Mai multe clădiri ale Maternității „Cuza Vodă” intră în reparații
Dimensiune font:
Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Cuza Vodă” a lansat licitația pentru achiziționarea de lucrări de reparatii curente pentru corpurile C1-C5 și A (parter).
Potrivit caietului de sarcini și a documentației aferente încărcate în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), lucrările de reparații curente urmează să fie executate la Corpul C1 inclusiv Amfiteatru și Bibliotecă și Muzeu (P+1), la Corpurile C2, C3, C4, C5 inclusiv la holul de legătura de la etajul 1), precum și la Corpul A al clădirii principale (Triaj și respectiv Secretariat, situate la parter. „Având în vedere atât vechimea clădirilor aflate în administrarea Spitalului Clinic de Obstetrică şi Ginecologie Cuza-Vodă cât și respectarea indicatorilor de acreditare a unităților sanitare cu paturi, trebuie realizate lucrări de reparatii curente nestructurale și recompartimentări care să îndeplinească prevederile legale, tâmplărie, instalații sanitare, de climatizare, termice și electrice. Lucrările de reparații curente necesar a fi executate sunt următoarele: lucrări de desfacere, arhitectură (lucrări reparații), instalații sanitare, instalații termice, instalații climatizare și instalații electrice la Corpul C1, inclusiv Amfiteatru și Bibliotecă/ Muzeu, Corpurile C2, C3, C4, C5 inclusiv hol de legătură precum și la Corpul A (Triaj și Secretariat)”, se precizează în caietul de sarcini întocmit de către beneficiar.
Valoarea totală estimată a investiției este de 5,9 milioane de lei, criteriul de atribuire a lucrărilor fiind cel mai bun raport calitate-preț, iar termenul limită pentru depunerea ofertelor 28.08.2024, ora 15.
Unitatea, pe primul loc între spitalele din România pentru calitatea serviciilor
Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie ”Cuza Vodă” din Iași este încadrat în categoria a II-a de acreditare, conform Raportului de Acreditare și a Ordinului Președintelui Autorității Naționale de Management al Calității nr.232/ 04.07.2023, în condițiile în care, în acest moment, România nu are niciun spital clasificat în categoria I de acreditare, cel mai probabil această distincție urmând a fi conferită în premieră celor trei spitalele regionale de urgență care urmează să fie construite la Iași, Craiova și Cluj-Napoca.
Certificarea de unitate medicală încadrată în categoria a II-a de acreditare a venit ca o recunoaștere a eforturilor continue ale personalului din cadrul Spitalului Clinic de Obstetrică și Ginecologie „Cuza Vodă” în furnizarea de servicii de înaltă calitate şi de asigurare a unui nivel ridicat de îngrijire a celor aproximativ 14.000 de pacienți din regiunea Moldovei, care trec anual pragul acestei unități.
Cu regularitate, în ultimii ani, Maternitatea „CuzaVodă” s-a plasat pe primul loc între spitalele publice care au fost evaluate pentru calitatea serviciilor medicale oferite pacienților.
Cu o capacitate de 410 paturi, maternitatea ieșeană acordă anual îngrijire pentru aproximativ 6.500 de nou născuți, dispunând de o echipă recunoscută de specialiști și de dotările necesare îngrijirii inclusiv a cazurilor dificle, cum ar fi prematurii și nou- născuții cu diverse patologii, pentru viitor aria serviciilor urmând să fie extinsă și în ceea ce privește ginecologia oncologică. Edi MACRI
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau