INTERVIU - Mihai Chirica: „Nu se va ajunge niciodată la carantinarea Iașului” (VIDEO)

1primar

Dimensiune font:

| 11-04-2021 23:37

 * dialog cu Mihai Chirica, primarul municipiului Iași

- Domnule primar, discuția legată de coabitarea cu USR devine inevitabilă, în contextul în care Iașul nu are, la mai bine de jumătate de an de la alegerile locale, viceprimari. Cât poate funcționa orașul fără viceprimari?

- Problema viceprimarilor nu este o problemă vitală, pentru că nu rezultă de nicăieri din lege faptul că orașul nu poate funcționa fărăr viceprimari. Nu poate funcționa fără primar! Viceprimarii sunt elemente de consolidare a administrației publice locale, acolo unde este nevoie de crearea unor alianțe. Dorința noastră a fost ca prin viceprimar să avem elementele de consolidare a relației politice prin care fiecare viceprimar, din partea fiecărei formațiuni, urmărește politica locală așa cum și-a asumat-o în timpul campaniei electorale. Nu este un scop în sine să alegem viceprimari. Putem să ajungem la o înțelegere cu USR-PLUS și fără să avem viceprimari, dar asta nu înseamnă că nu putem găsi o cale de comunicare, de colaborare. Să spună: Domnule, nu vrem să fim reprezentați de viceprimar, dar putem să comunicăm și să avem proiecte pe care să le susținem împreună, să dăm toate proiectele noastre primarului și viceprimarului PNL și lăsăm post vacant. Iar când se hotărăsc, își pun viceprimar. Deci, de fapt, este o formă de a armoniza o legătură politică. În Guvernul României, USR-PLUS și-a pus miniștri ca și formă e recunoaștere a alianței politice cu PNL, ca reprezentare politică. Așa rezultă din algoritmul politic, să-și pună și miniștri. Ei bine, în aceeași formă le-am propus și la Iași.

- Se mai poate ajunge la un compromis cu USR pentru deblocarea situației?

- Politica este un compromis, prin definiția ei. Prin urmare, atâta timp cât nu-ți faci o majoritate simplă, prin diverse forme de asociere politică, îți creezi o majoritate. Ușa este deschisă în, continuare!

 „Anul trecut am reușit efectiv să consumăm aproape 157 milioane de lei din fonduri europene, bani care au intrat efectiv în conturile municipiului Iași, de unde s-au plătit proiectele ce se realizează în momentul de față. Anul 2021 se anunță mai productiv din această perspectivă”.

 - Ce așteptări aveți de la noul buget al Iașului? Va asigura necesarul minim de investiții pevăzute, gândite pentru acest an?

 - Este un buget de dezvoltare. M-am uitat și la structura bugetară a altor localități din România și noi vom veni pe un buget de dezvoltare în care încercăm atragerea unui volum mult mai mare de fonduri europene, față cel de anul trecut. Anul trecut am reușit efectiv să consumăm aproape 157 milioane de lei din fonduri europene, bani care au intrat efectiv în conturile municipiului Iași, de unde s-au plătit proiectele ce se realizează în momentul de față. Anul 2021 se anunță mai productiv din această perspectivă, un buget din care vrem să asigurăm toate fondurile necesare pentru principalele activități de funcționare a orașului, de susținere a educației, de spijinire în continuare a actului de sănătate publică, inclusiv centrele de vaccinare, care, crede lumea, se autofinanțează. Nu este așa, noi le finanțăm, până în momentul de față am cheltuit câteva milioane de lei și vom cheltui în continuare, deși nu știm când vom recupera acești bani... Vom asigura dezvoltarea orașului și prin fonduri atrase, fonduri europene și împrumuturi, dar și din resursele proprii ale municipiului pentru proiecte de infrastructură, străzi, trotuare între blocuri, proiecte edilitare vizibile.

- La nivel investițional major, Autostrada a intrat, cu toate tronsoanele, în licitație de proiect, Spitalul Regional de Urgență a devenit certitudine… lucrurile încep să se miște…

- Este un trend corect, pe care l-am structurat foarte atent în toată politica de dezvoltare pentru Regiunea de Nord-Est. S-a reușit, într-adevăr, finalizarea proiectului, a licitației de proiectare pentru Autostrada A8, pe tronsonul Moldovei, celalălat era deja în proiectare, adică pe pronsonul care face legătura între Târgu Neamț și Ungheni, pe o distanță de aproape 100,14 km...

- Suntem, cu alte cuvinte, cu toate tronsoanele autostrăzii A8 pregătite pentru licitație...

- Pe tronsonul Târgu Neamț - Târgu Mureș se lucrează deja la proiectare, suntem undeva la aaproape 60 la sută din proiect deja executat, iar celelalte au intrat în proiectare începând cu săptămâna trecută, proces executat de o companie care are experiență în proiectarea de autostrăzi.

 „Vrem să proiectăm în acest an un pasaj subteran de legătură a străzii Cronicar Mustea către Poitiers. Am găsit un culoar foarte bun de circulație, printr-un pasaj subteran, pentru a scurtcircuita în totalitate podul Socola, pentru cei care vin pe relația Poitiers dinspre cartierul Nicolina”.

 - Planul Național de Redresare și Reziliență a cam rămas un fel de pom lăudat. Ce se poate face pentru Centura ocolitoare a Iașului, pentru noul stadion, pentru sala polivalentă?

 - Planul Național de Redresare Economică și Reziliență este un proiect ambițios pe care fiecare stat membru și l-a asumat. Unele state au reușit chiar să aprobe acest plan, la Comisia Europeană și, din păcate, noi încă mai tatonăm acest lucru. Avem un finish de lucru data de 30 aprilie 2021, dar eu nu cred că va fi admis acest termen, în sensul că nu se va respecta termenul, că vor fi întârzieri, dar, în general, obiectivele propuse au fost prinse. Centura de ocolire a orașului deja a venit proiectată săptămâna trecută și am avut deja o întâlnire cu reprezentantul CNAIR și cu directorul tehnic al acestei companii pentru Regiunea de Nord-Est. Am discutat cu proiectantul, s-au și propus câteva trasee pentru ocolirea orașului dinspre intersecția Uricani, către Nicolina, respectiv cartierele Alexandru cel Bun, Dacia și zona Cicoare. Se va lucra intens pentru o perioadă de șase luni, apoi vom avea primele proiecte finalizate pe tronson, în vederea scoaterii la licitație pentru execuție. Este prevăzută o sumă de aproximativ 42 milioane de lei în executarea acestei artere de ocolire și sperăm să o și vedem implementată în maxim doi ani. Ar trebui ca spre sfârșitul anului 2023 să fie dusă spre finalizare.

 - Nu putem evita subiectul trafic. Mai pot fi identificate soluții pentru decongestionarea traficului, care devine, pe zi ce trece, tot mai insuportabil?

- Traficul nu devine nici mai rău și, din păcate, nici mai bun. E o situație aproape constantă din punct de vedere al gravității sau lejerității sale, cum vreți să ne pronunțăm. Sunt zone în care se circulă relativ mai bine, unde am reușit să decongestionăm, cum ar fi zona industrială, chiar și zona Păcurari, zona Copou, zone în care se circulă la fel de greu ca și înainte cum ar fi de exemplu Poitiers, Bucium, unde orice soluție am încercat să implementăm, este aproape imposibil fără crearea altor penetrații către acest cartier. Avem însă proiecte pe care le-am și finalizat și pentru care căutăm finanțate chiar din acest an.

- La ce proiecte vă referiți?

- Mă refer la construirea unei noi căi de circulație, paralelă cu Buciumul, care va penetra orașul spre zona Baza 3, proiect aprobat deja de către Consiliul Local, în valoare de 126 milioane de lei, modernizarea zonei Bucium, care și aceasta va costa aproape 40 de milioane de lei... Am avut o discuție foarte bună la Regionala Căi Ferate, deoarece vrem să proiectăm în acest an un pasaj subteran de legătură a străzii Cronicar Mustea către Poitiers. Am găsit un culoar foarte bun de circulație, printr-un pasaj subteran, pentru a scurtcircuita în totalitate podul Socola, pentru cei care vin pe relația Poitiers dinspre cartierul Nicolina și care n-ar mai avea nevoie să urce pe Podul Socola.

 „Nu cred, din toate analizele pe care le avem, că vom ajunge vreodată în carantină, așa cum au pățit orașele Timișoara, Cluj-Napoca, București... Nu vom ajunge niciodată la carantinarea Iașului, deși asta depinde foarte mult de comportamentul ieșenilor”.

 - Cât de actual mai este măsura descurajării vehiculelor poluante pe străzile orașului? 

 - Rămâne la fel de actuală, chiar dacă prezentele condiții, de pandemie, nu vorbesc în totalitate despre utilizarea transportului public. Să nu uităm faptul că joi vom sena contractul și pentru autobuzele electrice, furnizorul fiind compania poloneză Solaris și, sigur că da, continuăm procesul de modernizare a liniei de tramvai, cu tramvaiele noi care vor începe să apară din acest an. Deci, nu renunțăm la reducerea circulației cu vehicule poluante, nu renunțăm la introducerea primelor benzi rezervate transportului public, banda din zona Nicolina, pentru care așteptăm avizul Poliției Rutiere ca să începem să o materializăm. Apoi, nu uităm de primul proiect de piste de biciclete, în lungime de 11,6 km, pe care îl vom implementa în acest an. Sper ca până la sfârșitul lunii iunie să-l avem materializat.

- Pe ce traseu?

- Traseul Rond Agronomie - Tudor Vladimirescu

-  Vom avea un pietonal enorm. Există soluții pentru parcări în zona centrală a orașului?

- Există soluții prin care vrem să descurajăm apariția vehiculelor în zona cetrală a orașului. Vom utiliza parcările existente, și mă refer la parcajul mare de la Pala,s care are peste 2.500 de locuri de parcare, în permanență goale, mai sunt parcări care rămân în continuare nefolosite cum este parcarea de la Hotel Unirea... Avem și un proiect de parcare pe care vrem să-l facem împreună cu Mitropolia Moldovei și Bucovinei, pe strada Colonel Langa, și în felul acesta să asigurăm tot necesarul de parcare pe zona centrală, restul rămânând pietonal, cu vehicule nepoluante, electrice, biciclete, trotinete.

- Schimbând subiectul, spitalele suport COVID ieșene mai au un singur loc la terapie intensivă. Ce se va întâmpla în cazul unei noi explozii a numărului de cazuri?

- Suntem foarte atenți la acest fapt, într-o relaționare permanentă și cu ConsiliulJudețean, care gestionează cele mai multe dintre spitalele de pe raza municipiului Iași. De altfel, și Spitalul de Recuperare a redevenit spital suport COVID, însă doar pentru ATI. Practic, secțiile de cardiologie, de recuperare respiratorie și o parte din neorologie au fost închise pentru bolile cronice. Nu e un lucru îmbucurător pentru noi, deoarece avem și o listă de așteptare foarte mare pentru specificul acestui spital, dar oferim sprijin pentru problema COVID. Sigur, am văzut și o reacție destul de bună a spitalului de Boli Infecțioase, care-și redeschide spitalul mobil.

- Este Iașul pregătit pentru scenariul carantinării parțiale?

- Suntem pregătiți pentru orice, chiar și pentru mai bine, ca să fac o glumă. Nu cred, din toate analizele pe care le avem, că vom ajunge vreodată în carantină, așa cum au pățit orașele Timișoara, Cluj-Napoca, București... Nu vom ajunge niciodată la carantinarea Iașului, deși asta depinde foarte mult de comportamentul ieșenilor. Dar, din experiența pe care o avem de peste un an de zile, nu vom trece de 6,5-7 la mie incidență, așa cum s-a întâmplat în alte orașe.

 „Acest club merită sprijinul nostru, al tuturor ieșenilor, iar banii care se dau nu se dau nici din buzunarul consilierului local, nici al primarului, se dau din buzunarul orașului, iar dacă orașul vrea să aibă un club de Liga 1 și acceptă să plătească, înseamnă că trebuie să o facem!”

 - Un alt subiect care doare, de mare actualitate pentru toți microbiștii urbei, este cel a Politehnicii, al clubului de fotbal. Putem înțelege că problemele au soluție sau abia am intrat în probleme?

- Nu cred că am ieșit vreodată din probleme. Politehnica a jonglat mereu între agonie și extaz, dar mai mut la limita agoniei. Problemele financiare ale clubului sunt permanente, deoarece niciodată nu a existat acolo un patron foarte clar definit, care să gestionez finanțele, care să facă din acest club unul profitabil din punct de vedere economic. Au fost totdeauna cu mâna întinsă ba spre ceea ce le oferea Liga Profesionistă de Fotbal, ba spre sponsori, ba spre Primăria Municipiului Iași, respectiv Consiliul Local Iași. Din păcate, niciodată, chiar dacă colorația politică a fost de fiecare dată diversă - și nu mă refer doar la mandatul fostului primar Nichita, ci și la mandatul fostului primar Simirad, niciodată nu a fost atât de multă discordie în interiorul Consiliului Local pe tema clubului de fotbal. În loc de sprijin, totul s-a transformat în declarații politice lipsite de conținut, dar clubul le-a dat o lecție, reușind o victorie extraordinară la Viitorul Constanța, în deplasare, lucru care nu s-a mai întâmplat niciodată, căci noi n-am reușit să batem vreodată Viitorul, nici măcar acasă! Sunt trei puncte de aur care arată că acest club muncește pentru Iași. Fotbalul se întreține cu bani, nu există o altă variantă în fotbalul profesionist decât plata jucătorilor. Dacă vor înțelege lucrul acesta, bine, dacă nu... înseamnă că trebuie să-și asume, din păcate, sfârșitul acestui club.

- Care credeți că ar fi soluția care să mulțumească pe toată lumea, acolo?

- Soluția ideală o reprezintă liniștea. Lor nu le lipsește capacitatea de a juca, ci doar liniștea și finanțarea. Dacă nu se mai bagă nimeni să facă discordie și dacă vor înțelege că finanțarea unui club profesionist de fotbal se face doar dacă ai și capacitatea financiară de a întreține acest sport, atunci lucrurile vor merge bine, dacă nu, se vor îngropa.

- Ce se va întâmpla în cazul în care Politehnica va retrograda? Se va desființa actual echipă, se va porni cu altă formație din ligile inferioare sau pur și simplu Iașul nu va mai avea fotbal?

- Nu cred cpă asta depinde de primarul municipiului Iași. Primarul a încercat să țină piet la toate problemele, de-a lungul timpului. M-am certat cu Florin Prunea că s-a luat de Nicolo Napoli, m-am dus să-i împac pe jucători cu antrenorii, m-am dus să împac clubul cu Consiliul Local, m-am dus să fac mai mut decât prevede fișa postului meu tocmai din dragostea față de acest club. Dar mai mult decât pot să fac, nu pot să fac! Și nu-i voi înțelege niciodată pe cei care încearcă mereu să aducă discordie. Dacă eu aveam o relație subiectivă cu Ciprian Paraschiv, așa cum se specula, la un moment dat, ar fi însemnat ca Ciprian Paraschiv să fi sărutat inelul. Dar el a declarat că nu va săruta niciodată inelul, pentru că nu i-am cerut niciodată asta!A rămas o relație profesională. Când Ciprian Paraschiv n-a mai făcut performanță la club, i-am spus: Tu nu ești bun, trebuie să lași clubul liber. Ceea ce el n-a înțeles și a încercat să întărâte și mai mult neliniștea la club. Deci, e clar că n-am încercat altceva decât să fiu un factor de echilibru. Cred că acest club merită sprijinul nostru, al tuturor ieșenilor, iar banii care se dau nu se dau nici din buzunarul consilierului local, nici al primarului, se dau din buzunarul orașului, iar dacă orașul vrea să aibă un club de Liga 1 și acceptă să plătească, înseamnă că trebuie să o facem!

- Și dacă CSM Politehnica va retrograda?

- Dacă va retrograda... vom trata subiectul la momentul respectiv.Dar eu cred încă în steaua noastră.

A consemnat Dan M.BREZULEANU

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
Stiați că?

15:11

"EuroBusiness LRJ" S.P.R.L., in calitate de lichidator judiciar al debitoarei "FANYON" S.R.L., conform Hotărârii nr.120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 05.08.2021, 12.08.2021, 19.08.2021, 26.08.2021, 02.09.2021, 09.09.2021, 16.09.2021, respectiv 23.09.2021, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd.Magheru, nr.31, et.1, cam.25, Sector 1, licitații în vederea valorificarii următoarelor bunuri imobile, proprietatea debitoarei: BUNURI IMOBILE, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA), Proprietate imobiliară, cu destinație industrială, situată în Mun. Brăila, Calea Galați nr.146, Lot 2, Jud. Brăila, CF nr. 77045 a Mun. Brăila, compusă din: Teren intravilan, categoria curți–construcții, în suprafață de 96,00 mp, amplasat în Mun. Brăila, Calea Galați nr.146, Lot 2, Jud. Brăila, nr. cad. 77045,CF nr. 77045 a Mun. Brăila și Construcția C1-grup social, nr. cad. 77045-C1, CF nr. 77045 a Mun. Brăila, Sc la sol=93,00 mp și Sc desf=279,00 mp, cu regim de înălțime S+P+1E; 16.869,65. Proprietate imobiliară, cu destinație industrială,s ituată în Mun. Brăila, Str. Costache Negruzzi nr.63-65, Jud. Brăila, CF nr.72141 a Mun. Brăila, compusă din: Teren intravilan, categoria curți–construcții, în suprafață de 580,00 mp, amplasat în Mun. Brăila, Str. Costache Negruzzi nr.63-65, Jud. Brăila, nr.cad.3362, CF nr.72141 a Mun. Brăila, Construcția C1-spațiu producție și sediu, nr.cad.3362-C1, CF nr.72141 a Mun. Brăila, Sc la sol=367,89 mp și Sc desf=735,78 mp, cu regim de înălțime P+1E,Construcția C2-centrală electrică, nr.cad.3362-C2, CF nr.72141a Mun. Brăila, Sc la sol=13,99 mp, cu regim de înălțime P și Construcția C3-atelier, nr.cad.3362-C3, CF nr.72141 a Mun. Brăila, Sc la sol=36,67 mp, cu regim de înălțime P. 37.667,00. Proprietate imobiliară, teren și construcții cu destinație nerezidențială, situată în Localitatea Eforie Sud, Str. Eternității nr.1, Jud. Constanța, CF nr.102530 a localității Eforie Sud, compusă din: Teren intravilan în suprafață de 950,00 mp din acte (972,00 mp măsurat), amplasat în Loc.Eforie Sud, Str. Eternității, nr.1, Jud. Constanța, CF nr. 102530 a localității Eforie Sud, nr.cad.102530, Construcția C1(construcție fără acte)-locuință, nr.cad.102530-C1, Sc=123,00 mp, Construcția C2(construcție fără acte)-magazie, nr.cad.102530-C2, Sc=8,00 mp, Construcția C3(construcție fără acte)-spații cazare, nr.cad.102530-C3,Sc=32,00 mp, Construcția C4-anexă gospodarească, nr.cad.102530-C4, Sc=43,00 mp, Construcția C5-umbrar, nr.cad.102530-C5, Sc=26,00 mp, Construcția C6-grup sanitar, nr.cad.102530-C4, Sc=10,00 mp; Construcția C7-anexă gospodarească, nr.cad.102530-C4,Sc=6,00 mp, Construcția C8-spații de cazare, nr.cad.102530-C8, Sc=90,00 mp, Construcția C9-magazie, nr.cad.102530-C9, Sc=5,00 mp, Construcția C10-spațiu comercial și locuință, nr. cad.102530-C10, Sc=57,00 mp și Construcția C11(construcție fără acte)-spații de cazare, nr.cad.102530-C11, Sc=58,00 mp. 69.831,65. Prețurile nu includ TVA, urmând a fi făcută aplicabilitatea dispozițiilor art.292, (alin.2),l it.F, din Codul Fiscal,în măsura aplicabilității. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietul de sarcini care poate fi procurat on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestuia fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, dovada achiziţiei acestuia fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestora efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892RON,deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.:RO76BUCU1032235342465RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei, ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietul de sarcini,urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail :vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro. Vizitarea şi prezentarea activelor se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini.Vizualizarea activelor imobile este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar.: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702, 0729.292.746, mail: vanzari@lrj.ro, office.is@lrj.ro, telefon:0737.242.544, mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, mail:paula.stoian@fanyon.ro.
Tribunalul Neamţ, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 1445/103/2018, în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, precum şi a Codului de procedură civilă, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare a bunrilor mobile din patrimoniul debitoarei S.C. „Casa Scutaru” S.R.L., cu sediul în municipiul Piatra Neamţ, str. Grigore Ureche, bl. G3, et. 3, ap. 71, judeţul Neamţ, după cum urmează: Nr. crt. DENUMIRE ACTIV, Valoare -lei-, 1. Tractor articulat forestier 690 OP, 98.460,00. Preţul de pornire al licitaţiei pentru bunurile mobile scoase la vânzare este cel de mai sus. Vânzarea se va face conform hotârârilor adunării creditorilor din data de 05.05.2021 şi 02.06.2021. Vânzarea prin licitaţie publică va avea loc începând cu data de 02.08.2021, ora 1200 şi se vor organiza şedinţe de licitaţie publică cu strigare la un interval de 7 zile, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din preţul de pornire al licitaţiei pentru fiecare bun mobil, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei, a caietului de sarcini, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Preţul caietului de sarcini este 500 lei şi este obligatoriu pentru participanţii la licitaţie. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul – verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefoanele 0335/566.035 şi 0727/850.575.
Tribunalul Iaşi, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 8766/99/2017 (527/2017), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, precum şi a Codului de procedură civilă, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Kolado” S.R.L., cu sediul în sat Dancu, str. Daliei nr. 70, bl. D3, sc. A, et. 3, ap. 13, judeţul Iaşi, după cum urmează: Nr. crt. DENUMIRE ACTIV, Componenţa, Valoare -lei-, 1. Bunuri mobile, Echipamente şi utilaje, 90.670,00, 2. Bunuri mobile, Mijloace de transport, 62.700,00. Preţul de pornire al licitaţiei pentru bunrile scoase la vânzare este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare şi hotărârea Adunării creditorilor din data de 23.07.2021. Vânzarea prin licitaţie publică va avea loc la data de 13.08.2021, ora 1000 şi se vor organiza 5 şedinţe la un interval de 7 zile, respectiv până la data de 10.09.2021, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din preţul de pornire al bunului licitat, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al bunului licitat şi a caietului de sarcini, respectiv 500 lei, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefoanele 0335/566.035 şi 0727/850.575.
Povestea orfanului salvat din infern, într-un documentar de Morgan Freeman
30/07/2021 15:20

  Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Romanesc (IICCMER) a inaintat Parchetului General o plangere penală care vizează moartea a 771 de copii in timpul regimului com ...

 „Femeile folosesc cuvântul, după caz, ca spadă sau ca floretă, într-o luptă deschisă cu mentalitățile, cu stereotipiile, cu discriminarea”
30/07/2021 14:23

  - Martie este, prin excelentă, o lună dedicată femeilor. Sunteti de acord cu această afirmatie? Pare cumva limitativ... - Dacă ne gandim la ziua de 8 martie care a devenit sărbătoare internatio ...

 „Un tânăr artist țintuit departe de scenă și de public este ca și condamnat, riscul profesional la care este supus este imens!”
30/07/2021 09:45

  - Maria, cum ai decis să intri in competitia „Romanii au talent”? - După un an 2020 foarte trist, in care proiectele prin care trebuia să cant la Operă si la Ateneu, s-au anul ...

„Este extrem de dificil să spunem cât va dura programul vizelor”
01/07/2021 00:00

- Care este scopul vizitei dumneavoastră la Iaşi? - Este foarte important că suntem in Iasi, că am fost si ieri si suntem si azi. Am venit să participăm la comemorarea a 80 de ani de la Pogromul din Iasi ...

Mintea este rezultatul interacţiunii Conştiinţei cu creierul
28/06/2021 12:09

Tot ceea ce ne inconjoară este rezultatul gandurilor noastre, al acţiunilor şi al emoţiilor. Fiecare dintre noi, conştient sau nu, creează. Uneori creăm lucruri bune, situaţii fericite, alteori naştem ...

 „Drumul deschis de pasiunea pentru fotografie este, de fapt, un drum către mine”
28/06/2021 11:44

Pe Oana Dăian o cunoastem de la Teatrul National „Vasile Alecsandri”, unde se ocupă de tot ceea ce inseamnă relatii publice. Are o meserie frumoasă, trăieste in lumea artei, aproape de scenă s ...

„Uleiurile esenţiale vindecă şi trupul, şi mintea, şi sufletul
27/06/2021 17:45

Este pasionată de studiul mirosului, stăpaneşte secretele care transformă o aromă intr-un elixir de sănătate şi frumuseţe. Despre Cornelia Decu Chaumont s-ar putea spune că are o meserie de invidiat - ...

„Cei mai mulţi dintre oameni sunt nişte bio-roboţi”
27/06/2021 16:15

„Tu eşti un 2, o cifră care arată legătura. Orice ai face şi cum ai face, mereu vei fi in mijlocul oamenilor. Îi vei lega şi vei strange firele unei comunităţi. Mă intrebi de unde iţi ş ...

„Mediul în care îmi cresc copilul e mai important decât influenţa genelor”
26/06/2021 17:35

* interviu cu terapeutul Daniela Bercu, specialist in terapie cranio-sacrală Un şoc emoţional, un stres puternic sau pur simplu o supărare aparent minoră care nu e decat picătura care a umplut paharul ...

„În spatele unui personaj, poţi să oferi din tine unele trăiri de care ştii doar tu”
06/06/2021 15:26

  Nu ştiu cum o fi să canţi in duet pe scenă cu soprana Diana Bucur, ştiu doar cat de frumos umple sala de concerte şi cat de savuros poate fi un dialog cu ea. Ieşeanca pasionată de muzică nu est ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei