Statiunea Baile Calacea – Timisoara
Dimensiune font:
Statiunea balneoclimaterica Baile Calacea este situata in Campia Banatului la 25 km de Timisoara si 30 km de Arad, la o altitudine de 117m, aceasta fiind deservita de statia C.F.R. Baile Calacea si se intinde pe o suprafata de circa 15 hectare, din care parcul ocupa nu mai putin de 14 hectare, aici aflandu-se o padure de salcam si un lac cu nuferi albi si rate salbatice, precum si un parc cu arbori seculari. Lacul cu nuferi se intinde pe aproximativ 400 mp, in anul 1996 aici au fost adusi de la Baile Felix trei nuferi albi denumiti stiintific Nympheea Lotus, varietatea termalis.
Descriere Statiunea Baile Calacea
Statiunea Baile Calacea dispune in total de 250 locuri, din care sunt puse in prezent la dispozitia vizitatorilor 63 de locuri in camere confort I, cu doua paturi, grup sanitar si baie proprie si alte 40 de locuri in camere confort II, cu grup sanitar si baie comuna, precum si 100 de locuri in casute de camping. Se pot organiza excursii la Timisoara, Lugoj, Recas, unde se afla Intreprinderea Vinicola si herghelia de cai de la Izvin, manastirile de la Radna, Sag, Bodrog, sau rezervatia ornitologica de la Satchinez. O alta atractie a statiunii Baile Calacea o constituie si strandul cu dimensiuni olimpice si cu o baza sportiva,
terenuri de fotbal, tenis si locuri de joaca pentru copii. Campingul aflat in apropiere dispune de peste 100 de locuri de cazare. Factorii naturali de cura sunt cunoscuti inca din primele decenii ale secolului al XX-lea, statiunea fiind apreciata pentru apele minerale termale cu o temperatura de aproximativ 40°C, bicarbonate si calcice.
Unul din punctele de atractie ale statiunii Baile Calacea este gradina zoologica amenajata in mijlocul statiunii, unde se gasesc fazani, pauni, iepuri de casa si de camp, rate salbatice, dar si exemplare de Titica si Ivan, adica de pisici gri de Rusia. Langa intrarea in complex, care este libera, a fost amenajat un spatiu special, unde convietuiesc sapte cerbi lopatari si caprioare. La aproximativ 5 km de Baile Calacea, in localitatea Satchinez, exista o rezervatie de egrete albe, motiv pentru care asezarea mai este numita si Mica Delta a Banatului. Apele termale sunt recomandate in urmatoarele afectiuni: Cura Externa: profilactica pentru deficientele constitutionale ale aparatului locomotor si afectiuni profesionale determinate de munca in conditii de umiditate, vibratii, trepidatii, terapeutica in afectiuni reumatismale degenerative (spondiloza, coxactroza, gonartroza etc.) abarticulare, inflamatorii stabilizate (spondilita anchilozata, poliartrita reumatoida in stadiile I si II), lumbago cronic prin discopatie, stari recente dupa hernia de disc operata, afectiuni ortopedico-traumatice (stari dupa interventii chirurgicale ortopedice, proteze de sold);
Cura Interna: gastrite cronice, enterocolapatii cronice nespecifice, afectiuni hepatobiliare, litiaza renala urica, baza de tratament asigura bai individuale la vana, hidrokinetoterapie, electroterapie (ionogalvanizari, bai galvanice, curenti diadinamici, interferentiali, ultrasunete, unde scurte, magnetoterapie), terapie laser, impachetari cu parafina, solux, ultraviolete, acupunctura, aerosoli, masaj, kinetoterapie. Contraindicatii: afectiuni articulare acute, tumori maligne, sarcina, hipertensiune arteriala cu valori de peste 180/100mm Hg, insuficienta cardiaca, tuberculoza pulmonara si extrapulnomara, epilepsie.
Sursa: turismland.ro
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau