Războiul de la Star Mod s-a mutat în stradă
Dimensiune font:
* după şapte ani de procese, o parte dintre acţionarii minoritari ai unităţii au ieşit în stradă * acţionarii au protestat împotriva deciziei unor judecători şi au adus acuze grave unor magistraţi suceveni * protestarii s-au plâns că directorul fabricii de confecţii refuză vehement să le dea acţiunile pe care le-au cumpărat în anul 1995 * pe de altă parte, conducerea fabricii se apără şi spune că scandalul din ultimii şapte ani a fugărit o parte din clienţi
Războiul de la fabrica de confecţii Star Mod continuă. Foştii angajaţi care au devenit acţionari în anul 1995 se judecă de şapte ani cu actuala conducere a unităţii de producţie. Nemulţumiţii şi-au mutat protestele din sălile de judecată în stradă. Înarmaţi cu pancarte, aproximativ 20 de membri ai asociaţiei de acţionari au participat la un miting. Ei au vrut să-şi spună nemulţumirile în faţa Palatului de Justiţie, însă jandarmii i-au direcţionat spre laterala clădirii. „Noi o să ne supunem legii, dar de aici mergem direct la Primărie ca să ni se explice de ce nu avem voie să protestăm în faţa clădirii. Cererea pentru autorizarea mitingului a fost depusă la Primărie. Am cerut să protestăm în faţa intrării A a Palatului de Justiţie”, ne-a declarat Elena Crudu, unul dintre membrii asociaţiei acţionarilor minoritari de la Star Mod.
Oamenii au adus acuze grave unor magistraţi din Suceava. Au menţionat însă că în justiţie îşi desfăşoară activitatea şi oameni corecţi. „Cum se poate să câştigăm la Judecătorie şi când procesul pleacă la instanţele de mai sus să pierdem? Ni s-au furat acte de la dosar la Parchet. Au apărut din nou la dosar după cinci termene de judecată”, a declarat Elena Crudu.
Membrii asociaţiei acţionarilor de la Star Mod S.A au declarat că-şi vor înapoi acţiunile cumpărate în anul 1995. Oamenii susţin că actuala conducere a fabricii refuză să le dea acţiunile. „Aţi mai văzut vreodată o societate pe acţiuni fără acţionari?”, s-a întrebat Doina Lungu, o altă membră a ascociaţiei acţionarilor minoritari.
Pe de altă parte conducerea fabricii atrage atenţia că scandalul din ultimii ani a fugărit clienţii unităţii de producţie. În fabrică mai lucrează încă aproximativ 300 de persoane. „Toate documentele societăţii existente vor ajunge la CEDO. Din cauza conflictului am pierdut până acum minim cinci milioane de euro, fonduri nerambursabile. Grupul condus de Crudu şi Lungu împreună cu unii dintre directorii de la finanţe a urmărit cu intenţie premeditarea falimentării societăţii pe risc reputaţional, ca să împartă la masa credală corpurile de fabricaţie”, ne-a declarat Lidia Sfarti, directorul general al Star Mod. Scandalul dintre cele două părinţi va continua şi în zilele următoare, pentru că asociaţia acţionarilor minoritari a obţinut autorizaţie pentru proteste timp de şase zile.
Oana Şlemco, Irina Bucşinescu
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau