Reteta de salata de citrice este atat racoritoare, cat si delicioasa. Ingredientele necesare pentru doua portii de salata de citrice sunt urmatoarele: jumatate de kilogram de portocale; doua linguri de lichior de portocale; 100 grame zahar brun; doua linguri de apa de trandafiri; doua batoane de scortisoara. Mod de pregatire: Curatati portocalele de coaja, indepartati resturile albe de coaja ce se pot prinde de pulpa fructului, apoi taiati fiecare feliuta de portocala pe jumatate. Este bine sa taiati portocalele direct in bolul in care veti prepara salata, pentru ca in acest fel ...
Avocado are un conţinut ridicat de proteine, enzime, vitaminele A, E, K şi C, potasiu, vitamine din complexul B, inclusiv acid folic, fibre, cupru, magneziu, fier şi acizi graşi omega-3. Mai mult decat atat, avocado se poate prepara in foarte multe feluri, de la mancăruri sărate pană la deserturi sofisticate. Iată cateva reţete pe care nu-ţi imaginai ca le poţi face cu avocado: 1. Negresă Ingrediente Pentru prăjitură 2 bucăţi de avocado, pisate cu furculiţa 230 de grame de ciocolată neagră, topită 1 ceaşcă cu zahăr 2 ouă 1 pli ...
Gospodinele incearcă fel si fel de retete pentru a le face pe plac pofticiosilor de la masă. Desigur că in casele romanilor se consumă mai ales in perioada rece ciorbele si supele care nu trebuie să lipsească de la un pranz. Din păcate, nu toate doamnele stiu să gătească o ciorbă de nota zece pentru că uită cateva detalii. Ce ingredient nu trebuie să pui in preparatul tău? Majoritatea bucătăreselor de duminică fac asta. Truc pentru ciorbă: ce ingredient nu trebuie să pui in preparat? Toate gospodinele isi doresc să facă o mancare delicioasă pentru cei dragi, dar nu m ...
În combinatii cu friscă, lichior, cafea sau fructe, mousse-ul există de cel putin 200 de ani. Totul a inceput in Franta cand acestă cremă delicioasă era cunoscută sub numele de „cremă aerată”, „cremă spumată” sau chiar „maioneză de ciocolată”. Mousse este un desert traditional francez care constă intr-o cremă de ciocolată care este bătută pană capătă o textură aerată. Însusi cuvantul „mousse” inseamnă spumă in limba franceză. Preparat la inceput ca un fel de mancare, ciocolata era inlocuită de f ...
Supa se limpezeşte dacă adăugaţi, in timp ce aceasta clocoteşte, un albuş bătut spumă. Nu puteţi păstra albuşul nici măcar in frigider mai mult de două ore. El oferă un mediu propice pentru dezvoltarea microbilor. Albuşurile se vor bate foarte bine dacă, la inceputul operaţiunii, adăugaţi una sau două linguriţe de făină pentru fiecare albuş. Dacă vreţi să obţineţi o cantitate mai mare de spumă, in momentul in care bateţi albuşurile adăugaţi o lingură de apă. Pentru ca maioneza să fie reuşită aveţi grij ...
Tigăile işi pierd cu timpul din aderenţă aşa că majoritatea preparatelor pe care le pregăteşti se pot prinde de ea, astfel că mancărurile nu iţi mai ies aşa cum iţi doreai. Dacă nu ai o tigaie nouă, cu siguranţă ouăle se prind foarte uşor de ea atunci cand le prăjeşti. Cu un truc super simplu insă poţi scăpa de această problemă, fără să fii nevoit să schimbi tigaia. Ai nevoie de un ingredient banal, pe care să il adaugi in tigaie atunci cand prăjeşti ouăle. Este vorba mai exact de făina de grau. Aceasta nu va modifica nici consistenţa, nici gustul ouălor a ...
Multe dintre mancărurile pe care le apreciem au fost numite de creatorii lor sau inspirate de numele acestora. Există nenumărate mancăruri şi reţete ale căror denumiri au un inţeles, dar poate că suntem prea infometaţi să băgăm de seamă. În continuare aveţi o listă cu 10 oameni care şi-au dat numele unor mancăruri care au devenit celebre ulterior. 1. Lemuel Benedict - Ouale Benedict Atunci cand brokerul de pe Wall Street, Lemuel Benedict, s-a intors la hotelul Waldorf-Austria după o noapte lungă in care a băut şi petrecut, i-a cerut şefului de sală un remedi ...
Tortul de morcovi si nuci este extrem de gustos si se prepară foarte usor. INGREDIENTE: Pentru cremă: 200 g zahăr pudră 5 ml vanilie 125 g unt 450 g cremă de branză Pentru blat: 100 g scorţişoară 180 g ananas din compot 1/2 lingurita sare 1 plic bicarbonat 750 g făină 10 ml esentă de vanilie 3 ouă 1 lingurita suc de lămaie 250 ml smantană 3 50 g zahăr 180 g unt 250 g miez de nucă 250 g morcovi Pentru decor: 200 g miez de nucă Pentru tavă: unt şi făină MOD DE PREPARARE: Pentru blat, se mixează untul cu zahărul şi, cand se transformă intr-o cre ...
Asociatia Pro Consumatori a analizat oferta de dulciuri din 20 de cofetării, precum si compozitia mixurilor pentru prăjituri comercializate in structurile comerciale de tip hipermarket. Dacă tortul continuă să fie respectat ca produs consumat la ocazii speciale, prăjiturile au ajuns să intre in categoria alimentelor consumate in exces, indeosebi de către femei si copii, cu tot cortegiul de efecte nedorite pentru sănătatea consumatorilor. Producerea tot mai facilă a zahărului in ultimele 2-3 secole a fost fără indoială factorul cel mai favorabil pentru producerea cu usurintă a ...
Ajunul Bobotezei reprezintă ziua in care cerurile se deschid, iar crestinii tin post pentru putea gusta din apa sfintită- Agheasma Mare. Totodată, aceasta este o zi a traditiilor, a obiceiurilor si a superstitiilor transmise din generatie in generatie. În Ajunul Bobotezei, se pregăteste o masă asemănătoare cu masa din ajunul Crăciunului. Totodată, sub fata de masă se pune fan sau otavă, iar pe fiecare colt se pune cate un bulgăre de sare. Obiceiul este menit să atragă belsugul si să păzească de rele toată familia in noul an. Mai apoi, pe masă se pun 12 feluri de ma ...
Colacul are o semnificaţie aparte in tradiţia populară şi se intalneşte la romani pe toată perioada sărbătorilor de iarnă, dar şi la cele mai importante momente din viaţa creştinilor: botez, nuntă şi inmormantare. Astfel, la botezul unui copil, părinţii duc colaci naşului, iar majoritatea etapelor nunţii sunt insoţite de prezenţa unui colac. Şi in ritualurile de inmormantare apar colacii şi sunt impletiţi sub mai multe forme: fie sunt rotunzi, fie au formă de cruce ori de scară (pe care sufletul celui dispărut va urca către cer). Cuvantul „colac“ a ajun ...
Sărbătorită in Statele Unite ale Americii, ziua bomboanelor de ciocolată (#ChocolateCandyDay) le oferă iubitorilor de ciocolată incă o oportunitate pentru a-şi serba desertul preferat. Pe scurt, istoria ciocolatei a inceput in America Centrală, in perioada 1500 - 300 i.Hr., cand indienii olmeci cultivau arborii de cacao, conform dovezilor arheologice. Din secolul XVI boabele de cacao au ajuns şi in Europa, fiind aduse de conchistadorii spanioli. Fiertura pe baza acestor boabe li s-a părut spaniolilor mult prea amară, aşa că au inceput să adauge zahăr din trestie, dar şi vani ...
Vinul fiert este băutura preferată in serile friguroase. Un pahar cu vin fiert cu scorţişoară oferă nu doar o savoare deosebită, ci are şi puteri tămăduitoare pentru cei care suferă de răceală. Pentru prepararea celei mai căutate băuturi din perioada rece avem nevoie de o sticlă de vin roşul, zahăr, beţe de scorţişoară şi, cei care preferă, cateva felii de portocală sau măr, plus nucsoară si anason stelat. Vinul se pune la fiert intr-o oală, la foc mic, iar in momentul in care s-a incălzit se pune zahărul, după care se amestecă foarte bine, pană ...
Lumea culinară a suferit o pierdere foarte mare. Unul dintre cei mai cunoscuti bucătari din Scotia, Ahmed Aslam Ali, a murit la varsta de 77 de ani. El rămane celebru pentru reteta sa de pui care a devenit un preparat nelipsit din meniurile restaurantelor cu specific sud-asiatic - pui tikka masala. Acest preperat a devenit nelipsit din meniurile restaurantelor care au specific sud-asiactic. Reteta de curry cremoasă si nu foarte picantă a fost folosită pentru prima dată in bucutăriile restaurantului „Shis Mahal” in anii 1970. Ulterior, preparatul a devenit unul dintre cele m ...
Checul cu ciocolată este un desert uşor de preparat şi delicios. Pentru prepararea checului cu ciocolată aveţi nevoie de următoarele ingrediente: o cană făină, cană de zahăr, un praf de sare, 6 ouă, un pliculeţ de praf de copt, un pliculeţ de zahăr vanilat, două linguri de cacao, două cuburi de ciocolată de menaj, ulei. Mod de preparare Mai intai se bat cele ouăle cu zahărul şi zahărul vanilat. Adăugăm făina cu praful de copt şi continuăm să omogenizăm. Se adaugă cacao şi amestecăm din nou. Se pune aluatul in două forme de cozonac, apoi le introducem ...
Budinca de prune este un desert delicios si usor, care se prepară rapid. Avem nevoie de lapte, lamaie, zahar vanilat, oua, margarina, zahar, sare, faina, fulgi de cereale, prune. Ingrediente: * 2 ceşti lapte * coaja de la 1 lămaie * 2 plicuri zahăr vanilat * 4 ouă * puţină margarină pentru uns forma * 3 linguri zahăr * sare * 2 linguri făină * 2 linguri fulgi de cereale * 500 g prune Mod de preparare: Prunele fără samburi le aşezi intr-o formă unsă cu margarină, iar peste ele torni compoziţia formată din ouă, lapte, coaja rasă de la lămaie, zahărul vanilat, ...
Cum se face gemul de prune Ingrediente - 2 kg prune - 800 g zahăr - zahăr vanilat sau esenţă de vanilie (opţional) Cum se prepară Se spală şi se curăţă prunele de samburi şi de codiţe. Se pun la frigider, la rece, pentru 2-3 ore. Într-o cratiţă (cu fundul mai gros) se pun prunele şi se presară deasupra zahărul impreună cu zahărul vanilat ori esenţa de vanilie, potrivit retete.unica.ro. După ce au stat la rece 2-3 ore, se pun la fiert, la inceput la foc mare, apoi la foc potrivit. Se amestecă folosind o lingură de lemn să nu se prindă de cratiţă, insist ...
Carnatii afumati se numără printre preparatele prezente pe masă, de Sărbători. Iată cum trebuie să-i prăjesti pentru a nu crăpa. Se taie carnatul bucăţi cat doriţi de lungi, cam la 4 cm, să poată fi mancaţi din 2 imbucături. Se aşează carnaţii intr-o cratiţă/tuci astfel incat să fie pe un singur strat, mai bine un pic inghesuiţi decat răsfiraţi, scrie e-retete.ro. Alegeţi aşadar o cratiţă care să-i cuprindă cat mai bine. Turnaţi apa de două degete şi aduceţi la fierbere. Daţi focul la mediu spre mic şi lăsaţi să fiarbă cu capacul uşor intredeschis. ...