Pădurea Caraorman
Dimensiune font:
Pădurea Caraorman este impresionantă prin vegetația bogată de stejari. Aceasta se întinde pe o suprafață de 3000 de ha. În anul 1940, această pădure a fost declarată monument al naturii alături de pădurea Letea, deoarece erau considerate zone strict protejate.
Aici se găsesc liane ce ating o lungime de 25 m, fiind, de altfel, unice în Europa. Tot în acest areal se mai găsesc și alte plante care-i dau un aspect subtropical, vorbim aici de plante ca iedera, vița de vie sălbatică, curpenul sau hameiul. În pădurea Caraorman se mai găsesc specii rare de arbori, precum stejari care ating înălțimi de 25 de m, ulmi, arini, plopi sau frasini.
În această minunată pădure aveți ocazia să vedeți locuri precum Fântâna Vânătorilor, unde puteți admira un stejar vechi de 400 de ani. Acest stejar are o circumferință de 4 m și este supranumit „Stejarul îngenuncheat” din cauza ramurilor ce stau întinse pe pământ. Toate acestea transformă Pădurea Caraorman într-un peisaj mirific, care te trimite cu gândul la relaxare. Pentru a ajunge aici trebuie să străbateți satul Caraorman pe jos și apoi veți intra pe drumul care duce spre pădure, nu aveți cum să o ratați, căci se vede încă de la marginea satului.
Satul este impresionant, de asemenea. Merită vizitat pentru a admira casele locului care încă păstrează tradiția arhitecturală specifică zonei. Ne referim aici la case construite în stil tradițional, cu decorațiuni albastre și acoperiș din stuf, cu anexe construite din lemn și frumoasele grădini cu flori. Satul se întinde pe o suprafață de 3,5 km fiind situat între brațul Sulina și Sfântul Gheorghe.
Aici trăiesc circa 500 de ucrainieni, oameni ospitalieri care au ca primă îndeletnicire pescuitul. Dialectul populației din Caraorman este unul ucrainean, unul ce mai poate fi întâlnit și în Crișan, Letea, Sfântul Gheorghe și Murighiol. Tot aici mai pot fi văzute ruinele șantierului de la Caraorman, un fost șantier de separare a nisipurilor. Aici se găsea un nisip foarte fin, care era folosit în construcții și în industria ceramicii. În concluzie, satul oferă un peisaj pe care nu te aștepți să-l găsești în această zonă. Nici Pădurea Caraorman, o rezervație naturală cu pâlcuri de stejari printre dunele de nisip, nu trebuie ratată.
Ascultaţi istoricul obiectivelor turistice din România, apelând serviciul HERO.dot, serviciu de audioghid istoric prin telefon la numărul unic 0332 780 780 urmat de codul obiectivului ales: 6614
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau