Primarul din Milişăuţi decide numărul corigenţilor
Dimensiune font:
Edilul Mircea Laurus este acuzat că l-ar fi certat în public pe un profesor de istorie, pe motiv că ar fi lăsat prea mulţi corigenţi * pe de altă parte, liderul de sindicat responsabil de zona Rădăuţi, Gheorghe Şorodoc, dezminte că incidentul ar fi avut loc * poziţia liderului de sindicat este de neînţeles în contextul în care primarul recunoaşte că i-a cerut socoteală profesorului, la presiunea părinţilor
Un grup de profesori de la Milişăuţi îl acuză pe primarul oraşului, Mircea Laurus, de imixtiune în actul educaţional. Într-un e-mail transmis pe adresa redacţiei noastre, cadrele didactice spun că alesul local l-ar fi certat în public pe un coleg de-al lor. „Profesorul a fost certat pur şi simplu în public şi la microfon de către primarul USL Mircea Laurus, pentru că a îndrăznit să lase câţiva elevi (...) corigenţi la istorie pe perioada verii. Dintre aceşti elevi, unul a rămas repetent, deoarece predase foaia de examen albă-aşa cum o primise. (...) Primarul a declarat că circa 20 de părinţi au venit cu pălăria în mână la dumnealui la birou, ca să se plângă”, se arată în mesajul pe care şi-l asumă „colectivul de profesori de la Milişăuţi”.
Cadrele didactice se întrebă „de ce respectivii părinţi din Milişăuţi, în loc să supravegheze în timpul anului şcolar modul în care copiii lor se pregăteau pentru scoală, au preferat să meargă să se plângă la primar(...)? Şi apoi, ce competenţe are un primar ca să soluţioneze asemenea probleme şi cum ştie el că profesorul respectiv nu a procedat corect lăsând corigenţi?”.
Liderul de sindicat dezminte
Mesajul pe care şi-l asumă un grup de profesori de la Milişăuţi a fost transmis şi lui Gheorghe Şorodoc, preşedintele Sindicatului „Bucovina”. De la el am primit un e-mail în care atrage atenţia că incidentul semnalat nu a avut loc şi îi sfătuieşte pe profesori să nu ia în considerare orice ştire. „În data de 18.09. 2013 s-a primit pe e-mail-ul sindicatului sesizarea semnată de un colectiv de profesori săraci şi umiliţi de la Milişăuţi, în care se incriminează intervenţia domnului primar Mircea Laurus la deschiderea anului de învăţământ. În scrisoare sunt înserate neadevăruri pe care le semnalăm: Primarul Mircea Laurus nu a avut o intervenţie denigratoare la adresa profesorilor şi nu a ameninţat pe nimeni cu excluderea din învăţământ. Profesorul în cauză, lider de sindicat la Şcoala Milişăuţi, nu a avut nicio discuţie cu domnul primar”, se arată în comunicatul transmis de Gheorghe Şorodoc.
Primarul iese la rampă
Poziţia sindicatului cu privire la incident este surprinzătoare în contextul în care primarul Mircea Laurus recunoaşte că i-a cerut socoteală profesorului de istorie cu privire la numărul mare al corigenţilor. Discuţia ar fi avut loc atât public, la festivitatea de deschidere a anului an şcolar, cât şi în particular. Alesul local a spus că vrea să afle cine se face vinovat de faptul că 15 elevi au rămas corigenţi la istorie pentru a evita pe viitor astfel de situaţii. „Au venit la mine 20 de părinţi care mi-au spus că le-au rămas copiii corigenţi la istorie. Oamenii sunt nemulţumiţi. Părinţii au vrut să facă scandal în careu, la începutul anului şcolar. Eu le-am spus să se liniştească. În timpul discursului meu am spus nemulţumirile oamenilor”, a declarat primarul Mircea Laurus. Incidentul a ajuns şi la urechile Inspectoratului Şcolar Suceava, care a demarat cercetări.
„Eu am spus că trebuie să găsim o soluţie ca să vedem de ce sunt atât de mulţi copii corigenţi la o materie atât de simplă, n-am jignit pe nimeni. Pe urmă a venit profesorul la mine şi i-am explicat că i-am făcut un bine, că-l huiduiau oamenii” – primarul Mircea Laurus
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau