Miracolul de la Operă, trăit de o fetiță de opt ani
Dimensiune font:
„Dragă Moș Crăciun, sunt o fetiță de opt ani, acea fetiță care anul trecut te ruga să îi aduci tăticul de Crăciun. Între timp am crescut mai mare și am înțeles că fiecare om trăiește fericirea în mod diferit și nu tot ceea ce ne dorim poate fi și bun pentru noi”. Așa începe scrisoarea trimisă de Carina Mirabela Lucescu lui Moș Crăciun. Micuța a lăsat plicul în cutia poștală special amplasată în fața Operei Naționale Române din Iași, care a lansat, la fel ca și anul trecut, un concurs de misive dedicat copiilor.
Aproape 100 de prichindei, dornici să primească daruri din Laponia aduse de sania trasă de Rudolf, au trimis scrisori, una mai frumoasă ca alta. La final, câștigător a fost mesajul Carinei, o copilă frumoasă și isteată, sensibilă și fragilă, dar cu un suflet mare cât Universul. Pe foile desprinse dintr-un caiet, micuța i-a încredințat Moșului povestea și dorințele pe care le avea nu neapărat pentru ea, cât pentru mama ei. „Încă de când aveam patru ani am crescut fără tată, iar mama era adesea foarte tristă. Din cauza supărărilor, ea s-a îmbolnăvit, devenind o persoană cu dizabilități. Recuperarea a fost foarte lentă deoarece mamei i-a fost foarte greu să accepte că, dintr-un om sănătos, ajunsese să depindă de ajutorul rudelor și prietenilor. Mie îmi făcea plăcere să îi aduc la pat diverse lucruri și să o învelesc”, a scris Carina.
Povestea descrisă de fetiță a început în urmă cu doi ani, chiar în sala Operei, la spectacolul „Spărgătorul de nuci”. „Eram la primul spectacol de balet pe care Carina îi viziona. Ne-am dorit mult să vedem această superbă poveste adusă pe scenă de către artiștii ieșeni. Din păcate, nu am putut sta până la final. Mi s-a făcut rău și am fost nevoită să plecăm. Atunci a început coșmarul meu”, a povestit Cristina Lucescu, mama fetiței. Problemele au fost generate de o discuție deloc blândă în care „am simțit pentru prima oară forța cuvintelor care rănesc, care taie. La scurt timp au început durerile articulare care m-au țintuit la pat. Timp de patru zile, ambulanța m-a plimbat printre spitalele din Iași, niciun medic nu-mi dădea de capăt. Analizele erau bune, toate investigațiile la fel, dar eu avea dureri crunte. Am avut noroc, la un moment dat, de un medic care și-a dat seama că s-a declanșat o boală autoimună, lupus eritematos sistemic”, a continuat povestea Cristina Lucescu. Micuța Carina a fost martoră la toată această suferință pe care a încercat să o aline așa cum a știut ea mai bine, dar cât poate face un copil? Cu tratament adecvat, starea mamei a început să se îmbunătățească. „Înconjurată de iubire, mama s-a făcut mai bine și a devenit din nou plină de viață. Facem multe activități împreună. Chiar zilele trecute mama a început să mă învețe să cânt la pian și îmi place foarte mult. Tare mult mi-aș dori, Moșule, să-i fac mamei o surpriză și să merg cu ea și cu bunica la spectacolul de balet Spărgătorul de Nuci. Ar fi cel mai frumos cadou pentru mine. Te rog să-mi aduci în dar măcar un bilet de intrare”, a scris Carina în mesajul care, prin grija artiștilor de la Operă, a ajuns acolo unde trebuia. Scrisoarea copilei a fost declarată câștigătoarea concursului lansat de către teatrul liric. Moșul, impresionat până la lacrimi, i-a lăsat o invitație la spectacolul „Spărgătorul de nuci” de Piotr Ilici Ceaikovski, care va avea loc pe 18 ianuarie 2023. Carina va putea să se bucure pe deplin de frumusețea acestei povești, așa cum și noi ne bucurăm să vedem ce suflet frumos are. „Tu, Moșule, ce mai faci? Pe tine are cine să te ajute când ești bolnav”, l-a întrebat Carina, care l-a așteptat cu lapte și plăcintă cu iaurt. Micuța este elevă în clasa a doua la Școala Gimnazială „Ion Simionescu”, are rezultate excepționale la învățătură, este pasionată de șah și de drumeții, iar când va fi mare își dorește să devină biolog.
Maura ANGHEL
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau