„Noi, oamenii, avem trei vieți: viața cu sine, viața cu ceilalți și viața cu munca”

interviu felicia stoica

Dimensiune font:

| 13-04-2024 11:48

 * Dialog cu Felicia Stoica, psihoterapeut și coach


În ritmul haotic al vieții moderne, grija de sine devine adesea o prioritate neglijată. Cu toate acestea, este esențial să înțelegem că a avea grijă de noi nu este un lux, ci o necesitate pentru o viață împlinită și echilibrată. Este un proces continuu, care implică atât aspecte fizice, cât și mentale și care poate să influențeze profund starea noastră de bine și succesul în toate domeniile vieții.

Pe lângă aspectele fizice, grija de sine implică și îngrijirea aspectelor mentale și emoționale ale ființei noastre. Este important să ne acordăm timp pentru a ne relaxa, pentru a ne conecta cu noi înșine și pentru a ne gestiona stresul și anxietatea. Investiția în sănătatea noastră mentală este la fel de importantă ca și în cea fizică și poate avea un impact profund asupra modului în care ne simțim și funcționăm în viața de zi cu zi.

De asemenea, grija de sine înseamnă să ne acordăm permisiunea de a ne prioritiza propriile nevoi și dorințe. Uneori, suntem atât de absorbiți de îndatoririle și responsabilitățile noastre că uităm să ne dedicăm timpul și atenția propriei persoane. Este important să ne amintim că nu este egoist să ne acordăm timp pentru noi înșine, ci este esențial pentru a ne menține echilibrul și bunăstarea. De spre toate aceste lucruri am discutat cu psihoterapeutul Felicia Stoica, un cunoscut și apreciat specialist din Iași.

- Care sunt principalele tale valori și cum le integrezi în munca ta de psiholog și coach?

- Pentru mine, valorile sunt ca niște borne care ghidează o viață autentică, sunt acele lucruri ne-negociabile care mă țin „pe drumul meu”. Sunt un om aflat continuu în procese de evoluție personală, îmi antrenez zilnic gândirea pozitivă, lucrez cu mine ca să mă înțeleg mai bine și să mă aliniez cu valorile mele: libertatea, familia, umorul, contribuția și curajul. În munca mea cu clienții, în grup sau individual, creez un spațiu în care oamenii își dau voie să fie așa cum sunt și nu le judec gândurile, emoțiile, deciziile sau acțiunile, îi provoc într-un mod inconfortabil uneori dar mereu în scop pozitiv, râdem împreună și îi ajut să obțină rezultate dincolo de ce își imaginau ca pot. 

- Cum te-ai adaptat nevoilor specifice ale fiecărei categorii de clienți (copii, adolescenți, femei) în procesul tău de psihoterapie și coaching?

- Tind să cred că meseria pe care o am este un dar de la Dumnezeu. Am fost un copil rebel și complexat în același timp, o adolescentă introvertă și creativă, astăzi un adult echilibrat și aventurier. M-am luptat zeci de ani să fiu într-un singur fel, credeam că identitatea mea are prea multe discrepanțe și e ceva în neregulă cu mine, până într-o zi când am înțeles că de fapt asta e una din super-puterile mele, să fiu în multe feluri, în mod firesc. Peste flexibilitatea asta nativă s-a așezat educația pe care am primit-o de la tata care m-a învățat să respect oamenii indiferent de statut social, educație, bani, vârstă... Mereu îmi spunea „prețuiește fiecare dialog, de la oricine poți învăța ceva, chiar și de la o persoană fără adăpost”.

Îmi dau seama că genetica și educația de acasă mă ajută să nu fac eforturi ca să mă adaptez, pot avea conversații valoroase cu oricine, de la copii din familii vulnerabile până la directori de companii la nivel global. Și o fac natural, în unele zile chiar de la o oră la alta.  

- Care sunt principalele provocări pe care le întâmpini lucrând cu fiecare grup de vârstă sau categorie de clienți și cum le abordezi?

- Este adevărat că sunt provocări specifice fiecărei etape de viață însă eu nu le tratez diferit. În meseria mea, succesul înseamnă schimbările pe care le fac clienții mei la nivel de gândire, emoții, obiceiuri și transformarea asta e complicată. În viziunea mea, provocarea este una singură, ritmul clienților, pe care o abordez în două feluri: în primul rând cu răbdare să le fiu alături în ritmul lor, nu al meu, iar când simt că la un moment dat nu îmi iese, nu le respect ritmul și nu mai sunt un profesionist bun pentru ei, le spun asta direct și ne reglăm împreună

- Cum combini abordarea psihologică cu tehnici de coaching în sesiunile tale?

- Psihoterapia și coaching-ul sunt două profesii pentru care este nevoie de formare academică de lungă durată, examene, certificări de la organizații acreditate care să valideze atât competențele cât și respectarea unui cod de etică. Eu am practic două meserii și am ales să mă specializez în două abordări extrem de complementare: psihoterapie adleriană și coaching sistemic. Este un mare beneficiu pentru client pentru că pot să înțeleg în profunzime complexitatea naturii umane dar stau puțin în trecut, atât cât să descopere cum să îl folosească ca să își optimizeze prezentul și să fie mai pregătiți pentru viitor.   

Lucrez în rol de psihoterapeut și coach în mediul corporate și în privat pentru clienți care vin din propria inițiativă, iar problemele variază de la schimbarea de carieră, leadership, îmbunătățirea relațiilor până la sănătate mentală și emoțională. Unii clienți vin către mine și își doresc să facă psihoterapie, alții solicită coaching și mai sunt unii clienți care fie nu știu ce vor fie nu îi interesează, au o problemă și vor să o rezolve.  

Indiferent daca provocările sunt de natură profesională, business sau viață personală, ce au în comun este identitatea clientului, felul în care cine este impactează ce își dorește să obțină. Știu bine care este limita dintre cele două roluri, uneori țin procesele de lucru foarte curat delimitate, alte ori le îmbin armonios chiar și pentru același client, dar niciodată în aceeași sesiune ci în sesiuni diferite. Clientul își definește obiectivele la început iar apoi depinde de problema cu care vine la fiecare sesiune, mă adaptez după nevoile lui, cu acordul lui, ca până la final să obțină rezultatele pe care și le dorește.

  „Poate cel mai mare obstacol suntem noi înșine, atunci când ne punem în calea evoluției noastre prin propriul sistem de gândire

- Se vorbește mult despre tehnicile de mindfulness sau alte practici de auto-reflecție. Le folosești în lucrul tău cu clienții?

- Nu am o specializare în practici de mindfulness și nu îmi permit să practic nimic fără o pregătire. Sunt o persoană foarte curioasă și autodidactă, am studiat singură destul de mult domeniul ăsta și pot să spun că am cunoștințe. Dincolo de asta, practic yoga, meditația și mișcarea conștientă. Folosesc uneori unele tehnici simple și cu măsură, dacă simt că i se potrivesc clientului și problemei pe care o are. Fac asta doar după ce îl informez că nu sunt un specialist ci doar un practician și dacă este de acord să îi propun doar din ce am testat eu mai întâi cu mine.

- Ești pasionată și de lucrul cu femeile. Care sunt principalele obstacole cu care se confruntă femeile în încercarea lor de a-și menține echilibrul și sănătatea mentală în societatea actuală?

- Este adevărat, misiunea mea este să ajut femeile cu peste zece ani de experiență în antreprenoriat și leadership să își (re)găsească scopul, încrederea și liniștea, să trăiască cu împlinire în relația cu sine, cu ceilalți și cu cariera. Fără să mai treacă încă zece ani din viață.
Cred că valabil și pentru bărbați și pentru femei. Poate cel mai mare obstacol suntem noi înșine, atunci când ne punem în calea evoluției noastre prin propriul sistem de gândire, prin poveștile pe care ni le spunem despre lume și viață, despre cum „ar trebui” să fie lucrurile.

Din ce am observat eu, dar posibil să mă înșel, femeile au mai des sau mai puternic un spirit de sacrificiu împins spre extrem și au sentimente de vinovăție când se ocupă de binele lor. Asta devine un obstacol, renunță la ele și se pun pe ultimul loc, după copii, partener de viață, cerințele de la muncă, din păcate uneori chiar și după treburile casnice.

- Care sunt cele mai eficiente tehnici de gestionare a stresului pe care le puteți recomanda femeilor care se simt copleșite de multiplele lor roluri?

- Când vine vorba de natura umană, eu nu cred în cele mai eficiente tehnici, indiferent de scopul lor. Cred că fiecare dintre noi are nevoie să descopere ce i se potrivește și lucrez personalizat pentru fiecare client. În cei aproape 24 de ani de lucrul cu oamenii am mers mereu pe ideea că un pas esențial în gestionarea stresului este educația - despre emoții, despre formele de eustres și distres, despre felul în care funcționează creierul la factorii stresori, despre răspunsul corpului, etc. Această psiho-educație este o tehnică în sine și uneori e chiar suficientă. Sunt și situații mai complexe în care stresul este întreținut de alte dezechilibre: pierderi semnificative, anxietate, boli, etc.  Excluzând situațiile critice, cred că ce au în comun oamenii stresați sunt două lucruri. Primul este că și-au pierdut scopul, sensul și motivația, al doilea că au uitat să se relaxeze, să se bucure de ei. Eu nu am soluții, caut împreună cu clienții mei surse de relaxare plecând de la stilul lor de viață. Îl ajut să se uite la mediul familial, mediul profesional, odihnă, tranzițiile în care sunt, obiceiurile de muncă etc.

Apoi clientul testează iar secretul meu este că am grijă să îl îndrum să găsească diferite practici sau activități care se adresează holistic tuturor celor 3 nivele: cognitiv, emoțional și somatic. Și asta poate însemna orice, de la exerciții ghidate pentru scop, sens și valori, jurnale ghidate, descoperirea și cultivarea pasiunilor, redefinirea vieții sociale, educație despre emoții până la practici de relaxare a sistemului nervos autonom.

„Femeile au prea multe roluri care interferează și care solicită rezervorul de timp, energie și stare emoțională și se străduiesc să exceleze în toate

- Cum ne putem prioritiza sănătatea fizică și mentală într-un mod care să fie sustenabil pe termen lung?

- Aici voi răspunde scurt și pe etape, deși răspunsul poate fi desigur lung și complex. Femeile au nevoie să își cunoască limitele și să hotărască să și le asume, apoi să învețe cum să le comunice clar, ferm și respectuos în același timp. Este important să aibă grijă să își protejeze limitele, fără resentimente, iar în final să își cultive curajul să facă curățenie în relațiile toxice.

- Care sunt semnele că o femeie ar putea să își depășească limitele și să aibă nevoie de sprijin suplimentar pentru a evita epuizarea sau burnout-ul?

- Îmi place să spun că noi oamenii avem trei vieți: viața cu sine, viața cu ceilalți și viața cu munca. Și în fiecare viață purtăm mai multe pălării pentru că avem mai multe roluri.

Femeile au prea multe roluri care interferează și care solicită rezervorul de timp, energie și stare emoțională și se străduiesc să exceleze în toate. Doar că ce se întâmplă de cele mai multe ori este că stau prea mult într-un singur rol și, de obicei, este cel profesional. Își consumă toate resursele din rezervor în viața cu munca și nu mai au de unde hrăni celelalte două vieți. Așa se produce un dezechilibru puternic. O perioadă îl pot duce, dar uită că odată cu trecerea timpului scad și capacitățile și stilul ăsta de viață păstrat pe termen lung duce încet și sigur către epuizare.

-  Cum poate o femeie să își redefinească sau să își reevalueze scopurile și prioritățile în viață pentru a se asigura că își trăiește viața în conformitate cu valorile și pasiunile ei?

- Redefinirea este un proces de redevenire și nu cunosc nicio femeie care a făcut asta singură. E ca și cum ai spune că un medic cardiolog se poate opera singur.

Dincolo de cărți, podcast-uri sau orice alte surse de informații, spun cu încredere că redefinirea a cine ești și cum vrei să îți trăiești viața este o muncă cu sufletul care se face alături de un psihoterapeut sau un coach potrivit pentru tine.

-  Ce este pentru feminitatea, Felicia?

- O învăluire între putere la interior manifestată prin blândețe la exterior.

A consemnat Maura ANGHEL

 

Caseta 1

„Misiunea mea este să ajut femeile cu peste zece ani de experiență în antreprenoriat și leadership să își (re)găsească scopul, încrederea și liniștea, să trăiască cu împlinire în relația cu sine, cu ceilalți și cu cariera. Fără să mai treacă încă zece ani din viață.
Cred că valabil și pentru bărbați și pentru femei. Poate cel mai mare obstacol suntem noi înșine, atunci când ne punem în calea evoluției noastre prin propriul sistem de gândire, prin poveștile pe care ni le spunem despre lume și viață, despre cum ar trebui să fie lucrurile
– Felicia Stoica

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

05:29

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Nicolae Balcescu, cu sediul in sat Nicolae Balcescu, comuna Nicolae Balcescu, Str. Eroilor nr. 380, judetul Bacau, telefon 0234.214.071, fax 0234.214.016, e-mail: registratura@primaria-nicolae-balcescu.ro, cod fiscal 4353234. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: -spatiu cu suprafata de 10,95 mp, in vederea desfasurarii activitatii cabinet de oftalmologie si optica medicala, situat in imobilul Dispensar Uman din satul Nicolae Balcescu, Str. Eroilor nr. 8, avand nr. cadastral 61861, CF 61861, apartinand domeniului public al Comunei Nicolae Balcescu, conform caietului de sarcini, H.C.L. Nicolae Balcescu nr. 31/11.03.2024 si temeiului legal O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: La cerere, de la sediul institutiei, Compartiment Relatii cu Publicul si Arhiva. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Relatii cu Publicul si Arhiva din cadrul Comunei Nicolae Balcescu, sat Nicolae Balcescu, comuna Nicolae Balcescu, Str.Eroilor nr.380, judetul Bacau. 3.3.Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G.nr.57/2019 privind Codul administrativ: 30 Lei/exemplar, se achita numerar sau prin OP la Compartimentul Impozite si Taxe din cadrul Comunei Nicolae Balcescu. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 06.06.2024, ora 13.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1.Data-limita de depunere a ofertelor: 14.06.2024, ora 13.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Nicolae Balcescu, sat Nicolae Balcescu, comuna Nicolae Balcescu, Str. Eroilor nr. 380, judetul Bacau, Compartiment Relatii cu Publicul si Arhiva. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Se depun intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 17.06.2024, ora 10.00, Comuna Nicolae Balcescu, sat Nicolae Balcescu, comuna Nicolae Balcescu, Str. Eroilor nr. 380, judetul Bacau. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia a II-a civila si de contencios administrativ si fiscal a Tribunalului Bacau, municipiul Bacau, Str. Stefan cel Mare nr. 4, judetul Bacau, telefon 0234.514.419, fax 0234.525.211, e-mail: tr-bacau-reg2@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 16.05.2024.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Blagesti, cu sediul in comuna Blagesti, Str. Aleea Scolii nr. 1, judetul Bacau, telefon 0334.805.110, fax 0334.805.109, e-mail primaria _blagesti@yahoo.com, cod fiscal 4834777. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: Bun imobil - cladire administrativa (chiosc), in suprafata de 28 mp, si teren aferent, in suprafata de 44 mp, situat in intravilanul satului Blagesti, comuna Blagesti, Str. Primariei nr. 9, judetul Bacau, identificat cu numar cadastral 75133, inscris in cartea funciara nr. 75133, apartinand domeniului privat al Comunei Blagesti, conform caietului de sarcini, H.C.L. Comuna Blagesti nr. 29/29.03.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: prin solicitare scrisa depusa la sediul Comunei Blagesti. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, Comuna Blagesti, comuna Blagesti, Str. Aleea Scolii nr. 1, judetul Bacau. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei/exemplar, ce se achita la Casieria institutiei. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 14.05.2024, ora 10.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 22.05.2024, ora 10.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Compartiment Secretariat, Comuna Blagesti, comuna Blagesti, Str. Aleea Scolii nr. 1, judetul Bacau. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate: unul interior si unul exterior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 23.05.2024, ora 10.00, Comuna Blagesti, comuna Blagesti, Str. Aleea Scolii nr. 1, judetul Bacau, Sala de sedinte. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Judecatoria Buhusi, oras Buhusi, Str. Doctor Carol Davila nr. 1, judetul Bacau, cod postal 605100, telefon 0234.265.745, fax 0234.265.744, e-mail: jud-buhusi-gref@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 22.04.2024.
„Gastronomia românească nu este doar despre gusturi, ci și despre povești”
16/05/2024 20:09

Dar gastronomia traditională romanească nu este doar despre alimente si retete. Este un ambasador al valorilor noastre, o modalitate de a celebra comunitatea si de a ne conecta la rădăcinile noastre. Prin i ...

„Vinul este o artă complexă”
16/05/2024 12:20

Oenologia, stiinta si arta vinului, ocupă un loc special in cultura umană, fiind mai mult decat o simplă activitate de producere si consum a băuturilor. Este o lume complexă si fascinantă care impleteste ...

„Un proiect de suflet e cel al cărui spațiu sau siluetă îți declanșează emoția încă de la prima schiță”
15/05/2024 13:29

- Ce v-a inspirat să deveniti arhitect si cum a influentat acest lucru stilul dvs. arhitectural? - De-a lungul anilor si in special in copilărie, am avut parte de experiente senzoriale si interactiuni umane ...

„Când ajung să mă contacteze, oamenii sunt prizonierii unei singure povești pe care o mai pot spune despre viața lor, cea a neputinței”
14/05/2024 20:47

- Cum ai decis să urmezi cariera in psihologie? Au existat evenimente sau experiente particulare care te-au condus către această cale? - Am absolvit un liceu cu profil foarte real (matematică-fizică), chi ...

„Grăsimea îți face viața mizerabilă, ți-o otrăvește. E ca o molie care îți stă pe suflet și ți-l roade”
13/05/2024 09:15

- Doamnă doctor Mihaela Bilic, din perspectiva nutritionistului, care sunt cauzele principale ale obezitătii? Mancăm prea mult, alegem eronat alimentele, le combinăm  gresit, mancăm la intervale prost ...

„Genul nu dictează capacitățile intelectuale și nu ar trebui să fie o barieră de care femeile să se lovească în alegerea unei cariere”
26/04/2024 17:53

„Fiecare proiect este o experientă unică si m-a ajutat să cresc si să mă dezvolt atat profesional, cat si personal. În ceea ce priveste cel mai inspirat proiect, imi este aproape imposibil să ...

„Bucuria de a vedea cum un proiect își găsește loc în sufletul și în viețile oamenilor mă motivează să mă implic cu dăruire în ceea ce fac”
26/04/2024 16:29

„Fiecare proiect este o experientă unică si m-a ajutat să cresc si să mă dezvolt atat profesional, cat si personal. În ceea ce priveste cel mai inspirat proiect, imi este aproape imposibil să ...

  „E doar o poveste faptul că suntem diferiți acasă față de mediul de business. Suntem aceleasi persoane, cu aceleași emoții, valori, credințe”
26/04/2024 15:48

- Cum faceti diferenta dintre psihoterapie si coaching in ceea ce priveste abordările si metodele utilizate? - Cred că cea mai bună metaforă este icebergul. Ceea ce se intamplă in coaching este varful ais ...

„Singura realitate este ziua de astăzi. Viitorul depinde de ce creezi tu, acum”
26/04/2024 15:40

Un şoc emoţional, un stres puternic sau pur simplu o supărare aparent minoră care nu e decat picătura care a umplut paharul şi indarjirea de a sta in cea stare, de a o permanentiza ca manifestare, pot fi ...

„ Afecțiunile pielii, mai ales cele cronice, trebuie controlate pe termen lung și de foarte multe ori pentru toată viața, ceea ce îi sperie pe pacienți”
26/04/2024 14:33

Afectiunile dermatologice sunt extrem de diverse si pot varia de la conditii usoare si temporare pană la probleme cronice si debilitante. În ciuda diversitătii lor, există cateva afectiuni care sunt in ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei