Cum se fac cele mai delicioase clătite
Dimensiune font:
Clătitele americane sau Pancakes sunt unele dintre cele mai apreciate în America, dar au pătruns rapid și în bucătăria românească. Acestea se fac foarte ușor și sunt gustoase și pufoase.
Ele se servesc în SUA la micul dejun alături de diverse topping-uri, dar în țara noastră pot fi savurate oricând.
Ingrediente
400 de grame de făină
500 de ml de lapte
4 ouă
3 lingurițe rase de praf de copt
jumătate de linguriță rasă de bicarbonat
un vârf de sare
5 linguri de zahăr
un plic de zahăr vanilat
6 linguri de ulei
Mod de preparare
Mai înainte de toate se va amesteca făina cu praful de copt, bicarbonatul și zahărul, după care se va da prin sită amestecul obținut.
Se vor separa albușurile cu gălbenușurile și se vor mixa bine cu un vârf de sare. Peste ele se va pune laptele și uleiul. Ulterior mixul de lapte și gălbenușuri se va pune peste făina și se va amesteca bine, adăugându-se la final albușurile. Se va obține un aluat mai des și cu o consistență pufoasă.
Încingem o tigaie și o ungem cu un cubulet de unt, după care se va șterge cu un șervețel untul din tigaie. Dacă untul va rămâne în tigaie suprafața clătite va arăta cu pete maronii. În centrul tigăii încinse se adaugă cu ajutorul unui polonic aluatul, el se va întinde de unul singur atât cât va fi nevoie, fără a fi deloc atins.
În momentul în care apar primele bășicuțe, iar suprafața își pierde luciul, clătita se va întoarce pe cealaltă parte. Toate acestea se vor prăji la fel, iar la final se pot servi cu sirop de arțar, miere, zahăr pudră, ciocolată sau diverse topping-uri.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau