Cele mai frumoase arhipelaguri din lume
Dimensiune font:
Toata lumea are in minte imagini din filme cu plaje superbe, argintii sau aurii, ape de azur si o viata marina aproape incredibil de frumoasa.
Aceste locuri exista cu adevarat, iar daca ai sansa sa ajungi intr-unul dintre cele mai frumoase arhipelaguri din lume vei avea impresia ca ai atins raiul pe pamant, conform Environmental Graffiti:
Bora Bora
Odata adapostind un vulcan activ, arhipelagul Bora Bora este creat din ramasitele unui con prabusit si este in prezent una dintre destinatiile de vacanta preferate ale tinerilor indragostiti.
Se afla la 230 de km de Papeete si a fost initial denumit Pora Pora, care inseamna "primul nascut". Documentele din secolele XVIII-XIX o noteaza cu numele de Bolabolla, iar in timp a ajuns la denumirea actuala.
Hawaii
Coastele verzi de deasupra Oceanului Pacific, la doar 3.200 de km de Statele Unite, incanta orice privire. Insulele imprastiate pe 2.400 de kilometri, multe de origine vulcanica, creaza un arhipelag. Din bucatile de pamant inca mai iese lava si rocile sunt fierbinti. Hawaii este una dintre cele mai indragite locuri de catre surferi, avand valuri uriase.
Japonia
Alcatuita din peste 3.000 de insule, practic intreaga Japonie este un arhipelag. Se afla in Cercul de Foc al Pacificului, unde se intalnesc 3 placi tectonice, facand zona sa fie foarte activa din punct de vedere vulcanic. Cutremurele si tsunami-urile de acolo au efecte catastrofale, dar frumusetea naturala este de netagaduit.
Fiji
Insulele Fiji din sudul Pacificului sunt si ele printre preferatele turistilor, fiind 322 la numar, dintre care 106 inlocuite. Cele mai mari cu cei mai multi locuitori sunt Vivi Letu si Vanua Levu. Insula Vorovoro face parte dintr-un program de dezvoltare sustenabila, reusind sa scoata foarte multi bani din ecoturism in ultimii ani.
Palau
Lapau se afla la aproximativ 800 de km de estul Filipinelor si este una dintre cele mai tinere tari. Una dintre insulele arhipelagului a fost folosita pentru filmarea celebrei emisiuni "Survivor", fapt ce a starnit interesul oamenilor pentru a veni si a vizita aceste meleaguri.
Noua Caledonie
Noua Caledonie se afla in sud-estul Pacificului, in Melanesia, primindu-si numele dupa Caledonia din Scotia, de la Capitanul Cook. Spre deosebire de multe alte arhipelaguri, acesta nu este vulcanic. Face parte dintr-un vechi continent care continea America de Sud, Africa, India si Australia, care s-a despartit acum 100 de milioane in urma.
Bahamas
Alcatuit din 700 de insule si 200 de recife de corali, Bahamas este cel mai jos arhipelag. Cel mai inalt punct al sau il constituie Muntele Alvernia, cu 63 de metri inaltime. Este independent din 1973.
Bermude
Probabil aceasta zona este cel mai bine cunoscuta datorita Triunghiului Bermudelor, dar ce te va impresiona odata ce ajungi acolo este frumusetea apelor si a plajelor, care primesc numerosi vizitatori, in ciuda fricii ca nu care cumva sa dispara. Este situat in nordul Oceanului Indian, avand aproape 140 de insule.
Insulele Capului Verde
Insulele Capului Verde sunt de origine vulcanica si se afla pe coasta Senegalului, fiind un amestec superb de cultura africana si portugheza. Erau nelocuite pana in secolul al XV-lea, dar in prezent devin din ce in ce mai populate, in special de catre cei care cauta conditii propice pentru windsurfing sau scufundari. "Ochiul albastru" este un loc in care se fac asemena scufundari, avand 50 de metri adancime.
Insulele Virgine
Acestea sunt impartite intre Insulele Virgine ale Marii Britanii si cele ale Americii, fiind locuite de triburi stravechi si mai apoi colonii de sclavi in secolele XVIII si XIX. Acum, daca ajungi acolo, insa, nu vei fi decat sclavul soarelui si al plajelor nisipoase.
Finlanda
Arhipelagul finlandez este considerat de multa lume ca fiind cel mai mare din lume, insulele fiind multe, mici si apropiate una de alta. Schimbarile de relief sunt mai mult decat evidente, in decursul vietii unui om aspectul schimbandu-se complet. Turku, odata capitala, este cel mai batran oras al tarii.
Maldive
Male, capitala Maldivelor, ofera privelisti ale unui arhipelag cu adevarat luxos. Pluteste aproape ca prin magie in Oceanul Indian, supravietuind tsunami-ului din 2004. In urmatorii 20 de ani, in jur de 26 dintre atolii sai vor fi inundati.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau