Knafeh cea considerată cea mai bună plăcintă din lume. Originara din Iordania, a intrat in Cartea Recordurilor. Ingrediente: 500g branza naboulsie 400g fidea kunafa 100g unt Sirop: 800ml apa 500g zahar 5 pastai cardamon pastaie vanilie 3 linguri apa trandafiri 100g fistic macinat pentru decor Se topeste untul intr-o tigaie si se presara fideaua pe deasupra. Se amesteca pe foc avand grija sa nu ardeti fideaua. Ungeti cu unt o tava cu diametrul de 30cm. Repartizati fideaua uniform in tava. Taiati felii subtiri branza pe care ati desarat-o in apa rece anterior si presarati- ...
Mangold sau sfecla elvetiană este o plantă legumicolă foarte apreciată pentru valoarea sa nutritională. Chiar dacă frunzele de mangold seamănă mai degrabă cu sfecla, gustul este mai apropiat de cel al spanacului. De la mangold sau sfecla elvetiană se consumă atat rădăcina, cat si frunzele si tulpinele. Acestea din urmă insă sunt mai usor de asezonat, dar si mai valoroase din punct de vedere nutritional. O dietă ce contine o mare varietate de legume si fructe reduce factorii de risc ai bolilor de inimă, cum ar fi inflamatia, colesterolul ridicat si hipertensiunea arterială. Ma ...
Din nordul Americii de Sud pană in Arctica, băstinasii americani au inventat zeci de lucruri – de la caiace, ochelari de protectie si biberoane pentru copii pană la anticonceptionale si analgezice – care le-au permis să supravietuiască si să prospere oriunde s-au stabilit. „Oamenii nu isi dau seama de ingeniozitatea sau de cunostintele pe care băstinasii le-au avut despre lumea din jurul lor”, explică Gaetana De Gennaro, de la Muzeul National al Indienilor Americani din New York. Porumbul este cultivat incă de acum 10.000 de ani. Nativii americani i-au invăta ...
Aproape că nimic nu se compară cu mirosul painii de casă, abia scoasă din cuptor, cu textură crocantă si miez cald si pufos. Ce-i drept, painea de casă făcută de bunica va rămane intotdeauna unul dintre cele mai apetisante preparate, insă la fel de usor poti pregăti si tu diferite retete de paine de casă, fie că preferi varianta traditională, fie diverse sortimente cu seminte, făină integrală, cartofi, măsline sau rozmarin. 1. Retetă clasică de paine de casă Ingrediente: 1 kg făină tip 550 sau 650 700 ml apă caldă, nu fierbinte 20 g sare 25 g dro ...
Care este ingredientul secret al gospodinelor atunci cand vine vorba despre murături? Cum să-ti ias crocante si gustoase? Trebuie să pui ceva anume in apă si să le prepari cu grijă. Care sunt pasii la care trebuie să fii mai atent? Retetă pentru murături. Cum să-ti iasă crocante? Murăturile se pun de obicei la inceputul toamnei, atunci cand legumele si fructele sunt in plin sezon. Cu toate astea, ultimul tren e si in noiembrie, cand le poti pune la saramură si te poti bucura totusi de o garnitură delicioasă in jurul sărbătorilor de iarnă. Desi pare foarte usor, pentru că ...
Pui mănăstiresc cu smantană si ciuperci este o reteta traditională care va incanta pe oricine de la masă. Ingrediente - 1 kg carne de pui - 400 gr ciuperci de pădure (gălbiori) - 2 cepe - 3 cătei usturoi - 120 ml vin alb sec - 300 ml smantană - 1 lingură cu varf făină albă - 1/2 legătură pătrunjel - o legătură de mărar - 4 linguri de ulei - sare, piper Pentru condimentarea cărnii de pui - 1 lingurită rasă piper negru - 1 lingurită rasă sare - 1 lingurită cu varf boia dulce - 1 lingurită cimbru uscat Se poate folosi orice fel de carne de pui. Pasul 1 ...
Budinca din quinoa cu lapte din migdale, scortisoară si afine este un desert delicios, foarte bun in post. Se fierb 100 gr quinoa in 300 ml apă. După ce a absorbit toată apa, se adaugă 300 ml lapte din migdale . Se lasă la fiert pană absoarbe si laptele. Cand este aproape gata, se adaugă coaja de lămaie rasă. După ce am inchis focul, se adaugă o lingură de miere si se amestecă. Gemul de afine: se pun afinele intr-o tigaie antiaderentă la foc mic si după ce se inmoaie, se zdrobesc cu furculita. Ulterior se adaugă 1-2 lingurite de seminte de chia, se amesteca si se lasă la fo ...
Lava cake este una dintre prăjiturile preferate de foarte multi oameni. Iată si reteta perfectă: INGREDIENTE ▢160 g ciocolata amaruie ▢75 g unt ▢70 g zahar pudra ▢30 g faina ▢2 oua ▢2 galbenusuri ▢1 esenta de vanilie ▢putina sare MOD DE PREPARARE Instructiunile si modul de preparare pentru reteta de lava cake il gasiti in clipul de mai jos! Urmariti-l cu atentie pentru a reusi o reteta pe ...
Ai nevoie de: felii de paine prosciutto feliat mozzarella rucola ulei de măsline usturoi pătrunjel sare, piper Unge feliile de paine pe o singură parte cu uleiul de măsline si pune-le la prăjit intr-o tigaie incinsă 1-2 minute, pană se rumenesc usor. Feliile se pun apoi cu partea prăjită intr-o tavă cu hartie de copt, iar pe partea „albă” presari un pic de usturoi pisat, pui o felie de prosciutto, una de mozzarella, iar peste, un pic de pătrunjel tocat, sare si piper. Feliile se bagă in cuptorul incălzit in prealabil si se lasă 3-4 minute, pană se t ...
Cafeaua espresso este o băutură concentrată preparată prin forţarea apei fierbinti sub presiune prin cafeaua măcinată fin. Timpul de curgere normal al unei cafele espresso este de 30-40 de secunde pentru 100 ml. Comparativ cu alte metode de preparare a cafelei, espresso are adesea o consistenţă mai groasa, o concentraţie mai mare de solide dizolvate, şi crema (spuma). Ca rezultat al procesului de preparare sub presiune, toate aromele şi substanţele chimice dintr-o ceaşcă de cafea tipica sunt foarte concentrate. Din acest motiv, espresso este baza pentru alte bă ...
Expertii in animale au avertizat in permanentă că n-ar trebui, niciodată, să le dăm ciocolată cainilor si pisicilor, deoarece este un aliment interzis pentru aceste specii. Dar de ce? Motivul este teobromina, o componentă a arborelui de cacao, un alcaloid cu gust amar care, in ciuda numelui său, nu contine brom, dar provine din rădăcinile grecesti theo care inseamnă zeu si broma, care este mancare, deci este „mancarea zeilor”. Această substantă face parte din compozitia chimică a ciocolatei, care poate fi diluată in apă. Se prezintă ca o pulbere albă cu gust ama ...
Crema vinete lumina este un sos delicat si gustos, perfect pentru buschette, crutoane, paste, dar si carne. Folositi aromele preferate: pătrunjel, oregano, mentă sau busuioc, orice doriti. Puteti folosi si iute pentru un gust picant si puternic. Oferă doar 35 de calorii, deoarece legumele sunt fierte. Preparatul obtinut va fi cremos si rafinat, fără a vă afecta silueta. Ingrediente vinete, ulei de măsline extra virgin, sare, piper măcinat si alte arome după preferintă. Modul de preparare Clătiti cu atentie vinetele, curătati-le de coaja. Tăiati-le in cuburi, indepăr ...
Mancărurile care contin carne si fructe sunt mai apreciate, asa cum este puiul cu gutui. Ingrediente 4 buc pulpe inferioare de pui (pot fi si pulpe superioare, intregi sau piept de pui tăiat cuburi, etc. aprox. 1 kg gutui cantărite după ce au fost curătate 50 ml de ulei 50 g unt 2+1 linguri de zahăr (2 caramelizate si 1 presărată peste gutui) 150 ml vin alb 2 linguri de făină sare, piper, cimbrisor/cimbru după gust Mod de preparare Puneti untul si uleiul la incins intr-o tigaie incăpătoare. Rumeniti timp de cateva minute carnea de pui, doar pană prinde ...
Karlos Arguinano, un bucătar foarte cunoscut in Spania, a gătit sarmale in cardul emisiunii sale. Chef-ul a spus că reteta i-a fost impărtăsită de doi romani care sunt stabiliti in Spania. La final, el a concluzionat că mancarea romanească este gustoasă, dar destul de greu de preparat. Preparatele romanesti, gustoase, dar greu de conceput „Vom face astăzi o retetă romanească. Este un fel de mancare interesant cel de azi. Foarte interesant. Un fel de mancare romanesc. E foarte greu de făcut, arată foarte bine si o să aibă un gust foarte bun cand e gata. Nimic scump, de ...
Ostropelul de pui este o mancare delicioasă, usoară, de vară. Se folosesc pulpe de pui. Ingrediente: * 1 kg pulpe de pui cu piele si os (sau mix cu pulpe dezosate) * 1 ceapa medie * 1 capatana de usturoi * 2-3 linguri de ulei * sare, piper * 100 ml vin alb sec * 400 g rosii in conserva sau 600 g rosii proaspete de vara * patrunjel verde tocat Mod de preparare Se poate folosi chiar si un pui intreg transat in piese mai mici: pulpe, aripi, piept, spate. Sau doar pulpe cu os si piele sau dezosate. Pulpele de pui se pun la prăjit. După ce s-au rumenit adăugam ceapa, ustu ...
Dublarea preţului ouălor in Franţa, din cauza exploziei preţurilor la nutreţ şi energie precum şi a lipsei livrărilor ca urmare a gripei aviare, a determinat unele companii alimentare să işi reducă producţia sau să schimbe reţetele, au declarat mai mulţi producători de ouă intervievaţi de Reuters. Atat Uniunea Europeană cat şi SUA s-au confruntat in acest an cu una din cele mai grave crize de gripă aviară din istorie, astfel că zeci de milioane de păsări din ambele regiuni au trebuit să fie sacrificate. Pe cale de consecinţă, producţia de ouă, care a urcat pană ...
Schimbările climatice vor provoca si disparitia sau, in cel mai fericit caz, reducerea suprafetelor cultivate cu anumite culturi. Pe măsură ce conditiile de vreme se schimbă, fermierii vor intampina mari eforturi in a mentine anumite culturi la nivelul solicitat de piete. În aceste conditii este de asteptat ca anumite produse alimentare să iasă din dieta obisnuită, conform euronews.com. Cafeaua este cea mai populară băutură din lume, fiind consumată de un număr foarte mare de oameni. Se spune că in fiecare zi se consumă aproximativ 2 miliarde de cesti de cafea. Or, pentru ...
Maritozzi sunt niste briose umplute cu friscă, tipice traditiei italiene, consumate de obicei la micul dejun si prezente in toate barurile. Prăjitura datează din epoca romană, iar numele le vine de la obiceiul ca iubitii să asundă in aluat inele de logodnă. Ingrediente * 240 gr de făină 1 * 125 grame de lapte la temperatura camerei * 1 ou * 4 gr de drojdie de bere * 40 gr miere * 200 ml smantană proaspătă * lapte suplimentar după gust * 1 gălbenus * 1 făină suplimentară după gust Mod de preparare: Puneti laptele intr-un castron cu miere si drojdie, făina, a ...