Încă o demisie în Senatul de la „Cuza”
Dimensiune font:
* neînţelegerile din cea mai veche universitate ieşeană, plus măsurile de austeritate care au subţiat vizibil portofelele personalului sunt motive de demisie din funcţii onorifice * ultimul care a renunţat la statutul de membru al Senatului UAIC este Liviu Antonesei, care acuză nepotism şi relaţiile de cumetrie din universitate
Aparenta linişte şi acceptare a bobârnacelor de la Universitatea „Al.I. Cuza” (UAIC) se zdruncină, de la zi la zi. Astfel, în ultima perioadă, tot mai multe nume importante dispar de pe lista care alcătuia, la începutul anului universitar, formula Senatului. S-a început cu profesorul Ovidiu Cârjă, fostul preşedinte, apoi au urmat, printre alţii, Constantin Sălăvăstru, Ilie Fârte sau Marin Fotache. Ultima demisie îi aparţine lui Liviu Antonesei. Acesta acuză, printr-o scrisoare pe blogul personal, deschiderea unui „câmp larg de desfăşurare pentru nepotism, cumetrialitate şi conjugalitate” în oferirea burselor POSDRU şi în cadrul concursurilor pentru posturile de cercetare. Îşi recunoaşte neputinţa de a apăra interesele colegilor şi, implicit, neîndeplinirea unui mandat care nu i-a adus decât „frustrare şi mânie”. „În al treilea rând, demisionez pentru că nu vreau să cauţionez, prin simpla mea prezenţă în Senat, măsurile de austeritate, pe care le-aş cauţiona chiar şi dacă aş vota împotriva Raportului Domnului Rector, prezentat Senatului în şedinţa din februarie. Chiar dacă altceva nu s-ar mai putea face în acest moment, nu vreau să particip la această măsură. Prefer să suport consecinţele alături de colegii mei, cadre didactice sau nu”, mai notează Liviu Antonesei.
Referitor la demisia acestuia, Constantin Rusu, preşedintele Senatului UAIC a refuzat să comenteze, până nu se va întruni joi cu colegii, într-o şedinţă a Biroului Senat. „Calitatea de membru al Senatului implică o responsabilitate extraordinară, în opinia mea, şi cei care au acceptat această onoare au ştiut de la bun început care sunt condiţiile jocului. Ştiau foarte clar că nu sunt posturi remunerate şi atunci va trebui să lucrăm şi noi, membrii Senatului şi cei din Consiliul de Administraţie, pentru binele acestei instituţii. Binele acesta este văzut diferit de o parte sau de cealaltă parte. Important este să ne armonizăm punctele de vedere, să găsim calea care să ne ducă spre evoluţie”, ne declara recent preşedintele Senatului. (Anda Pintilie)
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau