Muzeu şi pasaje secrete în subsolurile Mitropoliei
Dimensiune font:
* investiţiile fac parte dintr-un proiect comun pentru exerciţiul financiar 2014-2020, pregătit de Primărie, în colaborare cu Mitropolia Moldovei şi Bucovinei
Municipalitatea ieşeană pregăteşte în acest an un nou proiect în care să fie incluse vestigiile de pe bulevardul Ştefan cel Mare. Acesta va veni în completarea unui proiect executat în anii `90, privind consolidarea şi punerea în valoare a vestigiilor din subteranul acoperit cu dale de beton, situate în zona cubului metalic de bulevardul Ştefan cel Mare. „Este necesar să facem un alt proiect, cu finanţare europeană, pe care să-l pregătim pentru 2014-2020, în extensia celorlalte proiecte europene. În acea zonă o să intervină şi proiectul Mitropoliei, foarte interesant. Se doreşte construirea, în subsolul Mitropoliei, a unui muzeu. Mai departe, Înalt Prea Sfinţia Sa Teofan doreşte să valorifice şi Palatul Mitropolitan, tot prin punerea în valoare a subsolurilor, printr-o legătură, plus un alt proiect ce vizează extinderea spre partea de vest, spre Colonel Langa, acolo unde noi le-am pus la dispoziţie o casă ce a fost demolată anul trecut şi terenul de alături, care să devină o curte mare în zona mitropolitană”, a declarat viceprimarul Mihai Chirica. Faţă de aceste modificări, în curtea Mitropoliei vor avea loc în acest an unele lucrări de drenaj, ceea ce va duce la regândirea în totalitate a vegetaţiei, aceasta urmând să fie înlăturată, iar în locul ei să fie plantaţi alţi arbuşti. „De săptămâna viitoare, după comunicarea bugetului, o să dăm drumul şi la proiectarea şi execuţia iluminatului arhitectural la Mănăstirea Trei Ierarhi”, a mai precizat Mihai Chirica. (Nelu Păunescu)
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Comentarii
razvan
Apr 02, 2013
peisagistica acu e o sursa de a beneficia de cat mai multi bani anumite firme partenere a lu chirica=)) o sa ne dam acus cu pietrele in cap ca si asa se macina de la fiecare ciclu inghet dezghet
mihai
Apr 02, 2013
excelent! demult ne dorim inlaturati brazii si tuia care acopera mitropolia. vrem specii de foioase, mici, care sa tina umbra vara si sa descopere iarna. vrem parc acolo, la mitropolie, nu doar teren pentru caini vagabonzi si cersetori, nu garduri intre om si spiritualitate. proiectul suna excelent!!!!
seser
Apr 02, 2013
pana la urma, tot la defrisari se ajunge !!! astia sunt bolnavi psihic! cred ca in copilarie ori au cazut dintr-un copac, ori le-a cazut vreo craca in cap, ori au fost batuti cu jordii rupte din copaci de tolomaci ce erau, ori, pur si simplu, le este ciuda ca nu pot fi mai inalti decat copacii...de aia umbla cu piticaniile astea de pe stefan cel mare!? sau, cel mai nimerit este alt scpo al defrisarilor masive din oras: vor sa reduca materia prima din care s-ar putea fabrica tzepele necesare pentru a fi trasi in ele!!! vegetatiei din curtea mitropoliei i-au trebuit 100 de ani sa se dezvolte, iar acum sa vina schizofrenicii astia din primarie s-o dea jos? vad ca vor sa betoneze tot centrul orasului, sa nu scape nimic verde in zona. intrebati sibienii care vin la iasi ce-i impresioneaza cel mai muly: bogatia vegetatiei!!! sunt oripilati de lipsa totala a vegetatiei din centrul sibiului si-si doresc sa aiba si ei parte de simbioza dintre natura si arhitectura. cine vrea piticanii japoneze, piatra si beton sa mearga in pusitia desrtului, nu va plange nimeni dupa ei!!!
Adauga comentariul tau