Preşcolarii şi elevii din sate sunt învăţaţi despre igienă
Dimensiune font:
* este vorba despre 1.600 de copii din 49 unităţi de învăţământ * campania se va desfăşura până în luna iunie
Un număr de 49 de directori de şcoli şi grădiniţe din mediul rural, în care se derulează proiectul „EDSANO-Educaţie pentru Sănătate - Dezvoltarea curriculei opţionale modulare pentru învăţământul preuniversitar”, au fost prezenţi ieri, la sediul la Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Suceava la o întâlnire de lucru în vederea implementării şi monitorizării proiectului precum şi pentru distribuirea unor materiale promoţionale.
Potrivit şefului ISJ Suceava, Gheorghe Lazăr, scopul proiectului îl reprezintă dezvoltarea sistemului de învăţământ preuniversitar în furnizarea de competenţe cheie prin îmbunătăţirea ofertei opţionale de educaţie pentru sănătate. „Prin acest proiect se doreşte revizuirea, adaptarea, elaborarea programelor şcolare modulare de educaţie pentru sănătate dar şi conştientizarea şi promovarea normelor de bază în menţinerea sănătăţii pentru 65.600 de copii din mediul rural. Campania vizează 1.640 unităţi şcolare din învăţământul preşcolar şi primar din mediul rural şi presupune elaborarea şi producerea de materiale de informare-educare-comunicare pentru 65.600 copii din grădiniţe şi şcoli primare, care să promoveze normele de bază în igiena şi menţinerea sănătăţii, realizate într-o manieră atractivă şi eficientă pentru acest grup ţintă”, a explicat şeful ISJ Suceava.
Ea a mai spus că se urmăreşte şi instruirea unui număr de 50 de consilieri şcolari, 282 directori unităţi de învăţământ, personal cu funcţii de conducere, monitorizare, evaluare şi control din Inspectoratele Şcolare -210 şi dezvoltarea şi testarea a cinci programe de formare / perfecţionare necesare pentru implementarea opţionalului de educaţie pentru sănătate.
Astfel, campania se va desfăşura până în luna iunie 2013, din judeţul Suceava fiind implicaţi 1.600 de copii din 49 unităţi de învăţământ.
Şeful ISJ Suceava a spus că este vorba despre şcolile din localităţile: Adâncata, Bilca, Boroaia, Calafindeşti, Dolheştii Mari, Oniceni - Forăşti, FrătăuţiiVechi, Fundu Moldovei, Botuş, Grămeşti, Grăniceşti, Gura Solcii, Româneşti, Ilişeşti, Braşca, Ipoteşti, Izvoarele Sucevei, Mălini, Marginea, Moldoviţa, Satu Mare, Şcheia, Sf. Ilie, Neagra Şarului, Herla, Stroieşti, Stulpicani, Udeşti, Vatra Moldoviţei, Ciumârna, Vereşti, Voitinel, Volovat, Pleşeşti, Zamostea, Zvoriştea.
Coordonatorul judeţean al proiectului este inspectorul şcolar de specialitate, prof. Tatiana Vîntur, care ne-a spus că proiectul face parte din Programul Operaţional Sectorial „Dezvoltarea Resurselor Umane”, finanţat de Fondul Social European prin Autoritatea de Management, Fundaţia „Tineri pentru Tineri” în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale.
Irina Bucşinescu
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau