* în loc să meargă în concediu, primarii vor trebui să inventarieze terenurile care nu au fost retrocedate * potrivit ultimelor modificări legislative, se vor constitui comisii de specialitate care vor măsura fiecare metru de pământ neretrocedat * munca este titanică şi puţini edili cred că vor reuşi să o ducă la capăt în timp optim
Prefectura Vaslui a convocat ieri, primarii din judeţ şi i-a informat despre modificările legislative privind reinventarierea terenurilor şi imobilelor care nu au fost retrocedate până acum. Astfel, dispoziţiile Legii 165/2013 se aplică cererilor formulate şi depuse, în termen legal si nesoluţionate până la data intrării în vigoare a noii legi. Potrivit legii la nivelul fiecărei unităţi administrativ-teritoriale se constituie, prin ordin al prefectului, comisia locală pentru inventarierea terenurilor.
„E timpul scurt şi mult de muncă“
În termen de 180 de zile de la data constituirii, comisia întocmeşte, conform normelor de aplicare a prezentei legi, situaţia terenurilor agricole, cu sau fără investiţii, şi forestiere, aflate în domeniul public sau privat al statului sau, după caz, al unităţii administrativ-teritoriale, care pot face obiectul reconstituirii dreptului de proprietate pe fiecare unitate administrativ-teritorială. Primarii se îndoiesc că se vor încadra în termene prevăzute.„E timpul scurt şi mult de muncă. Noi nu avem topograf, cadastrist. Va trebui să angajăm. Apoi ar fi posibil să se supere o parte din oameni. Vor fi probleme, deoarece de-a lungul anilor niciodată nu a fost uşor de împroprietărit. Acum va trebui să dăm titluri de proprietate chiar şi pe islazurile comunele. Unde vor mai paşte vitele? Vom vedea cum vor decurge lucrurile”,a spus Adrian Pantea, primarul comunei Boţeşti. În judeţul Vaslui cele mai multe retrocedării sunt pentru terenuri agricole.
Simona Pop
Acum ne poți urmări și pe FACEBOOK
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<>
Adauga comentariul tau