Orezul brun ajută la scăderea colesterolului
Dimensiune font:
Considerat că face parte din categoria cerealelor integrale, orezul brun este mai puțin procesat decât orezul alb, căruia i-au fost îndepărtate cojile, tărâțele și germenii.
Orezului brun i se îndepărtează doar coaja (un strat protector dur), lăsând tărâțele și germenii plini de nutrienți. Drept urmare, orezul brun păstrează nutrienții pe care orezul alb nu-i conține, cum ar fi vitaminele, mineralele și antioxidanții.
Cu toate acestea, multe persoane evită orezul brun din cauza popularității în creștere a dietelor cu un conținut scăzut de carbohidrați.
În general, orezul brun are un conținut mai mare de fibre decât orezul alb. De obicei asigură cu 1-3 grame mai multe fibre decât o cantitate comparabilă de orez alb. Deși fibrele sunt cunoscute pentru ameliorarea constipației, acestea oferă o serie de alte beneficii pentru sănătate, precum:
senzație rapidă de sațietate, care poate ajuta la reducerea greutății; niveluri mai reduse de colesterol; controlează nivelurile de glicemie, reducând riscul de diabet; reduce riscul de boli de inimă; hrănește bacteriile intestinale.
Orezul brun este o sursă bună de seleniu, care joacă un rol integral în producerea de hormoni tiroidieni, în protecția antioxidanților și a funcției imunitare. De asemenea, seleniul funcționează cu vitamina E pentru a proteja celulele de cancer.
Orezul brun este o sursă bună de acid folic, care ajută corpul să creeze ADN și alte materiale genetice. Beneficiile pentru sănătate ale orezului brun se datorează în mare măsură faptului că orezul brun este un bob integral. Fibra din orez brun ajută la scăderea colesterolului, ajută tractul digestiv, promovează sațietatea și poate ajuta la prevenirea formării cheagurilor de sânge.
Maura ANGHEL
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau