Proiect pentru dezvoltarea turismul în Bucovina realizat de universităţile din Suceava şi Cernăuţi
Dimensiune font:
* proiectul are ca obiectiv principal dezvoltarea turismului istoric şi etnografic în zona Bucovinei
O echipă formată din şase membri ai Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava a participat, la Universitatea Naţională „Yuriy Fedkovych” din Cernăuţi, la prima conferinţă organizată în cadrul proiectului „Patrimoniul istoric şi etnografic - componentă a dezvoltării durabile a turismului în Bucovina”. Proiectul are ca obiectiv principal dezvoltarea turismului istoric şi etnografic în zona Bucovinei. Totodată, acesta mai vizează îmbunătăţirea şi dezvoltarea infrastructurii în turismul istoric şi etnografic, prin sporirea interesului pentru zonele turistice de frontieră.
Desfăşurându-se în cadrul Programului Operaţional Comun România - Ucraina - Republica Moldova 2007-2013, finanţarea proiectului este asigurată în proporţie de 90% de Uniunea Europeană. Proiectul are o durată de 24 de luni (17.05.2012-16.05.2014) şi un buget general de 7.599.644 de lei şi este implementat de Universitatea Naţională „Yuriy Fedkovych” din Cernăuţi, în parteneriat cu universitatea suceveană.
Cât priveşte conferinţa desfăşurată la Cernăuţi, scopul acesteia a fost de a aduce în atenţia publicului larg din nordul Bucovinei importanţa unui proiect european de amploare, ale cărui grupuri-ţintă constau în reprezentanţi ai sectorului turistic din zonele de frontieră şi instituţiile culturale şi de învăţământ din Regiunea Cernăuţi şi judeţul Suceava.
Reprezentanţii USV precizează că „Participarea în număr foarte mare a jurnaliştilor, fie ei de presă scrisă sau televiziune, surse de informare naţionale sau regionale, a demonstrat interesul pentru proiectele desfăşurate de una dintre cele mai importante universităţi din Ucraina, în parteneriat cu o universitate românească. În deschidere, rectorul universităţii cernăuţene, Stepan Melnychuk, urmat de Oleksandr Ushenko, prorectorul responsabil cu cercetarea şi problemele studenţeşti, au susţinut importanţa proiectului transfrontalier, cât şi a permanentei şi intensei colaborări dintre cele două universităţi”.
Detalii despre principalele activităţi prevăzute în cadrul proiectului „Patrimoniul istoric şi etnografic - componentă a dezvoltării durabile a turismului în Bucovina” au fost oferite jurnaliştilor de coordonatorii proiectului, conf. univ. dr. Ivan Vorotniak şi prof. univ. dr. Ştefan Purici.
La final au fost prezentate jurnaliştilor beneficiile proiectului pentru agenţiile de turism şi tour-operatorii din Bucovina, pentru întreprinderile private cu profil turistic şi pentru populaţia din zonele de frontieră şi turiştii, fie ei interni sau internaţionali, cât şi pentru dezvoltarea economică a zonei de frontieră.
Irina Bucşinescu
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau