Cod rutier 2020. Toți șoferii vor fi obligați să facă asta. Cum se schimbă legea
Dimensiune font:
Șoferii ar trebui să respecte o obligație deja existentă în Codul Rutier, dar care este des trecută cu vederea de ei. Ce propunere legislativă este în dezbaterea senatorilor și ce ar trebui să ia la cunoștință conducătorii auto?
Cod Rutier 2020: toți șoferii trebuie să știe asta!
Șoferii ar putea să respecte o obligație existentă într-o nouă ipoteză, conform unei propuneri legislative care este subiect de discuție pentru senatori. În acest context, conducătorii auto trebuie să utilizeze faza scurtă și pe drumurile naționale, nu doar pe cele europene ca până acum. Documentul care se află în dezbatere ar putea să-i oblige pe șoferi să folosească luminile de întâlnire atunci când circulă pe timpul de zi pe drumurile naționale. Obligația în cauză există și la momentul actual, dar doar pentru cei care circulă pe drumuri expres sau pe autostrăzi și este valabilă și în cazul șoferilor de tractoare agricole sau forestiere.
Se arată că propunerea legislativă este destinată completării legislației naționale din domeniul circulației rutiere în condițiile în care legislația rutieră stabilește obligația de a folosi faza scurtă în afara localităților. Scopul este unul simplu de dedus: reducerea numărului de accidente auto. Câteva drumuri poti fi, însă, încadrate în categorii diferite: drumul național (DN 1 — București – Ploiești – Brașov – Cluj-Napoca – Oradea) se suprapune, cel puțin între București și Brașov, cu drumul european 60 (E60 — Brest, Franța – Irkeshtam, Kîrghîzstan).
Șoferii în vârstă riscă să rămână fără permis
Potrivit reglementărilor noi, conducătorii auto care sunt în vârstă și care au probleme de sănătate sunt obligați să se prezinte mai des la controale medicale. Pe lângă aceste controale, medicii sunt obligați să constate de urgență starea lor și să emită sau nu avizul de testatre a capacităților de șofat ale acestora.
“Lumea a intrat in panica si toti solicita din timp ca sa prinda perioada de valabilitate de 10 ani a permisului. Medicul este singurul care poate stabili daca persoana mai are capacitatea de a conduce pe drumurile publice”, a declarat un comisar de la Poliția Rutieră pentru ”Știrile Pro TV”.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau