Dreptul la replică al conducerii Colegiului Tehnic ”M. Sturdza” Iași
Dimensiune font:
Conducerea școlii este consternată de modul cum este reflectată imaginea colegiului în articolul apărut în ziarul Evenimentul din data de 13.03.2015, de punctul de vedere unilateral al reporterului, precum și de asocierea tragicului eveniment în care a fost implicat elevul Eduard P., cu procesul instructiv-educativ din școala noastră.
Față de cele prezentate în articol, solicităm dreptul la replică prin prezentarea răspunsurilor
la acuzațiile invocate, astfel:
1. Față de afirmația ”Tranferul pe bandă rulantă” precizăm următoarele:
La finele primului semestru al anului școlar 2014-2015 au plecat prin transfer la alte unități școlare 6 elevi, din motive diverse: apropiere de domiciliu, situație financiară precară, abateri disciplinare, sau, pentru a fi împreună cu frații lor.
Tot la sfârșitul semestrului I au venit prin transfer de la alte unități școlare 7 elevi. Menționăm că numărul de elevi care au solicitat transferul la școala noastră este mai mare, dar nu au primit aprobare de la școlile de proveniență. De asemenea, menționăm că în anul școlar 2013-2014 au plecat prin transfer 7 elevi și au venit 8 elevi.
După primul semestru al anului școlar 2014-2015, au plecat din cămin 8 elevi din următoarele motive: eliminare pentru nerespectarea regulamentului; alegerea navetei din motive financiare; mutare la gazdă împreună cu frați, prieteni, rude; mutare în căminele altor licee – 2 elevi;
2. Calitatea mâncării
Cantina școlii a asigurat servirea mesei pentru sute de copii veniţi din toată ţara, cu ocazia diverselor activităţi organizate de Inspectoratul Școlar Județean Iaşi, în colaborare cu alte şcoli din România. Nu au existat plângeri din partea niciunui elev sau profesor.
Direcţia Sanitar-Veterinară şi Direcția de Sănătate Publică nu au sancţionat cantina Colegiului Tehnic „Mihail Sturdza”, prin urmare, funcţionează în conformitate cu legile în vigoare. În sprijinul acestei afirmații, există raportul medicului care avizează meniul, conținutul și calitatea acestuia.
3. Furtul de telefoane
Cazurile în care s-au înregistrat furturi de telefoane mobile - 5 în cămin, dintre care 3 au fost rezolvate, 4 în școală, dintre care 2 rezolvate și 2 în curs de rezolvare prin: recuperare bunului în urma investigațiilor proprii sau implicarea polițiștilor de la secția V, recuperarea contravalorii bunului. Au fost și situații în care s-a constatat neglijența proprietarului bunului, amanetarea (cazul relatat în articol) sau pierderea și, apoi, invocarea furtului. Regulamentul intern prevede faptul că școala interzice utilizarea telefoanelor în timpul orelor, meditațiilor și fiecare elev răspunde de securitatea propriilor bunuri.
4. Cazurile în care s-au înregistrat violențe fizice – ”ringul de box”
Violențele fizice se întâlnesc frecvent în colectivele de elevi, în special acolo unde predomină băieți. Este un fenomen pe care nu-l negăm, dar asta nu înseamnă că tolerăm asemenea comportamente. Cazul relatat în articol se referă la un elev aflat în plasament, pe care nu-l putem elimina din cămin, dar care este atent monitorizat de asistentul social.
5. Consumul de alcool
Cele șase cazuri de elevi care au consumat alcool sunt consemnate în referatele întocmite de pedagogi. Trei elevi au fost eliminați în urma înștiințării părinților, iar ceilalți trei s-au reabilitat în urma aplicării prevederilor regulamentului.
Demersul rău-intenționat al reporterului prin afirmația ”jumătate se droghează, jumătate consumă alcool” aduce grave prejudicii imaginii acestor elevi, fără a ține seama de rezultatele deosebite obținute de elevii noștri printre care amintim: o calificare la etapa națională a Olimpiadei Tehnice, domeniul Electronică și Automatizări, trei calificări la etapa națională a Concursului de Fizică ”Ștefan Procopiu” a elevilor români de pretutindeni și o calificare la etapa națională a Concursului de matematică ”Adolf Haimovici”, rezultate în diferite proiecte educaționale, implicarea elevilor în activități sportive, tehnice, cultural-artistice. Menționăm de asemenea desfășurarea unui amplu program de informare și prevenție, colaborări cu C.J.R.A.E., C.C.D., I.S.J., Poliție, Agenții, în vederea diverisificării paletei de intervenții în problemele complexe ale vârstei adolescenței.
Ștefan Chichirău – director
Irina Zamfirescu – director adjunct
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau