Cetatea Enisala
Dimensiune font:
Cetatea Enisala sau Heracleea este situata in localitatea cu acelasi nume din judetul Tulcea, Dobrogea si face parte din randul constructiilor genoveze de pe teritoriul Romaniei.
Pozitia sa dominanta pe un deal de calcar, in vecinatatea raurilor Razim si Babadag, permite o buna vizualizare a zonei destul de retrasa si linistita.
Cetatea Enisala - scurt istoric
Din cercetarile realizate in complexul arheologic de aici, a reiesit ca cetatea Enisala dateaza din secolul XIV si a fost ridicata de negustorii genovezi cu scopul de a se apara si de a supaveghea tot ce misca pe mare. Fortificatia are ziduri si turnuri cu inaltimi situate intre 5 si 10 m, iar bastionul de la poarta principala are arcada dubla, in stil oriental - aspect intalnit si la Cetatea Neamtului.
Cetatea Enisala a fost stapanita la inceputul secolului XV de catre Mircea cel Batran pana a intrat sub suzeranitate otomana. Dupa ce nu a mai fost considerata utila, cetatea a fost abandonata.
Cetatea se poate vizita astazi contra unei sume modice de 2 lei, iar drumul ce duce din localitatea Enisala pana la acest vestigiu a fost asfaltat.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau