Poiana Mărului
Dimensiune font:
Dacă vorbim de bijuterii montane din Banat, nu putem omite zona Poiana Mărului, o staţiune amplasată la o altitudine de 500 de metri, în vatra unui amfiteatru imens în formă de potcoavă. Cu peisaj pitoresc, înconjurat de păduri de foioase şi conifere, Poiana Mărului se află la doar 25 km distanţă faţă de oraşul Oţelul Roşu.
Imediat după ce al Doilea Război Mondial a luat sfârşit, Poiana Mărului s-a transformat în „Staţiunea climaterică Poiana Mărului”. Un obiectiv turistic important în această zonă este păstrăvăria Poiana Mărului. Înfiinţată între cele două războaie mondiale, păstrăvăria este printre puţinele crescătorii de păstrăv din ţară şi singura din zona Banatului. Aici păstrăvul creşte în condiţii naturale, păstrăvăria funcţionând cu ajutorul captării de apă din pârâul Bistra. Consumul de păstrăv are rol benefic asupra organismului, ajutând la fortificarea acestuia şi la reducerea riscului de a dezvolta maladii cardiovasculare. De asemenea, consumul de păstrăv ajută la scăderea numărului de trigliceride.
Dacă vă aflaţi la Poiana Mărului, vă invităm să vizitaţi şi celelalte obiective turistice de aici. Puteţi începe prin a vizita schitul cu acelaşi nume, celebru pentru Icoana Maicii Domnului Făcătoare de Minuni. An de an, aici se adună peste 2.000 de credincioşi cu ocazia sărbătorii Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul. Nu trebuie trecut cu vederea nici Lacul Poiana Mărului, unul dintre cele mai atractive obiective turistice din zonă. Aici, a fost construit în urmă cu aproximativ 10 ani barajul artificial pentru energie electrică. Acesta comunică prin două canale cu hidorcentrala de la Turnu Ruieni.
Zona Poiana Mărului nu este doar un important centru de atracţie turistică, este şi un loc în care s-a scris istorie. Există foarte multe legende cu privire la meleagurile acestea. Una dintre legende vorbeşte despre comoara unor regi daci, ascunsă în zonă, într-o peşteră secretă, află undeva în stânca lui Scorilo. Legenda spune că locul este marcat de prima rază de soare ce îşi trimite lumina peste creasta numită Buza Nedeii şi cade pe mijlocul peretelui, la răsăritul soarelui, în ziua solstiţiului de vară, 21 iunie.
În speranţa că v-am trezit interesul, vă invităm să vizitaţi păstrăvăria Poiana Mărului, un loc excelent ce îmbie la un stil de viaţă sănătos în mijlocul naturii.
Ascultaţi istoricul obiectivelor turistice din România, apelând serviciul HERO.dot, serviciu de audioghid istoric prin telefon la numărul unic 0332 780 780 urmat de codul obiectivului ales: 2417
Sursa foto: www.cmbtravel.ro
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau