Cele mai frumoase destinatii secrete din Europa

default

Dimensiune font:

| 23-11-2012 00:00

Iata care sunt plajele cu nisip alb pe care francezii vor sa le tina secrete, o parte din templele antice grecesti care nu se afla pe teritoriul Greciei actuale, o insula spaniola uitata care isi recapata din faima si multe alte locuri de care probabil nu ai auzit niciodata.

Vendee

In fiecare vara, turistii pleaca din Paris pentru a ajunge la castelele din Valea Loire din Franta si a se alatura multimii de turisti care a ajuns acolo inaintea lor, scrie Sectiunea de Calatorii a Aol.com. Insa daca mergeti spre vest, pe coasta (puteti lua trenul pana la La Rochelle si apoi sa inchiriati o masina de acolo), veti gasi o zona rurala verde, ascunsa, cu bun gust pe care francezii "o pazesc" bine.

In timpul Revolutiei Franceze, taranii din aceasta zona s-au revoltat impotriva celor mai indisciplinati din capitala, insa astazi, pacea prevaleaza, iar peisajul este neatins, un mix de pajiste, padure si circa o mila de plaja cu nisip alb aproape de orasul Les Sables d'Olonne. Un singur lucru, nu le spuneti francezilor ca le-am dezvaluit secretul.

Insulele Eoliene

Aici poti sa mananci o portie de Stromboli, un fel de pizza-rulada, insa cu siguranta aceasta insula vulcanica iti va placea mult mai mult decat rulada italiana. Insulele Eoliene sunt in numar de sapte si sunt imprastiate ca niste bijuterii pe coasta de nord a Siciliei. Singurul vulcan care mai este activ in aceasta zona este Stromboli, iar exploziile sale de lava, cand sunt vazute de pe mare, sunt cu adevarat spectaculoase.

Pe insula luxurianta Salina puteti sa incercati struguri dulci Malvasia, sa faceti o baie de noroi sau sa va plimbati prin natura. Cea mai mare dintre insulele Eoliene este Lipari. Aici puteti gasi un port plin de viata si un muzeu aeheologic mic, dar plin de semnificatii.

Coastele dramatice, apa de un turcoaz sclipitor si brizele racoritoare din acest frumos colt al Europei sunt accesibile cu feribotul luat din Palermo, unde exista si un aeroport international, sau din Milazzo.

Transdanubia de Sud

Aceasta zona, aflata dincolo de Budapesta, este plina de peisaje placute ochiului si de istorie.

Si daca va ganditi ca Transdanubia de Sud este un nume prea lung pentru o regiune compacta, bucurati-va ca nu trebuie sa o spuneti in ungureste! Acest colt al Ungariei de sud-vest, care a fost provincie a Imperiului Roman (n.r. Panonia), poate fi considerat una dintre comorile ascunse ale Europei. De exemplu, orasul Pecs, care a fost Capitala Culturala Europeana in 2010, este un oras plin de verdeata, languros si presarat cu ruine romane si cu arhitectura turceasca. Asa ca nu mai stati pe ganduri, aceasta zona chiar merita vizitata!

Cipru

Insula Cipru a fost casa Afroditei, zeita iubirii si frumusetii din mitologia greaca, iar stancile pe care se spune ca a coborat zeita din mare, se gasesc la Petre tou Romiou. De ce sa vizitati insula? Pentru ca iglobeaza intr-un singur loc Grecia continentala si toate insulele sale. Aici gasiti atat ruine fantastice, precum amfiteatrul greco-roman de la Kourion si mozaicele romane din Pafls, cat si siteuri arheologice din perioada neolitica. Cel mai bine, cazati-va undeva in Pafos, sau langa peninsula Akamas, din zona de vest a insulei.

Cipru este casa Commandariei, cel mai batran vin din lume, a catorva dintre cele mai curate plaje din Europa si a unor manastiri bizantine care iti iau respiratia. Cum insula a fost o perioada indelungata sub stapanire britanica, engleza este vorbita frecvent. Astfel, din Cipru exista zboruri zilnice catre si de la Londra si alte orase europene mari.

Le Marche

Le Marche doar pare o destinatie distanta, de fapt, zona este chiar in centrul Italiei si iti va atrage cu siguranta atentia. Numele neobisnuit vine de la Marca Anconei, o diviziune politica medievala a Statului Papal. Peisajul de aici aminteste de (uneori prea scumpa si prea aglomerata) Toscana, care este ceva mai in nord-vest de aceasta zona.

Aici veti gasi bogatii artistice prcum orasul Urbino, ce are zid de aparare, locul unde s-a nascut Rafael si curtea principala a vizionarului Duce Federico da Montefeltro, un lider al Renascentismului. Aici puteti vedea un castel din secolul al XV-lea sau Palatul Papal si va veti adapta rapid la stilul inedit al renascentismului.

E bine de stiut ca locuitorii din zona Marche au o pasiune neobisnuita pentru muzica, in fiecare an, in Pesaro, avand loc Festivalul de Opera Rossini.

Istria

Marele scriitor si "calator" britanic Jan Morris a descris Istria ca "un teritoriu croat pur, plin de fascinatie ascunsa", adica un mod foarte cochet de a spune ca acest triunghi de pamant de la estul granitei cu Italia (aici se poate ajunge cu feribotul din Trieste) este un loc foarte frumos.

O parte din superba coasta a Adriaticii s-a dezvoltat foarte mult in perioada Imperiului Austro-Ungar, cand au fost construite foarte multe hoteluri si spa-uri, multe dintre acestea inca fiind utilizate. Tot in Istria veti gasi si orasul Hum, care isi spune cel mai mic oras din lume. N-ati mai auzit de el, nu-i asa?

Sud-estul Siciliei

Daca doriti sa mancati cel mai bun peste-spada din viata voastra si sa vedeti temple grecesti care se afla intr-o stare mai buna decat Panteonul, atunci ar trebui sa mergeti in Sicilia. Zburati pana la Palermo, si de aici puteti ajunge usor cu masina la Cefalu, un oras port foarte frumos si cu radacini grecesti. Pentru o placere estetica maxima, axati-va pe orasele in stil "baroc" din sud-est, precum Siracusa si Noto.

Siracusa este faimoasa atat pentru imensul sau amfiteatru greco-roman, cat si pentru superba Piazza Duomo. Plimbati-va putin pe micile strazi batute de vant si va veti putea bucura o arhitectura cu adevarat glorioasa.

Menorca

Este un fapt ca mare parte din Spania se coace vara si ca mare parte din coasta mediteraneana a acestei tari afectata de constructii inestetice. Insa un zbor scurt de la Barcelona sau Madrid va poate duce la Mahon, in Menorca, cea mai de est dintre insulele Baleare.

In timp ce insulele vecine, Ibiza si Majorca, sunt supradezvoltate in multe zone si pline de turisti germani si britanici pe timpul verii, Menorca isi pastreaza savoarea rurala. Astfel, in timp ce mergeti catre plaje virgine precum Cala Pilar din nord, sau Cala Trebaluger, unde nisipul este alb, puteti da peste megaliti de piatra numiti taulas.

Jersey

New Jersey poate sa fie statul "gradina", insa insula Jersey de pe Canalul Englezesc adaposteste peste 1.500 de specii de plante cu flori. Pitoreasca insula nu face parte in mod oficial din Marea Britanie si este mai aproape de Franta decat de Anglia. Din ambele tari pleaca regulat feriboturi catre Jersey. In afara orasului principal Saint Helier, veti gasi coline rurale batute de vant si plaje largi.

Istoria acestei insule se potriveste la fix cu locatia sa (intre Marea Britanie si Franta) si, daca vreti sa o traiti putin, vizitati Mont Orguei, cunoscut si sub denumirea de Castelul Gorey, pentru a vedea fortareata imposibila pe care britanicii au construit-o in secolul al XIII-lea pentru a-i tine departe pe francezi.

Ce mai merita sa vedeti: Tunelurile de razboi din Jersey sunt o serie de tuneluri sapate intr-un deal, de nazisti, in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial pentru a se proteja de invazia fortelor Aliate. Complexul subteran care in perioada razboiului era un spital german, este in prezent muzeu.

Algarve

Algarve, care se afla in Portugalia, reprezinta o raritate europeana: o bucata spectaculoasa de coasta care de fapt nu se afla la Mediterana. Acest teren nisipos si propice calatoriilor cu familia, se afla pe coasta de sud a Atlanticului si este locul potrivit pentru lunile calduroase de vara.

Numele sau vine de la Al'Gharb, care in araba inseamna "vestul", si i-a fost dat de maurii care au ocupat regiunea timp de secole. Pentru a ajunge aici luati-o din Lisabona catre sud, spre Faro, orasul principal din Algarve, sau zburati din Londra. Totodata, este bine sa stiti ca o parte dintre cele mai bune si mai putin populate plaje se gasesc in jurul orasului Lagos.

Provence

Provence a fost prima provincie romana antica din afara Italiei
si este mai mare decat v-ati astepta. Multi calatori se pierd (si nu este de mirare) in sarmul oraslor istorice precum Avignon sau Aix-en-Provence, uitand ca, pentru o savoare adevarata a acestei regiuni trebuie sa se indrepte spre dealurile pline de vegetatie. Un drum scut cu masina inspre nordul Nisei va va duce in inima unei zone linistite, unde abunda privelisti montane si sate medievale, zona numita de localinici l'arriere pays Nicois.

Puteti explora cu masina delurosul Luberon, care face parte din departamentul Vaucluse, pana in Sault, unul dintre cele mai ciudate orase din sud-estul Frantei. Urmati-va nasul in brutariile din aceasta zona deoarece aici veti gasi nuga din migdale si miere de lavanda. Suna bine, nu?

Sursa: 9AM

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
Bancul Zilei

05:49

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Pochidia, cu sediul in comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, cod postal 737552, telefon 0335/407.239, e-mail: pochidia@yahoo.com, cod fiscal 16396425. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: 4 parcele de teren intravilan, situate in comuna Pochidia, sat Salceni, F.N., apartinand domeniului privat al Comunei Pochidia, identificate astfel: -Parcela A, 1.130 mp, nr. cadastral 70780, CF 70780, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/25; -Parcela B, 1.130 mp, nr. cadastral 70781, CF 70781, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/27 -Parcela C, 1.000 mp, nr. cadastral 70769, CF 70769, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/18; -Parcela D, 1.040 mp, nr.cadastral 70771, CF 70771, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/2; conform H.C.L.Pochidia nr. 41/30.09.2024 si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartiment Secretar sau se poate consulta pe site-ul: www.pochidia.ro. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Se poate obtine de la Compartimentul Secretar, din cadrul Comunei Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 50 Lei/exemplar, ce se achita numerar la Casieria institutiei, sau se poate descarca de pe site-ul institutiei: www.pochidia.ro -gratuit. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 09.01.2025, ora 10.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 17.01.2025, ora 10.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, Compartiment Secretar. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 21.01.2025, ora 13.00, Comuna Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, Sala de sedinte. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Vaslui, Vaslui, Str. Stefan cel Mare nr. 54, judetul Vaslui, telefon 0235/311.582, fax 0235/312.432, e-mail: tr-vaslui@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 21.11.2024.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt, telefon 0233.787.050, fax 0233.787.050, e-mail: timisesti @nt.e-adm.ro, cod fiscal 2614252. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: -Imobil teren in suprafata de 1.000 mp, avand carte funciara 52220 si numar cadastral 52220, situat in sat Plaiesu, comuna Timisesti, Str. Neamtului nr. 2, judetul Neamt, apartinand domeniului privat al Comunei Timisesti, conform caietului de sarcini, H.C.L. Comuna Timisesti nr. 105/12.11.2024 si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: prin solicitare scrisa la Compartimentul Relatii cu publicul si secretariat administrativ al Comunei Timisesti. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Relatii cu publicul si secretariat administrativ al Comunei Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: Persoanele interesate pot achita contravaloarea documentatiei de atribuire de 10 Lei/exemplar, ce se achita la Serviciul Impozite si taxe, contabilitate, proiecte, mediu si achizitii publice al institutiei. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 06.12.2024, ora 14.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 16.12.2024, ora 16.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Compartimentul Relatii cu publicul si secretariat administrativ al Comunei Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: 1 exemplar original. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 17.12.2024, ora 11.00, la Caminul Cultural din sat Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Instanta de contencios administrativ de pe langa Tribunalul Neamt, Piatra Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233.219.493, fax 0233.210.247, e-mail: tr-neamt-scivil @just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 18.11.2024.
ECOPIATA S.A. IASI organizeaza licitatii publice cu strigare pentru inchirierea urmatoarelor terenuri si spatii comerciale: - terenul nr. 4 (20 mp) din Bazar, destinat amplasarii unei rulote pentru activitatea de fast food, pe 16.12.2024 - ora 9.30; - terenul nr. 2 (20 mp) din Bazar, destinat amplasarii unei rulote pentru activitatea de fast food, pe 16.12.2024 - ora 9.45; - spatiul comercial S1 (5,87 mp) – Piata Independentei pe 16.12.2024 – ora 10.00; - spatiul comercial S3 (24 mp) - Piata Independentei pe 16.12.2024 - ora 10.30; - spatiul comercial S4 (38 mp) - Piata Independentei pe 16.12.2024 - ora 11.00; - spatiul comercial S5 (72,5 mp) - Piata Independentei pe 16.12.2024 - ora 11.30; - spatiul comercial S9 (48,21 mp) - Piata Independentei pe 16.12.2024 - ora 12.00; - spatiul comercial S25 (30,00 mp) - Piata Hala Centrala pe 16.12.2024 - ora 12.30; - spatiul comercial S6 (28,65 mp) – Piata Hala Centrala pe 16.12.2024 – ora 13.00; - teren nr. 2 (25 mp) din Piata Pacurari, destinat amplasarii unei rulote/ chiosc/ modul, pe 16.12.2024 – ora 13.30; - teren nr. 1 (30mp) din Targul Auto, destinat amplasarii unui container/ rulote/ chiosc, pe 16.12.2024 – ora 13.45; - spatiul comercial S2 (28,65 mp) – Piata Hala Centrala pe 16.12.2024 – ora 14.00; - spatiul comercial S9 (28,65 mp) – Piata Hala Centrala pe 16.12.2024 – ora 14.30. Licitatiile vor avea loc la sediul firmei din Str. Anastasie Panu nr. 48. Caietele de sarcini se pot cumpara de la secretariatul societatii, unde se va depune documentatia pentru inscriere pana la data si ora de incepere a fiecarei licitatii. Informatii suplimentare la tel. 0232/267844.
Manastirea Bucium – Iasi
25/06/2021 19:04

Manastirea Bucium din Iasi este o manastire de calugari crestin-ortodocsi, cu hramul Duminica Tuturor Sfintilor Atonului. Lacasul a fost construit in anul 1863, ca metoh al schitului romanesc Prodromul de la ...

Pentru cei carora le place iarna
21/12/2018 12:00

Stockholm, Suedia Pamantul Vikingilor, in anotimpul iernii are un aer magic. Poti face o plimbare romantica cu barca impreuna cu prietenul tau pentru a viz ...

Rezervaţia de zimbri „Neagra”
22/05/2018 14:39

 Satul Bucşani din comuna omonimă, judeţul Damboviţa, adăposteşte una dintre cele mai frumoase Rezervaţii de zimbri din ţară, dar şi din Europa. Prima atestare documentară a satului datează din ...

Muzeul de Artă Piatra-Neamţ
18/01/2016 16:00

Piatra Neamţ , reşedinţa de judeţ, este unul dintre principalele puncte de pornire intr-o excursie prin acest ţinut moldovan. Ajunşi aici, veţi vedea că oraşul are o aşezare pitorească in zona de ...

Complexul Green Village – Sfantu Gheorghe
05/01/2016 15:38

Localizat in Sfantu Gheorghe, locul unde Dunarea intalneste Marea Neagra, Complexul Green Village inseamna deopotriva o vacanta pe litoral si o evadare in inima Deltei. Descriere Complexul Green Village &nda ...

Vila Luminiş - Muzeul „George Enescu” Sinaia
26/11/2015 12:13

 Vila Luminiş a constituit loc de inspiraţie pentru George Enescu, dar şi loc de relaxare după concerte. Clădirea este realizată intr-un mod autentic romanesc, regăsind in faţada acesteia stilul cu ...

Salina de la Slănic - Prahova
26/11/2015 07:59

 Localitatea Slănic din judeţul Prahova este celebră datorită zăcămantului de sare care se află in această zonă. În 1685, Mihai Cantacuzino şi-a dat seama că aici există un mare zăcăman ...

Turismul in Delta are alternative: Birdwatching, foto safari, mormintele de pirati
17/11/2015 14:00

Marea problema a Deltei o constituie suprataxarea serviciilor turistice care se resimte apoi in pretul pe care il platesc turistii pentru un sejur in aceasta zona. Este nevoie de un plan de dezvoltare a D ...

Palatul Poştei, Galaţi
09/11/2015 05:00

În anul 1399, la Giurgiu, este atestată de către Mircea cel Bătran intr-un Hristov, existenţa serviciilor poştale pe teritoriul Romaniei. Prin acest document, localităţile din ţară erau obligate ...

Pasajul Scărilor
06/11/2015 13:49

Atestat documentar pentru prima dată in 1191, Sibiul este un oraş modern, occidental, dar care mai păstrează urme ale infloritorului burg medieval de altădată ori clădiri cu elemente arhitecturale specif ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei