Centrul Social „Împreună” funcţionează la capacitate maximă
Dimensiune font:
Pentru aproximativ 60 de persoane, centrul reprezintă casa modernă pe care nu au avut-o niciodată
Inaugurat de municipalitatea pietreană în vara anului trecut, centrul oferă găzduire şi servicii tinerilor proveniţi din centre de plasament şi familii defavorizate social. Modernizarea, extinderea şi dotarea centrului social, s-a realizat cu aportul Primăriei Piatra Neamţ, cu susţinere fundamentală din fonduri europene. „În perioada iunie – decembrie 2013, s-au acordat servicii sociale, ca urmare a celor 60 de solicitări, primului grup ţintă din Centrul Social Împreună. Grupul a fost atent evaluat, monitorizat şi a beneficiat de servicii diversificate în această nouă casă a lor de care sunt foarte mândri”, a declarat Adrian Grigoraş, viceprimarul municipiului Piatra Neamţ.
Şansă la o viaţă normală
În prezent, în centru sunt 58 de tineri, dintre care 14 copii, care beneficiază de servicii pe mai multe planuri: social, educaţional, psihologic şi de dezvoltare personală. Pe lângă serviciile de bază, asistaţii din centru desfăşoară şi alte activităţi, precum informare şi lectură, dobândirea abilităţilor de preparare a hranei, dobândirea abilităţilor digitale, antrenamente fitness, muzică şi dans. a spus viceprimarul. „Este un loc modern, în care lucrăm intens pentru a-i acomoda pe tineri cu un anumit stil de viaţă, pe care, până la această vârstă, nu au avut şansa să îl cunoască. Încă de la început ne-am propus să asigurăm o viaţă mai uşoară, mai liniştită şi stabilitate acestor beneficiari cunoscând mediul din care provin, cunoscându-le nevoile, potenţialul şi, nu în ultimul rând, teama ascunsă în sufletele lor, faţă de reacţia societăţii”, a spus viceprimarul. Tinerii din centru beneficiază de suport în vederea obţinerii actelor de identitate, înscrierii sau transferului copiilor în unităţile de învăţământ, înscrierii la medicul de familie, obţinerii unei locuinţe din fondul de stat, acordării beneficiilor de asistenţă socială, căutării unui loc de muncă. Totodată, asistaţii sunt consiliaţi cu privire la conştientizarea rolurilor parentale. Tinerii găzduţi în centru, au fost implicaţi şi în activităţi de amenajare a spaţiilor din imediata apropiere imobilului, în igienizarea anumitor zone din oraş pentru stimularea nevoii de utilitate.
Ingrid Ciofoaia
„Scopul acordării acestor servicii este asigurarea nevoilor de bază ale beneficiarilor, nevoilor de siguranţă, dragoste şi apartenenţă, de autorespect şi autorealizare a acestora”- Adrian Grigoraş, viceprimarul municipiului Piatra Neamţ
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau