Opt atractii turistice extreme
Dimensiune font:
Turistul inversunat nu se poate multumi niciodata cu locurile clasice, in care se ajunge lejer si care presupun fotografii pe care le gasesti cu milioanele peste tot. Calatorul adevarat va incerca de fiecare data sa gaseasca “altceva”, poate chiar zone si obiective ce presupun mult curaj si eliberare de adrenalina. Iata in continuare doar cateva dintre optiuni de atractii turistice extreme.
1. Cusca mortii (The Cage of Death), Australia
Fara cusca nu ai avea nicio sansa sa inoti impreuna cu un crocodil de apa sarata, de dimensiuni impresionante. Dar pentru cei viteji, care vor sa incerce senzatii tari, Australia le ofera ocazia unica a unei intalniri intime, sub protectia unei cutii din acril, extrem de sigura, numita ‘cusca mortii’. O grosime de 4 centimetri, o pereche de ochelari subacvatici si un costum de baie ii separa pe cautatorii de aventuri de falcile lui Choppa, un crocodil de apa sarata. Cusca nu are bari, ca alte custi folosite in scufundarile alaturi de rechini, dar pe laturile sale se pot vede urme adanci ale dintilor acestor reptile, menite sa-i inspaimante pe cei mai ezitanti participanti la aventura. Cei care se incumeta totusi, intra in cutie, inainte de a fi scufundati in vizuina lui Choppa. Apoi ei petrec 15 minute in interiorul unei custi inalte de aproape 3 metri, privindu-l pe Choppa, care si-a pierdut ambele picioare din fata in timpul luptelor cu alti crocodili.
Atractia de la Crocosaurus Cove, aflata in inima orasului Darwin din Teritoriul de Nord, a fost catalogata la superlativ de catre toti iubitorii de adrenalina.
Cusca mortii: priveste crocodilul in ochi!
2. Cliff Base, Norvegia
Norvegia are cu siguranta peisaje magnifice, care includ stanci abrupte ce parca ii cheama pe oameni sa le escaladeze si apoi sa sara din varful lor. Aici vei gasi formatiuni stancoase incredibile, dar si drumuri extrem de periculoase care te duc la ele. Cautatori de aventura, fotografi, dar si alpinisti si cataratori vin aici sa faca cunostinta cu privelistile marete ale naturii. Iar cei care vor si mai multa adrenalina, fac saltul cel mare. Aviatorul american Charles Lindbergh spunea candva despre nevoia sa de adrenalina, “Senzatia extrema ti-o da faptul de a face ce ti-ai dorit intotdeauna cu disperare sa faci. Te simti de parca ai putea sa zbori fara avion.” Aici in Norvegia, aidoma lui Superman, unii impatimiti ai sporturilor extreme, chiar zboara fara avion. (Link).
Arunca-te de pe stancile norvegiene!
3. Cascada Iguazu, Argentina & Brazilia
Mai inalta decat Cascada Niagara si de doua ori mai lata, Iguazu este una dintre cele mai impresionante atractii turistice din lume. Nu mai putin de 275 de cascade sunt raspandite in parcurile din Argentina si Brazilia si, odata ce vei vedea ‘Gatlejul Diavolului’, nu vei regreta aceasta excursie.
In schimbul a 15 dolari, poti faca o calatorie cu barca care iti va permite sa vezi ambele tari, pe masura ce ambarcatiunea te poarta catre furia apelor. Vei trai pe viu senzatii unice si vei putea simti de aproape forta cascadei, la bordul unei barci micute care te va plimba pe langa unele dintre cele mai mari caderi de apa din lume.
In anul 2011, doi turisti americani au fost ucisi si alti cinci oameni au fost raniti, atunci cand una dintre ambarcatiuni s-a rasturnat. Sapte turisti din SUA, Germania si Columbia se aflau la Cascada Iguazu in nordul Argentinei, impreuna cu echipajul alcatuit din trei persoane, atunci cand s-a intamplat tragedia.
La plimbare sub cascada
4. CN Tower, Toronto, Canada
Turnul CN detine un record mondial Guinness Book, pentru atractia sa numita ‘EdgeWalk’ – o plimbare pe muchia unei cladiri, la cea mai mare inaltime. Astfel, cei dornici de senzatii tari au posibilitatea sa mearga fara sa se tina cu mainile, de-a lungul unei portiuni late de 1,5 metri, care inconjoara varful turnului. Distanta parcursa este de 150 de metri, iar grupurile de cate sase persoane sunt asigurate cu ajutorul unui ham. Aceasta atractie a fost inaugurata pentru public in luna august 2011 si este cautata de oameni cu varste cuprinse intre 13 si 90 de ani.
Pentru adrenalinicii urbani: edge walk in Toronto
5. Bungee jumping deasupra vulcanului, Chile
Daca saltul in gol de pe o platforma, fara nimic altceva decat o coarda elastica atasata de picioare ti se pare floare la ureche, atunci esti candidatul ideal pentru cel mai tare salt vazut vreodata, in vulcanul activ din apropiere de Pucón, Chile. Practic, zbori cu elicopterul pana deasupra vulcanului, care este activ inca, adica erupe, apoi sari cu coarda din aparatul de zbor, in caldare, aproape de lava topita. Sunt oamenii acestia sanatosi la cap? Oricine crede ca aruncatul in gol intr-un vulcan este ceva amuzant, trebuie sa si plateasca pentru asta. Poti face saltul ca parte a unui pachet turistic de sase zile, care costa 9995 de dolari si care include cazare si alte atractii, mai putin nebunesti.
Distractie in Chile: bungee in vulcan
6. El Caminito del Rey, Spania
Impatimitii de drumetii se aduna in sudul Spaniei, pentru a experimenta un drum vechi de 110 ani, El Caminito Del Rey. Nu trebuie sa fii un catarator experimentat; singura cerinta este sa ai cel putin 12 ani si o sanatate care sa iti permita sa faci ascensiuni. Poteca cunoscuta si sub numele de ‘Cararea regelui’ a fost construita initial in anul 1905, pentru a facilita accesul muncitorilor intre doua centrale hidroelectrice, dar a fost inchisa in anul 2000, dupa ce doua persoane si-au gasit sfarsitul aici.
Echilibristica pe El Caminito
7. Caiac printre balene, Alaska
Daca o combinatie intre sportul cu vasle si admiratul pasarilor sau pescuitul este un motiv pentru care multi sunt atrasi de asta, caiacul a devenit extrem de popular si pe post de aventura, in cautarea unui stil de viata mult mai greu de atins in mod obisnuit. Internetul care a facut publice multe intalniri dintre caiacisti si paddle boarders cu rechini si balene, a contribuit si el la amploarea pe care a luat-o aceasta aventura
In timp ce caiacistii de pe marile din Alaska afiseaza mereu poze infatisandu-i in ambarcatiunile lor, cu privelisti care iti taie rasuflarea in fundal, acest fenomen ia amploare si in alte parti ale lumii. Ce poate fi mai tare decat sa te plimbi cu caiacul impreuna cu balenele? Localnicii stiu exact momentul cand aceasta experienta unica poate fi traita, respectiv atunci cand aceste frumoase mamifere isi fac aparitia in cautare de hrana. Balenele nu fac rau oamenilor, dar nu se stie niciodata cand se poate intampla ceva rau. Marimea lor impresionanta si greutatea fac din orice intalnire cu acesti giganti un potential pericol.
Cu caiacul printre balene, in Alaska
8. Zorbing, Noua Zeelanda
Acesta este un sport in care cei dornici de adrenalina se rostogolesc la vale intr-o minge uriasa gonflabila. Compania ‘Have You Got The Ball Ltd’ din Bryn Coch Farm, Whitford, de langa Holywell, ofera o experienta unica cunoscuta sub numele de ‘sphereing’, sau ‘zorbing’. Acest sport se desfasoara de regula intr-o vale, dar poate fi practicat si pe o suprafata plana, permitand celui din balon sa exercite un control mai mare. In absenta dealurilor, unele companii au construit rampe gonflabile, din lemn sau metal.
Nota: Zorbing-ul a aparut prima oara in Rotorua, Noua Zeelanda si de atunci s-a raspandit in mai multe tari din lume, ajungand pana in Tara Galilor.
Un nou sport extrem: zorbing
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau