Descopera mancarurile delicioase din Sevilla
Dimensiune font:
Sevilla este cunoscuta ca o destinatie cu cele mai bune "tapas bar", cele mai romantice festivaluri, cea mai impresionanta Saptamana Sfanta (Semana Santa) si cea mai dezvoltata viata de noapte din Andaluzia. Pe langa arhitectura sa impresionanta, cu elemente in stil romanic, islamic, gotic si renascentist, Sevilla seduce prin gastronomia ei savuroasa, parfumata cu arome venite de la popoarele arabe si de la civilizatiile mediteraneene. Descopera mancarurile delicioase ale Sevillei!
Bucataria Sevillei
Gastronomia Sevillei are la baza mancarea de casa, cu retete simple si savuroase, care reflecta stilul de viata al oamenilor din regiune. De la arabi, locuitorii Sevillei au preluat condimente si plante aromatice precum usturoi, coriandru, fenicul, patrunjel. Iti poti incepe dimineata cu o cafe "con leche" (cafea cu lapte) si cu o mollette, o paine prajita cu ulei de masline, rosii si usturoi.
Ce sa mananci in Sevilla
Daca iei masa la restaurant in Sevilla, pentru inceput comanda gazpacho, o supa rece de rosii. Supa gustoasa si aromata este perfecta ca aperitiv. Tot ca aperitiv poti comanda oua flamenco, fierte fara coaja in sos de tomate.
Daca iti plac salatele, unul dintre cele mai populare preparate este ensaladilla sevillana, o salata pe baza de cartofi. La felul principal, incearca cocido andaluz, o friptura cu mazare si alte legume.
O alta varianta de a lua masa in oras si o experienta care merita incercata este sa faci un tur al barurilor specializate in tapas. Sevilla este una dintre destinatiile de top pentru a incerca aceste gustari spaniole celebre.
Vizitarea mai multor baruri cu tapas ofera turistilor ocazia de a gusta dintr-o varietate mare de preparate si de a-si alcatui o masa intreaga din portii mici si numeroase. Totodata, tapas constituie ocazia ideala sa socializezi.
Tapas sunt facute cu diverse ingrediente, de la prosciutto si branza la peste in otet. Poti incerca lomo mechado, o gustare cu carne, tortilla de patatas, pe baza de cartofi, soldaditos de pavia, un preparat cu peste si faina.
Dulciurile din Sevilla au influente maure. Preparate cu miere, aceste deserturi dulci pot contine marmelada de casa, vin dulce, migdale, portocale etc. Borrachuelos sunt unele dintre cele mai populare dulciuri, facute cu miere, anason si portocale.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau