Şedinţe de CL şi CJ vitale pentru ApaVital
Dimensiune font:
Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Iași, finanțat prin Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM) reprezintă o investiţie-mamut a celor de la ApaVital. În valoare de peste 509 milioane de euro, proiectul are ca obiectiv creșterea nivelului de colectare și epurare a apelor uzate, precum și a gradului de asigurare a alimentării cu apă potabilă a populației din 113 localități, arondate la 41 de unități administrativ teritoriale din județul Iași şi la alte patru UAT-uri din judeţul Neamţ. „Acesta este unul dintre cele mai mari proiecte de investiții din istoria recentă a Iașului și ne oferă posibilitatea de a transforma județul nostru într-un spațiu demn de cel european. Consiliul Județean s-a implicat pentru susținerea acestei investiții, astfel încât să oferim ieșenilor accesul la cea mai importantă resursă pentru viață: apa, alături de celelalte utilități necesare. Prioritatea noastră este creșterea calității vieții și, alături de ApaVital și primarii unităților administrativ teritoriale beneficiare, vom reuși ca prin implementarea Proiectul Regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Iași să oferim comunităților ieșene condiții de trai la standarde europene”, a spus Costel Alexe, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi.
Ce se cere
În urma verificărtii cererii de finanţare din punct de vedere administrativ şi al eligibilităţii precum şi a evaluării tehnico-economice a proiectului, Autoritatea de Management POIM a informat solicitantul (ApaVital) că aprobarea documentaţiei aferente aplicaţiei este acordată condiţionat. Pentru UAT Iaşi se solicită emiterea unui HCL prin care să se aprobe indicatorii tehnicio-economici sprecifici UAT Iaşi, în corelare cu lista de investiţii a Studiului de Fezabilitate. Strict pentrru municipiul
Acelaşi condiţii au fost impuse şi pentru UAT Judeţul Iaşi. Aici, investiţiile în sistemul de alimentare cu apă presupun 157 de km de aducţiune nouă, 11 staţii de pompareşi reabilitarea altor 31 de km. Investiţiile pe partea de canalizare înseamnă 17 km de reţea nouă, 17 staţii de pompare şi două de epurare.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau