Spitalul Căi Ferate Iaşi va ajunge în subordinea UMF
Dimensiune font:
* în urmă cu două zile a fost aprobată ordonanţa de urgenţă privind transferul a 13 unităţi sanitare din subordinea Ministerului Transporturilor în cea a Ministerului Sănătăţii * Spitalul Căi Ferate Iaşi va trece în subordinea Consiliului Judeţean, apoi în subordinea Universităţii de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa” * rectorul UMF a promis că va investi în dotare şi aparatură, dar şi în motivarea personalului medical
Ieri, a fost aprobată ordonanţa de urgenţă privind transferul a 13 unităţi sanitare din subordinea Ministerului Transporturilor în cea a Ministerului Sănătăţii, precum şi desfiinţarea Casei Asigurărilor de Sănătate a Ministerului Transporturilor şi preluarea activităţii acesteia de către Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate.
Ordonanţa de urgenţă privind reorganizarea reţelei sanitare proprii a Ministerului Transporturilor şi pentru modificarea Legii nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii mai propune ca examinarea medicală şi psihologică a personalului cu atribuţii în siguranţa transporturilor să se asigure de unităţile din reţeaua sanitară proprie a Ministerului Transporturilor, a Ministerului Sănătăţii, precum şi de unităţile agreate de Ministerul Transporturilor. De asemenea, se menţin în mod obligatoriu actualele Comisii medicale şi psihologice de siguranţa circulaţiei şi navigaţiei din cadrul unităţilor sanitare din fosta reţea a transporturilor. Personalul preluat îşi va păstra toate drepturile şi obligaţiile, în condiţiile legii .
Spitalul Căi Ferate Iaşi, în subordinea UMF
La Iaşi, Spitalul căi Ferate va trece în subordinea Consiliului Judeţean, apoi în subordinea Universităţii de Medicină şi Farmacie „Gr T Popa”. Rectorul UMF confirmă faptul că unitatea va fi primul spital ce va face parte din Centrul Spitalicesc Universitar. „Avem acordul preşedintelui Consiliul Judeţean Iaşi care doreşte transferul spitalului în subordinea UMF. Este posibil ca acest transfer să se facă direct din subordinea Ministerului Sănătăţii la UMF. Spitalul Căi Ferate reprezintă o bază de învăţământ pentru Universitate şi din acest motiv am decis să preluăm această unitate în condiţiile în care din motive financiare consider că nici autorităţile locale nu sunt dispuse să mai aibă încă un spital în plus. Universitatea va investi în acest spital prin dotare şi aparatură dar în special prin creştere personalului medical şi a veniturilor acestora. Spitalul Căi Ferate va deveni un model pentru autorităţile locale şi vom demonstra că şi pe vremuri de criză personalul medical poate fi motivat”, a precizat prof. dr. Vasile Astărăstoae, rectorul UMF. (Cristina Mihăilă)
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau