Medicii veterinari încep controalele prin măcelării
Dimensiune font:
* pentru a avea certitudinea că friptura pe care o vor servi vasluienii de sărbători este bună, inspectorii sanitar veterinari au îndesit controalele * vizate sunt în special produsele din carne pentru a se evita toxiinfecţiile alimentare sau alte boli care ar putea apărea din cauza achiziţionării de produse expirate
Astfel, în perioada următoare, se vor intensifica controalele la unităţile de procesare a alimentelor, depozite, dar şi unităţi de vânzare cu amănuntul, respectiv carmangerii, măcelării, pescării, supermarketuri, magazine alimentare, unităţi de alimentaţie publică etc. În plus, au fost luate măsuri în vederea pregătirii bazei materiale pentru efectuarea examenului trichineloscopic, examen de maximă importanţă pentru prevenirea îmbolnăvirilor persoanelor care sacrifică porci, indiferent dacă sunt crescuţi în gospodăriile proprii sau achiziţionaţi de pe piaţă. Costel Niţă, directorul executiv al DSVSA ne-a precizat că examene trichineloscopice sunt realizate pe tot parcursul anului, dar în luna decembrie această activitate se intensifică, odată cu începerea sezonului de sacrificare a porcilor cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Autorităţile veterinare vor verifica în teren starea de funcţionare a trichineloscoapelor, existenţa lamelor şi a lamelelor, precum şi a reactivilor pentru determinarea Trichinellei spiralis în carnea de porc. La Laboratorul Sanitar-Veterinar al DSVSA Vaslui, şi CSVSA-uri efectuarea exemenului trichineloscopic costă 2,48 lei/animal, medicii veterinari concesionari (CSV de asistenta din comune) având propriile tarife pentru această manoperă.
Simona Pop
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau