CET Iaşi a intrat în insolvenţă, dar golăniile continuă
Dimensiune font:
Un fost gestionar al centralei este purtat pe drumuri de contabilii şi juriştii CET. Miza acestui „tratament” îi reprezintă cei 10.000 de lei pe care fostul angajat, actualmente pensionar, îi are depuşi într-un cont la CEC, bani care i-au fost opriţi sub formă de garanţie materială
De mai bine de cinci luni, ieşeanul Mihai Tănase, fost salariat CET, este purtat pe drumuri de cei care administrează centrala de termoficare. Nimeni nu este dispus să parafeze un act care i-ar da dreptul fostului gestionar, pensionat în septembrie 2013, să intre în posesia unei importante sume de bani reprezentând garanţia oprită de şefii CET în perioada în care acesta era în activitate. „Tuturor celor care au lucrat drept gestionari li s-a oprit o garanţie materială. Banii sunt depuşi într-un cont special, la CEC. Cred că s-au strâns peste 10.000 lei, bani de care nu pot să dispun pentru că nu vor cei de la CET”, spune acesta.
Necazul cetăţeanului a început în toamna anului trecut, când Mihai Tănase a împlinit vârsta ce-i oferea posibilitatea pensionării anticipate. „Am avut în gestiune mai multe puncte termice, cu toate instalaţiile din dotare. Pe data de 23 septembrie 2013, a fost întocmit un proces verbal prin care am predat întreaga gestiune celui care mi-a luat locul, act avizat şi de membrii unei comisii de inventariere. Odată cu acest act, au fost întocmite, aşa cum era şi normal, fişe de lichidare, parafate atât de Dalkia, cât şi de CET, din care reiese faptul că nu am debite nelichidate către niciuna dintre entităţi. Am crezut că odată realizat acest pas pot solicita returnarea sumelor reprezentând garanţia materială”, explică Mihai Tănase.
Pensionar, dar încă gestionar!
După două luni, prin adresa 10284/12.11.2013, acesta este înştiinţat de către CET că, în termen de 15 zile, trebuie să predea bunurile aflate în gestiunea sa, în caz contrar şefii CET ameninţând cu executarea garanţiei materiale şi acţionarea în instanţă pentru daune şi recuperarea bunurilor. „M-am crucit. Le-am zis celor de la CET că am predat toată gestiunea, însă mi s-a răspuns că nu există ştampila şi semnătura celor de la Dalkia. I-am contactat pe aceştia. Mi s-a răspuns că, nefiind proprietarii bunurilor aflate pe acea listă de inventar, nu au competenţe în această speţă, dând de înţeles că doar CET poate rezolva problema”, mai spune ieşeanul, indignat.
Spălatul pe mâini, „sportul” preferat al celor de la CET
Contactat telefonic, Costel Bejenaru, administratorul special al CET Iaşi, susţine că fostul gestionar poate intra în posesia garanţiei oprite doar dacă predă gestiunea! „Dacă nu a intrat în posesia banilor, înseamnă că nu a predat gestiunea. Trebuie să treacă de contabilitate, de serviciul juridic, după care îi semnez adresa către CEC. Banii există, nu s-a atins nimeni de ei”, spune acesta. Altfel spus, acesta a pasat responsabilitatea rezolvării problemei contabililor şi juriştilor CET. Jurişti care, la rândul lor, nu vor să preia gestiunea lui Mihai Tănase fără aviz de la Dalkia, operatorul privat refuzând, în mod logic, să facă acest lucru nefiind proprietarul bunurilor la care se face referire. „Eu ce trebuie să fac acum, să aştept până când se va proceda la transmiterea în proprietatea Dalkia a fostei mele gestiuni? Nu înţeleg de ce trebuie să rămân agăţat cu gestiunea atât timp cât, acum, sunt un simplu pensionar. Să-şi rezolve ei între ei problemele, iar mie să-mi dea hârtiile care-mi oferă posibilitatea să-mi recuperez banii. Banii mei...”, mai spune Mihai Tănase. (Tudor Damaschin)
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau