Piaţă virtuală pentru tranzacţionarea ideilor de afaceri ale studenţilor de la Universitatea Suceava
Dimensiune font:
* pentru aceasta studenţii beneficiază de un laborator în cadrul universităţii * ei trebuie să se gândească la o idee, să aleagă un subiect, iar după ce şi-au elaborat proiectul de afaceri, îl pot posta pe platforma online www.bursadeproiecte.ro, unde va putea fi tranzacţionat de oameni de afaceri din toată ţara
Un laborator IT dotat cu mobilier modern şi 20 de unităţi a fost realizat la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava, prin care studenţii cu spirit antreprenorial vor fi sprijiniţi să îşi dezvolte ideile şi să le transforme în proiecte de succes. „Studenţii vor beneficia de accesul la echipamente din laborator şi la platforma online unde vor găsi modalităţi de implementare pentru proiectele lor, cu ajutorul mentorilor şi al mediului de afaceri” a declarat manager liderul partener din partea Universităţii „Ştefan cel Mare”, Gabriela Prelipcean.
Laboratorul a fost realizat în cadrul proiectul intitulat „Bursa de proiecte”, având drept beneficiar Ministerul Educaţiei Naţionale, este desfăşurat de Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava, Universitatea Politehnica Bucureşti, Universitatea Petrol-Gaze din Ploieşti, Universitatea „Ovidius” din Constanţa în parteneriat cu Novensys Corporation şi Gold Agama Consulting.
Prof. univ. dr. Gabriela Prelipceanu a precizat că proiectul se adresează unui număr de 1.000 de studenţi şi cadrelor didactice implicate în activitatea de instruire. Ea a mai spus că cei mai mulţi studenţi participanţi în proiect sunt de la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică, Facultatea de Inginerie Electrică şi Facultatea de Inginerie Alimentară, ea exprimându-şi speranţa că li se vor alătura şi alţii, de la Facultatea de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării, „pentru a îmbunătăţi comunicarea dintre studenţi şi mediul de afaceri”.
Mădălin Cincă, reprezentantul Novensys Corporation, firmă parteneră IT în proiect, a precizat că platforma informatică creată reprezintă „un prim pas” de a realiza o legătură între studenţi şi mediul de afaceri, legătură inexistentă până acum.
„Bursa de proiecte” are rolul de „a dezvolta şi susţine cultura de tip inovativ-antreprenorială la nivelul universităţilor din România, prin crearea unei platforme online, fiind un loc unde ideile şi propunerile de afaceri ale studenţilor să întâlnească potenţialul finanţator din mediul business”.
Practic, este vorba de o piaţă virtuală, reprezentând totalitatea tranzacţiilor de idei şi proiecte inovative orientate spre obţinerea de finanţare şi a unor oportunităţi de afaceri. Ea pune în contact studenţii cu idei inovativ - antreprenoriale cu mediul de afaceri, cu cei care pot să investească în ideile lor.
Pentru a se implica în proiect, studenţii trebuie să parcurgă 5 paşi simpli: „Găseşte-ţi ideea”, „Află mai multe despre proiectele inovativ-antreprenoriale”, „Investeşte în dezvoltarea ideii tale”, „Postează ideea pe portalul online al Bursei de proiecte”, „Activează în cadrul laboratoarelor Bursei de proiecte”. Astfel, studenţii trebuie să se gândească la o idee care merită să fie implementată, care poate constitui punct de atracţie pentru un om de afaceri, să aleagă un subiect în care cred şi în care pot investi timp şi resurse. După ce şi-a elaborat proiectul de afaceri, studentul implicat îl postează pe platforma online www.bursadeproiecte.ro, unde va putea fi tranzacţionat de oameni de afaceri din toată ţara. Totodată, în mediul online studenţii vor putea comunica cu cei interesaţi, iar în cadrul laboratorului ei vor putea colabora cu alţi colegi şi cu cadre didactice.
Irina Bucşinescu
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau