Ciulama cu carne de pasăre ca la mama acasă
Dimensiune font:
Ciulamaua cu carne de pasăre este o mâncare specială, care duce mereu cu gândul la copilărie. Avem nevoie de
* 50 ml ulei de floarea soarelui
* 50 g faina
* 500 ml supa de gaina/supa de pui
* carne de gaina fiarta (pulpe, aripi)
* piper
* sare
* 1 lingura plina patrunjel proaspat tocat
Modul de preparare
Se fierbe carnea până rezultă o supă consistentă. Separat se prepară sosul.
Punem uleiul intr-o cratita antiaderenta, pe foc mic. Cand s-a incalzit, adaugam toata faina deodata si amestecam viguros, cca 1 minut, pe foc foarte mic, pana cand compozitia capata un aspect auriu.
Ciulama cu carne de pasare preparare
Adaugam treptat supa calda de gaina, strecurata. Este foarte important sa o adaugam treptat, in acest fel vom obtine o ciulama fara cocoloase. Amestecam continuu dupa fiecare transa de supa adaugata. Eu am adaugat cate 100 ml de supa deodata si am amestecat continuu.
Cand sosul se leaga, adaugam sare si piper dupa gust, patrunjelul tocat si bucatile de carne din supa. Amestecam cu grija pana cand bucatile de carne sunt acoperite de sos.Stingem focul si servim ciulamaua imediat. Ciulamaua nu se reincalzeste, asadar preparam doar cat putem sa mancam imediat.
Bineinteles ca ciulamaua va fi insotita de o mamaliguta fierbinte. Este delicioasa
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau