Femeile de serviciu dau testare
Dimensiune font:
* nu este uşor să devii femeie de serviciu sau îngrijitor la Universitatea „Ştefan cel Mare” * pentru a şterge praful în campus este nevoie de cel puţin cinci ani de experienţă în domeniu *aspiranţii la posturile de îngrijitor, trebuie să dea o probă practică, un examen scris, care are la bază o bibliografie destul de stufoasă şi apoi să treacă de un interviu * cel puţin asta reiese din anunţurile de angajare publicate pe site-ul oficial al instituţiei academice
Luna aceasta Universitatea „Ştefan cel Mare” (USV) a angajat cinci îngrijitori. Trei pentru campusul din Suceava şi doi pentru campusul din Vatra Dornei. Pentru ocuparea posturilor a fost organizat un concurs în toată puterea cuvântului. Condiţiile de angajare au fost foarte aspre. În primul rând cei care au dorit să şteargă praful în Universitate au fost obligaţi să aibă cel puţin cinci ani de experienţă în domeniu. Apoi au dat o probă practică şi au fost invitaţi la un interviu.
Şi asta nu este tot. Potrivit anunţurilor de angajare publicate pe site-ul oficial al Universităţii, femeile de serviciu au fost nevoite să treacă printr-un examen scris, care a avut la bază o bibliografie stufoasă. Pentru testare, candidaţii au învăţat o parte din Codul Muncii şi legile 1225/2003 respectiv 319/2006. Conducerea Universităţii „Ştefan cel Mare” ne-a declarat că toate condiţiile de angajare au fost stabilite de lege şi nu este vorba de exces de zel din partea instituţiei academice. Preşedintele comisiei care s-a ocupat de angajarea îngrijitorilor, Cătălin Velicu, ne-a declarat că regulile de angajare sunt stabilite de stat, în anul 2011, şi sunt valabile pentru toate instituţiile publice nu doar pentru USV.
Pe de altă parte, înainte de 2011, Universitatea „Ştefan cel Mare” a avut reguli la fel de aspre pentru angajarea îngrijitoarelor. Cătălin Velicu a explicat că îngrijitoarele de la USV au fost angajate şi înainte de 2011 în baza unei probe practice, a unui interviu şi a unui examen scris. Cătălin Velicu a mai spus că i se pare normal ca orice angajat să cunoască măcar o parte din Codul Muncii pentru a şti drepturile şi obligaţiile pe care le are.
Oana Şlemco
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau