salceni, F.N., apartinand domeniului privat al Comunei Pochidia, identificate astfel: -Parcela A, 1.130 mp, nr. cadastral 70780, CF 70780, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/25; -Parcela B, 1.130 mp, nr. cadastral 70781, CF 70781, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/27 -Parcela C, 1.000 mp, nr. cadastral 70769, CF 70769, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/18; -Parcela D, 1.040 mp, nr.cadastral 70771, CF 70771, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/2; conform H.C.L.Pochidia nr. 41/30.09.2024 si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartiment Secretar sau se poate consulta pe site-ul: www.pochidia.ro. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Se poate obtine de la Compartimentul Secretar, din cadrul Comunei Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 50 Lei/exemplar, ce se achita numerar la Casieria institutiei, sau se poate descarca de pe site-ul institutiei: www.pochidia.ro -gratuit. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 09.01.2025, ora 10.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 17.01.2025, ora 10.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, Compartiment Secretar. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 21.01.2025, ora 13.00, Comuna Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, Sala de sedinte. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Vaslui, Vaslui, Str. Stefan cel Mare nr. 54, judetul Vaslui, telefon 0235/311.582, fax 0235/312.432, e-mail: tr-vaslui@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 21.11.2024.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt, telefon 0233.787.050, fax 0233.787.050, e-mail: timisesti @nt.e-adm.ro, cod fiscal 2614252. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: -Imobil teren in suprafata de 1.000 mp, avand carte funciara 52220 si numar cadastral 52220, situat in sat Plaiesu, comuna Timisesti, Str. Neamtului nr. 2, judetul Neamt, apartinand domeniului privat al Comunei Timisesti, conform caietului de sarcini, H.C.L. Comuna Timisesti nr. 105/12.11.2024 si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: prin solicitare scrisa la Compartimentul Relatii cu publicul si secretariat administrativ al Comunei Timisesti. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Relatii cu publicul si secretariat administrativ al Comunei Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: Persoanele interesate pot achita contravaloarea documentatiei de atribuire de 10 Lei/exemplar, ce se achita la Serviciul Impozite si taxe, contabilitate, proiecte, mediu si achizitii publice al institutiei. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 06.12.2024, ora 14.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 16.12.2024, ora 16.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Compartimentul Relatii cu publicul si secretariat administrativ al Comunei Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: 1 exemplar original. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 17.12.2024, ora 11.00, la Caminul Cultural din sat Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Instanta de contencios administrativ de pe langa Tribunalul Neamt, Piatra Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233.219.493, fax 0233.210.247, e-mail: tr-neamt-scivil @just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 18.11.2024.
ECOPIATA S.A. IASI organizeaza licitatii publice cu strigare pentru inchirierea urmatoarelor terenuri si spatii comerciale: - terenul nr. 4 (20 mp) din Bazar, destinat amplasarii unei rulote pentru activitatea de fast food, pe 16.12.2024 - ora 9.30; - terenul nr. 2 (20 mp) din Bazar, destinat amplasarii unei rulote pentru activitatea de fast food, pe 16.12.2024 - ora 9.45; - spatiul comercial S1 (5,87 mp) – Piata Independentei pe 16.12.2024 – ora 10.00; - spatiul comercial S3 (24 mp) - Piata Independentei pe 16.12.2024 - ora 10.30; - spatiul comercial S4 (38 mp) - Piata Independentei pe 16.12.2024 - ora 11.00; - spatiul comercial S5 (72,5 mp) - Piata Independentei pe 16.12.2024 - ora 11.30; - spatiul comercial S9 (48,21 mp) - Piata Independentei pe 16.12.2024 - ora 12.00; - spatiul comercial S25 (30,00 mp) - Piata Hala Centrala pe 16.12.2024 - ora 12.30; - spatiul comercial S6 (28,65 mp) – Piata Hala Centrala pe 16.12.2024 – ora 13.00; - teren nr. 2 (25 mp) din Piata Pacurari, destinat amplasarii unei rulote/ chiosc/ modul, pe 16.12.2024 – ora 13.30; - teren nr. 1 (30mp) din Targul Auto, destinat amplasarii unui container/ rulote/ chiosc, pe 16.12.2024 – ora 13.45; - spatiul comercial S2 (28,65 mp) – Piata Hala Centrala pe 16.12.2024 – ora 14.00; - spatiul comercial S9 (28,65 mp) – Piata Hala Centrala pe 16.12.2024 – ora 14.30. Licitatiile vor avea loc la sediul firmei din Str. Anastasie Panu nr. 48. Caietele de sarcini se pot cumpara de la secretariatul societatii, unde se va depune documentatia pentru inscriere pana la data si ora de incepere a fiecarei licitatii. Informatii suplimentare la tel. 0232/267844.
Manastirea Bucium – Iasi
25/06/2021 19:04

Manastirea Bucium din Iasi este o manastire de calugari crestin-ortodocsi, cu hramul Duminica Tuturor Sfintilor Atonului. Lacasul a fost construit in anul 1863, ca metoh al schitului romanesc Prodromul de la ...

Pentru cei carora le place iarna
21/12/2018 12:00

Stockholm, Suedia Pamantul Vikingilor, in anotimpul iernii are un aer magic. Poti face o plimbare romantica cu barca impreuna cu prietenul tau pentru a viz ...

Rezervaţia de zimbri „Neagra”
22/05/2018 14:39

 Satul Bucşani din comuna omonimă, judeţul Damboviţa, adăposteşte una dintre cele mai frumoase Rezervaţii de zimbri din ţară, dar şi din Europa. Prima atestare documentară a satului datează din ...

Muzeul de Artă Piatra-Neamţ
18/01/2016 16:00

Piatra Neamţ , reşedinţa de judeţ, este unul dintre principalele puncte de pornire intr-o excursie prin acest ţinut moldovan. Ajunşi aici, veţi vedea că oraşul are o aşezare pitorească in zona de ...

Complexul Green Village – Sfantu Gheorghe
05/01/2016 15:38

Localizat in Sfantu Gheorghe, locul unde Dunarea intalneste Marea Neagra, Complexul Green Village inseamna deopotriva o vacanta pe litoral si o evadare in inima Deltei. Descriere Complexul Green Village &nda ...

Vila Luminiş - Muzeul „George Enescu” Sinaia
26/11/2015 12:13

 Vila Luminiş a constituit loc de inspiraţie pentru George Enescu, dar şi loc de relaxare după concerte. Clădirea este realizată intr-un mod autentic romanesc, regăsind in faţada acesteia stilul cu ...

Salina de la Slănic - Prahova
26/11/2015 07:59

 Localitatea Slănic din judeţul Prahova este celebră datorită zăcămantului de sare care se află in această zonă. În 1685, Mihai Cantacuzino şi-a dat seama că aici există un mare zăcăman ...

Turismul in Delta are alternative: Birdwatching, foto safari, mormintele de pirati
17/11/2015 14:00

Marea problema a Deltei o constituie suprataxarea serviciilor turistice care se resimte apoi in pretul pe care il platesc turistii pentru un sejur in aceasta zona. Este nevoie de un plan de dezvoltare a D ...

Palatul Poştei, Galaţi
09/11/2015 05:00

În anul 1399, la Giurgiu, este atestată de către Mircea cel Bătran intr-un Hristov, existenţa serviciilor poştale pe teritoriul Romaniei. Prin acest document, localităţile din ţară erau obligate ...

Pasajul Scărilor
06/11/2015 13:49

Atestat documentar pentru prima dată in 1191, Sibiul este un oraş modern, occidental, dar care mai păstrează urme ale infloritorului burg medieval de altădată ori clădiri cu elemente arhitecturale specif ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei