ERR(8): Notice: Undefined variable: GDPR
ERR(8): Notice: Undefined variable: GDPR_CONSENT_755
Ciulama cu carne de pasăre ca la mama acasă

Ciulama cu carne de pasăre ca la mama acasă

ciulama-de-pui-ca-la-bunica5

Dimensiune font:

| 15-09-2022 12:38

Ciulamaua cu carne de pasăre este o mâncare specială, care duce mereu cu gândul la copilărie. Avem nevoie de

* 50 ml ulei de floarea soarelui
* 50 g faina
* 500 ml supa de gaina/supa de pui
* carne de gaina fiarta (pulpe, aripi)
* piper
* sare
* 1 lingura plina patrunjel proaspat tocat
Modul de preparare

Se fierbe carnea până rezultă o supă consistentă. Separat se prepară sosul. 

Punem uleiul intr-o cratita antiaderenta, pe foc mic. Cand s-a incalzit, adaugam toata faina deodata si amestecam viguros, cca 1 minut, pe foc foarte mic, pana cand compozitia capata un aspect auriu.
Ciulama cu carne de pasare preparare

Adaugam treptat supa calda de gaina, strecurata. Este foarte important sa o adaugam treptat, in acest fel vom obtine o ciulama fara cocoloase. Amestecam continuu dupa fiecare transa de supa adaugata. Eu am adaugat cate 100 ml de supa deodata si am amestecat continuu.
Cand sosul se leaga, adaugam sare si piper dupa gust, patrunjelul tocat si bucatile de carne din supa. Amestecam cu grija pana cand bucatile de carne sunt acoperite de sos.Stingem focul si servim ciulamaua imediat. Ciulamaua nu se reincalzeste, asadar preparam doar cat putem sa mancam imediat.

Bineinteles ca ciulamaua va fi insotita de o mamaliguta fierbinte. Este delicioasa 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

04:40

FOTO - Rețete de post. Pilaf sârbesc
07/10/2022 12:31

O mancare gătită rapid in timpul postului, o retetă foarte simplă si usor de preparat este pilaful sarbesc. Reteta este gata in maximum o jumătate de oră, iar pentru patru portii sunt necesare următoarel ...

Omleta franțuzească, cea mai pufoasă omletă din lume. Iată cât de ușor se prepară
06/10/2022 17:15

O astfel de retetă este această omletă magnifică. Omleta Poulard a apărut pe insula franceză insula franceză Mont Saint Michel, incă in secolul al XIX-lea, fiind inventată de Annette Poulard. Femeia a ...

Povestea covrigului
06/10/2022 16:37

Îi găsim la orice colţ de stradă, sunt ieftini şi au devenit, in timp, consumaţi la scară largă. Dar caţi ştiu povestea din spatele covrigilor?! Ei bine, totul incepe undeva prin anul 600. Dis ...

Ostropel de pui
06/10/2022 15:48

Ostropelul de pui este o mancare delicioasă, usoară, de vară. Se folosesc pulpe de pui. Ingrediente: * 1 kg pulpe de pui cu piele si os (sau mix cu pulpe dezosate) * 1 ceapa medie * 1 capatana de usturo ...

Rețeta prăjiturii Sfântului Fanurie
06/10/2022 14:45

Fanuropita sau prăjitura Sfantului Fanurie este o prăjitură foarte populară in Grecia, aromată si foarte simplu de făcut. În timpul preparării acestei retete, se spun rugăciuni către Sfantul Fanu ...

Scumpirea ouălor afectează bucătăria franțuzească
06/10/2022 11:00

Dublarea preţului ouălor in Franţa, din cauza exploziei preţurilor la nutreţ şi energie precum şi a lipsei livrărilor ca urmare a gripei aviare, a determinat unele companii alimentare să işi reducă p ...

VIDEO - Cafeaua perfectă, cu Gheorghe Florescu
06/10/2022 05:45

   Stiati că pentru prima dată, cafeaua a apărut la sfarsitul secolului al IX-lea in Etiopia, printr-o intamplare? Un păstor care avea o turmă de capre a observat cum caprele sale au mai multă ...

Cafeaua, vinul și bananele sunt pe cale de dispariție. Ce vom mânca peste 40 de ani
05/10/2022 09:30

Schimbările climatice vor provoca si disparitia sau, in cel mai fericit caz, reducerea suprafetelor cultivate cu anumite culturi. Pe măsură ce conditiile de vreme se schimbă, fermierii vor intampina mari ef ...

Cum se prepara cea mai buna cafea la ibric
05/10/2022 07:05

Cafeaua la ibric pare simplu de preparat, insa daca ne dorim sa pastram traditia, trebuie sa facem rost, mai intai, de un ibric din cupru si sa cautam o cafea macinata fin sau chiar sa ne ocupam singuri de ma ...

Chec aperitiv cu dovlecei și ciuperci
04/10/2022 15:30

 O retetă usoară, de vară, checul aperitiv cu dovlecei este o alternativă sănătoasă inclusiv pentru pranz. Ingrediente: 6-7 ciuperci 1 dovlecel 1 ceapa alba 1 morcov 4 ou ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei