Beneficiile muncii remote - ce am învățat despre lucrul de acasă

2 net

Dimensiune font:

| 15-06-2021 16:22

Pandemia de coronavirus a oferit multor oameni posibilitatea de a lucra de acasă și de a vedea astfel care sunt beneficiile muncii la distanță, în propria locuință. Pentru mulți, aceasta este noua normalitate, mai ales dacă privești întreaga situație prin prisma avantajelor oferite. Atunci când domeniul de activitate permite utilizarea unui calculator sau a unui laptop i7 perfomant prin intermediul căruia să îți rezolvi taskurile de zi cu zi, munca poate fi făcută de oriunde.

Iată o listă de cinci beneficii ale muncii de acasă. Pe unele poate le-ai cunoscut deja, iar altele îți pot deschide noi perspective asupra acestui stil de a lucra:

Un echilibru mai bun între muncă și viața personală

Atunci când lucrezi de acasă și ai acceptul angajatorului, îți poți organiza timpul așa cum dorești și așa cum ai nevoie. Poți prioritiza altfel diversele activități de peste zi. Te poți trezi mai târziu și poți lucra spre seară, dacă te simți mai productiv așa. Sau dimpotrivă, dacă ești o persoană matinală, te poți trezi și la ora 6 dimineața pentru a începe munca și pentru a termina mai devreme, astfel încât să ai mai mult timp pentru familie în a doua jumătate a zilei.

De asemenea, te vei concentra mai ușor în cazul taskurilor mai dificile, deoarece acasă te bucuri de liniște, lux pe care nu ți-l puteai permite la firmă, în spațiile open space cu foarte mulți colegi la un loc.

Fără timp pierdut în transport

Ca să ajungi la locul de muncă, e posibil sa petreci în jur de 30 de minute sau chiar o oră ín drum spre birou, practic o oră sau două ore zilnic. Poate chiar mai mult. Dincolo de timpul pe care îl petreci în transportul în comun sau în mașina personală, se mai adaugă și alte probleme: creșterea nivelului de stres, un colesterol ridicat și predispoziția spre depresie.

Atunci când lucrezi de acasă, scapi de astfel de probleme. Timpul pe care îl petreceai pe drum îl poți valorifica acum altfel. Poți citi, te poți documenta din articole pe domeniul tău, poți face sport, poți ieși la plimbare, poți suna un prieten. Astfel, te poți bucura de obiceiuri sănătoase care să îți facă viața mai frumoasă.

 Posibilitatea de a locui acolo unde vrei

Un job remote pe termen lung îți oferă posibilitatea de a locui acolo unde dorești. Mulți angajați luau în calcul o locuință cât mai aproape de locul de muncă, astfel încât să poată ajunge ușor și rapid. O astfel de decizie putea fi în detrimentul confortului. Practic, locuința putea fi mai scumpă sau mai mică, dar conta doar apropierea pe hartă de birou.

În momentul în care jobul îți permite activitatea la distanță, te poți orienta spre locuințe mai îndepărtate de centrul orașului sau poți lua în calcul chiar mutarea într-o altă localitate. Poți găsi proprietăți la prețuri mai bune și mult mai spațioase, astfel încât să te bucuri de casa visurilor tale acum și nu la o vârstă mai înaintată.
Mai multe economii

Atunci când lucrezi de acasă, ai posibilitatea de a strânge mai multe economii. Nu mai cheltui pe gustările de dimineață și masa de prânz, deoarece poți mânca ceea ce prepari tu acasă. În plus, mesele vor fi mai gustoase și mai sănătoase. De asemenea, vei economisi și banii de transport zilnic, fie că e vorba de abonamentul la transportul în comun sau plinul de benzină la mașina personală.

Pe de altă parte, și companiile reduc anumite cheltuieli cu personalul, cum ar fi chiria spațiului, întreținerea acestuia, diverse costuri date de asigurarea unor produse necesare pentru o bună desfășurare a activității și așa mai departe. Astfel, munca de acasă poate aduce beneficii de ambele părți, și pentru angajați, și pentru angajatori.


Un birou pe placul tău

Atunci când lucrezi de la sediul unei firme, ți se oferă un loc în care să lucrezi și nu ai foarte multe posibilități de schimbare sau redecorare. Din păcate, un birou poate fi neprimitor, înghesuit, întunecos, cu un scaun lipsit de confort, aspecte care afectează randamentul angajaților și buna dispoziție.

Atunci când lucrezi de acasă, îți poți amenaja propriul birou așa cum îți dorești. E bine să investești într-un scaun confortabil, care să îți protejeze sănătatea coloanei vertebrale. Biroul trebuie să fie încăpător și reglat la înălțimea potrivită. E bine să îl poziționezi într-o zonă a casei cu multă lumină naturală, astfel încât să te bucuri cât mai mult de aceasta pe parcursul zilei. Poți adăuga și un colț verde, cu plante, pentru un surplus de oxigen, relaxarea ochilor și a minții. Verdele natural relaxează creierul și conferă o stare de echilibru interior.

La aceste cinci beneficii se pot adăuga multe altele, pe care le-ai observat chiar tu de când lucrezi de acasă. Piața muncii se schimbă văzând cu ochii, iar angajatorii încep să ofere posibilitatea de a alege dacă vrei să lucrezi remote pe termen lung sau într-un stil hibrid, o parte la birou și o parte de acasă. Important este să te bucuri de un bun echilibru între viața personală și cea profesională, astfel încât să fii împlinit în ambele direcții.

Sursă foto: pexels.com

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

Tribunalul Neamţ, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 1445/103/2018, în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, precum şi a Codului de procedură civilă, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare a bunrilor mobile din patrimoniul debitoarei S.C. „Casa Scutaru” S.R.L., cu sediul în municipiul Piatra Neamţ, str. Grigore Ureche, bl. G3, et. 3, ap. 71, judeţul Neamţ, după cum urmează: Nr. crt. DENUMIRE ACTIV, Valoare -lei-, 1. Tractor articulat forestier 690 OP, 98.460,00. Preţul de pornire al licitaţiei pentru bunurile mobile scoase la vânzare este cel de mai sus. Vânzarea se va face conform hotârârilor adunării creditorilor din data de 05.05.2021 şi 02.06.2021. Vânzarea prin licitaţie publică va avea loc începând cu data de 02.08.2021, ora 1200 şi se vor organiza şedinţe de licitaţie publică cu strigare la un interval de 7 zile, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din preţul de pornire al licitaţiei pentru fiecare bun mobil, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei, a caietului de sarcini, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Preţul caietului de sarcini este 500 lei şi este obligatoriu pentru participanţii la licitaţie. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul – verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefoanele 0335/566.035 şi 0727/850.575.
Tribunalul Iaşi, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 8766/99/2017 (527/2017), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, precum şi a Codului de procedură civilă, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Kolado” S.R.L., cu sediul în sat Dancu, str. Daliei nr. 70, bl. D3, sc. A, et. 3, ap. 13, judeţul Iaşi, după cum urmează: Nr. crt. DENUMIRE ACTIV, Componenţa, Valoare -lei-, 1. Bunuri mobile, Echipamente şi utilaje, 90.670,00, 2. Bunuri mobile, Mijloace de transport, 62.700,00. Preţul de pornire al licitaţiei pentru bunrile scoase la vânzare este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare şi hotărârea Adunării creditorilor din data de 23.07.2021. Vânzarea prin licitaţie publică va avea loc la data de 13.08.2021, ora 1000 şi se vor organiza 5 şedinţe la un interval de 7 zile, respectiv până la data de 10.09.2021, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din preţul de pornire al bunului licitat, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al bunului licitat şi a caietului de sarcini, respectiv 500 lei, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefoanele 0335/566.035 şi 0727/850.575.
Tribunalul Vaslui, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 3093/89/2017, în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, precum şi a Codului de procedură civilă, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Total Media Radio - TV” S.R.L. Vaslui, cu sediul în municipiul Vaslui, str. Unirii nr. 14, judeţul Vaslui. Nr. crt. DENUMIRE ACTIV/BUN, Valoare -Lei- 1., Echipament tehnologic, aparate de măsură şi control, mijloc de transport, mobilier, aparatură birotica 174.679. Preţul de pornire al licitaţiei pentru bunurile scose la vânzare este cel de mai sus şi reprezintă 100% din valoarea de inventar, iar vânzarea se va efectua conform hotărârilor Adunării creditorilor din data de 23.07.2021, respectiv la cel mai bun preţ oferit. Vânzarea prin licitaţie publică va avea loc începând cu data de 12.08.2021, ora 1000 şi se vor organiza 5 şedinţe săptămânale, respectiv până la data de 09.09.2021, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 5% din preţul de pornire al licitaţiei, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei şi a caietului de sarcini, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Preţul caietului de sarcini este 500,00 lei şi este obligatoriu pentru participanţii la licitaţie. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul administratorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefon: 0335/566.035, 0744/291.653, fax 0335/814.103. Lichidator judiciar, Estconsult I.P.U.R.L. Huşi
ANM a lansat Cod roșu de furtună, grindină și fulgere (FOTO)
28/07/2021 17:42

Meteorologii au emis miercuri o avertizare Cod rosu de averse si vijelii pentru mai multe localităti din judetul Bacău. Potrivit ANM, sunt vizate localitătile Balcani, Mărgineni, Blăgesti, Parjol, Scort ...

Avionul prezidențial al lui Nicolae Ceaușescu, donat după adjudecare
28/07/2021 15:33

Primul si singurul avion de pasageri construit in Romania – ROMBAC 1-11, folosit pentru zborurile oficiale ale lui Nicolae Ceausescu, a fost donat in această dimineată, miercuri, 28 iulie, Muzeului Nati ...

Scandal Pegasus în Ungaria. Se cere demisia guvernului Orban pentru acuze grave
28/07/2021 15:25

Opozitia din Ungaria cere demisia intregului guvern pentru presupusa supraveghere prin software-ul Pegasus. Opozitia din Ungaria a cerut demisii la nivelul guvernului condus de Viktor Orban din cauza unor ac ...

Urs filmat alergând pe un bulevard din municipiul Brașov VIDEO
28/07/2021 14:20

 Un bărbat din Brasov a filmat, in noaptea de duminică spre luni, un urs care alerga speriat pe Calea Bucuresti din municipiu, chiar pe carosabil. Animalul a fost surprins duminică in jurul orei ...

Tragedie în Statele Unite. Trei oameni au murit după ce s-au prăbușit cu avionul
28/07/2021 11:15

    Trei oameni au murit după ce un avion de mici dimensiuni s-a prăbusit pe un teren de golf, in SUA. Aeronava se pregătea să aterizeze pe un aeroport din nordul Californiei, cand a intrat in ...

ALERTĂ METEO: cod portocaliu de caniculă în ȘASE județe, vijelii puternice în ZECE județe
28/07/2021 10:51

Bucurestiul si 6 judete se vor afla joi, vineri si sambătă sub Cod portocaliu de caniculă. Temperaturile urcă pană la 40 de grade, cu disconfort puternic. Miercuri sunt anuntate vijelii puternice in 10 jud ...

10 trucuri pentru a schimba aspectul casei, cu un buget redus
28/07/2021 10:46

Vrei să dai casei tale un aspect nou, fără a cheltui multi bani si nu stii cum să faci asta? Nu te panica, există o grămadă de idei inteligente, fie că vorbim despre elemente decorative sau schimbări r ...

 Cum să atragi banul de partea ta într-o singură vară: afaceri profitabile cu investiții minime
28/07/2021 10:10

Nu degeaba se spune că romanul e inventiv, poate face bani si din piatră seacă, iar priceperea lui la politică si fotbal chiar nu poate fi contestată. Desigur, e vorba si de exagerare, dar nu si dacă subi ...

Incendiu 'incontrolabil' alimentat de vântul puternic amenință casele de la periferia Atenei
28/07/2021 09:20

Un incendiu de pădure a izbucnit marţi, la poalele Muntelui Penteli, la periferia de nord a Atenei, unde, alimentat de rafale puternice de vant, ameninţa locuinţe, potrivit pompierilor şi autorităţilor l ...

Două cutremure, la interval  de sapte ore
28/07/2021 08:49

Două cutremure s-au produs noaptea trecută, la interval de sapte ore. Două cutremure s-au produs noaptea trecută, la interval de 7 ore, in Munteania si Transilvania. Primul seism s-a produs la ora 23.1 ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei