Prăjitură turnată cu mere rase și scorțișoară
Dimensiune font:
Prăjitura turnată cu mere este un desert foarte bun în post.
Ingrediente
450 g făină tip 000
1 plic de praf de copt (am pus praf de copt cu șofran pentru o culoare mai frumoasă)
150 g zahăr
10 g zahăr vanilat Bourbon
1 linguriță coajă rasă de lămâie
un praf de sare
320 ml apă minerală
150 ml ulei
Umplutura
1.5 kg mere
100-150 g zahăr (după gust sau depinde cât de dulci sunt merele)
scorțișoară după gust
opțional - 50 ml de ulei, dacă doriți să căliți merele
în plus
zahăr vanilat pentru pudrat înainte de servire
Instrucțiuni de preparare
Aprindeți cuptorul la 180 de grade și puneți hârtie de copt în tavă.
Dați merele pe răzătoare și amestecați-le cu zahărul și scorțișoara. Dacă considerați că sunt prea zemoase, e bine să le căliți câteva minute în ulei.
Pentru aluat amestecați pur și simplu toate ingredientele într-un bol încăpător.
Turnați jumătate din aluat în tavă și nivelați. Aluatul este foarte dens, și lipicios, se întinde mai greu, dar nu e o treabă imposibilă.
Ca să fie mai ușor de întins, nu puneți întreaga cantitate într-un sigur loc, ci puneți cu lingura grămăjoare de aluat distribuite în toată tava, umeziți dosul unei linguri cu puțină apă și apoi uniți grămăjoarele de aluat.
Puneți merele rase peste stratul de aluat, nivelați din nou.
Peste mere puneți restul de aluat, procedați ca mai sus ca să îl întindeți și nivelați. Băgați tava la cuptor pentru 40-45 de minute, până când prăjitura e ușor rumenită deasupra.
Scoateți prăjitura din tavă și lăsați-o să se răcească pe un grătar.
Dacă aveți atâta răbdare (eu nu am avut) lăsați prăjitura să se răcească înainte să o feliați.
Înainte de servire, pudrați prăjitura cu zahăr vanilat.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau