Sfaturi culinare
Dimensiune font:
Supa se limpezeşte dacă adăugaţi, în timp ce aceasta clocoteşte, un albuş bătut spumă.
Nu puteţi păstra albuşul nici măcar în frigider mai mult de două ore. El oferă un mediu propice pentru dezvoltarea microbilor.
Albuşurile se vor bate foarte bine dacă, la începutul operaţiunii, adăugaţi una sau două linguriţe de făină pentru fiecare albuş. Dacă vreţi să obţineţi o cantitate mai mare de spumă, în momentul în care bateţi albuşurile adăugaţi o lingură de apă.
Pentru ca maioneza să fie reuşită aveţi grijă ca toate ingredientele să fi fost ţinute cu două trei ore înainte la aceeaşi temperatură.
Dacă vreţi să utilizaţi un rest de maioneză, adăugaţi o linguriţă de apă caldă. Bateţi apoi bine, indicat fiind să utilizaţi mixerul.
Dacă intenţionaţi să preparaţi sandvişuri la care să adăugaţi şi maioneză, ungeţi mai întâi felia de pâine cu un strat foarte subţire de unt. Abia apoi, adăugaţi maioneza, pentru ca felia să nu se înmoaie.
Ouăle umplute vor fi şi mai gustoase dacă în compoziţia lor veţi adăuga puţin mărar tocat şi castraveţi muraţi daţi pe răzătoare.
Maioneza se poate tăia dacă la început adăugaţi prea mult ulei sau dacă acesta este prea rece. O puteţi recupera dacă într-un vas separat amestecaţi o linguriţă din maioneza tăiată cu una de zeamă de lămâie. Frecaţi într-un singur sens, iar după câteva minute adăugaţi treptat şi restul maionezei tăiate.
Ouăle abia scoase din frigider nu se pun imediat la fiert, deoarece se vor crăpa. Ele se lasă să stea la temperatura camerei cel puţin 30 de minute.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau